Photo by Yan Krukov on Pexels

Η Ελλάδα στο Top 20 των χωρών που ενδείκνυνται για ψηφιακούς νομάδες

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην εικοσάδα των χωρών που είναι κατάλληλες για τη φιλοξενία ψηφιακών νομάδων περιλαμβάνεται η Ελλάδα, ευρισκόμενη, μάλιστα, ψηλά στην κατάταξη,  σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας InsureMyTrip.

Με την τηλεργασία να βρίσκεται στο επίκεντρο των τεκτονικών αλλαγών που επέφερε η παγκόσμια υγειονομική κρίση στην αγορά της εργασίας, οι ψηφιακοί νομάδες, αναδείχθηκαν στη νέα, ανερχόμενη δύναμη στον σύγχρονο τουριστικό “στίβο”.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, για τους οποίους αποκλειστικό “εργαλείο” δουλειάς αποτελεί ένας σύγχρονος, ηλεκτρονικός υπολογιστής και μια γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο, αποτελούν μία νέα, πολλά υποσχόμενη κατηγορία ταξιδιώτες του σήμερα.

Με έναν αυξανόμενο αριθμό απομακρυσμένων εργαζομένων που θέλουν να μετεγκατασταθούν, πολλές χώρες ξεκινούν προγράμματα βίζα εξ αποστάσεως εργασίας, με την ελπίδα να προσελκύσουν ένα ποσοστό αυτής της αγοράς.

Για όσους σκέφτονται να μετεγκατασταθούν, η ομάδα του InsureMyTrip συνέκρινε μια σειρά από δεδομένα, όπως το μέσο κόστος ενοικίασης ενός διαμερίσματος, το κόστος βίζα, ο μέσος χρόνος που απαιτείται για την εκμάθηση της γλώσσα, η ταχύτητα του διαδικτύου, κ.ο.κ., για να εντοπίσει τις καλύτερες χώρες για “εκκολαπτόμενους” ψηφιακούς νομάδες.

Επί του παρόντος, υπάρχουν μόλις είκοσι χώρες με “επίσημες” βίζα εξ αποστάσεως εργασίας, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η οποία κατατάσσεται στην έκτη θέση παγκοσμίως, από πλευράς καταλληλότητας για τους ψηφιακούς νομάδες, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 6,45 στα δέκα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Νορβηγία είναι η ιδανική χώρα για απομακρυσμένους εργαζόμενους. Παράγοντες όπως η διαμονή, οι εντυπωσιακές ταχύτητες στο διαδίκτυο και τα υψηλά επίπεδα ευτυχίας αντισταθμίζουν το σχετικά υψηλό κόστος της βίζας (750 δολάρια) και το κόστος στέγασης (1.216 δολάρια μηνιαίως για ένα διαμέρισμα).

Η νορβηγική γλώσσα δεν είναι επίσης τόσο δύσκολο να κατακτηθεί όσο άλλες. Θα σας χρειαστούν μόλις 600 ώρες κατά την διάρκεια της αόριστον παραμονής κάποιου στη χώρα για να συνομιλήσειε σαν ντόπιος, σε σύγκριση με 2.200 ώρες για τη γλώσσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Μεξικό, η Γερμανία, η Πορτογαλία και η Ισλανδία είναι μεταξύ των άλλων βασικών “διεκδικητών”. Για όσους διαθέτουν περιορισμένο buget, το Μεξικό είναι το καλύτερο στοίχημα. Η βίζα απομακρυσμένης εργασίας είναι δωρεάν και οι μηνιαίες τιμές ενοικίασης διαμερισμάτων κατά μέσο όρο ανέρχονται περίπου σε 354 $.

Οι 20 χώρες που είναι ιδανικές για ψηφιακούς νομάδες

Χώρα Βαθμολογία

1. Νορβηγία – 7,88
2. Μεξικό – 7,3
3. Γερμανία – 7,19
4. Πορτογαλία – 6,84
5. Ισλανδία – 6,83
6. Ελλάδα – 6,45
7. Κόστα Ρίκα – 6,11
8. Τζαμάικα – 6,03
9. Ισπανία – 6,02
10. Βερμούδα – 5,97
11. Τσεχική Δημοκρατία – 5,8
12. Μαυρίκιος – 5,54
13. Αρούμπα – 5,46
14. Εσθονία – 5,35
15. Βιετνάμ – 5,1
16. Αντίγκουα και Μπαρμπούντα – 5,06
17. Κροατία – 5,06
18. Μπαρμπάντος – 4,95
19. Γεωργία – 4,63
20. ΗΑΕ – 4,13
Tagged

1 σχόλιο στο “Η Ελλάδα στο Top 20 των χωρών που ενδείκνυνται για ψηφιακούς νομάδες

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *