der touristik
Photo DER Touristik

Ένας στους δύο Γερμανούς θα πάει διακοπές το 2021 | “Ψηλά” η Ελλάδα στις προτιμήσεις

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για περισσότερους από τους μισούς Γερμανούς, ένα ταξίδι διακοπών το 2021 είναι σημαντικό, παρά τον κορονοϊό. – παρά την Corona. Ειδικότερα, οι νεότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να χάσουν τις διακοπές τους και το 65% των ερωτηθέντων μεταξύ των ηλικιών 25 και 34, θεωρούν ότι οι διακοπές είναι πολύ σημαντικές κατά το τρέχον έτος. Αυτό είναι το αποτέλεσμα αντιπροσωπευτικής έρευνας που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο ερευνών αγοράς INSA-CONSULERE για λογαριασμό της DERTOUR.

derΠερισσότεροι από τους  μισούς ερωτηθέντες θα ήταν πρόθυμοι να αποδεχθούν περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορονοϊό στον προορισμό. Για τις γυναίκες, οι περιορισμοί είναι μικρότερο πρόβλημα: Ενώ το 62% των γυναικών που ρωτήθηκαν θα δεχθεί περιορισμούς, μόνο το 49% των ανδρών είναι πρόθυμοι να το πράξουν.

Ένας στους τρεις ανθρώπους ενδιαφέρεται για πρόωρες κρατήσεις

Ένας στους τρεις ανθρώπους ενδιαφέρεται για έγκαιρη κράτηση διακοπών το 2021, αλλά η πανδημία επηρεάζει τα σχέδια: για λίγο περισσότερους από έναν στους δύο, τα μέτρα για τον κορονοϊό στον προορισμό των διακοπών, καθώς και οι προσφορές ακύρωσης και επανακράτησης από τον ταξιδιωτικό πάροχο, διαδραματίζουν αποφασιστικό ρόλο. Επιπλέον, ισχύουν τα κλασικά κριτήρια, καθώς και η τοποθεσία και η ποιότητα του καταλύματος.

Η Ευρώπη και η Γερμανία είναι δημοφιλείς προορισμοί διακοπών το 2021

thomas cookΟ κορονοϊός επηρεάζει επίσης την επιλογή της χώρας διακοπών: Σχεδόν ένας στους τρεις Γερμανούς σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ευρώπη το 2021. Εκτός από τις διακοπές στη Γερμανία, οι προορισμοί που είναι προσβάσιμοι οδικώς, είναι πολύ δημοφιλείς. «Αναμένουμε υψηλή ζήτηση για τις γειτονικές μας χώρες, αλλά και για νότιους προορισμούς διακοπών όπως η Ιταλία και η Κροατία, που η μετακίνηση μπορεί να γίνει με αυτοκίνητο», λέει ο Δρ Ingo Burmester, Διευθύνων Σύμβουλος της Der Touristik Κεντρικής Ευρώπης. “Θα υπάρξει επίσης μεγάλη ζήτηση για προορισμούς ήλιου και θάλασσας, όπως η Τουρκία ή η Ελλάδα,- η οποία έχει επίσης σημειώσει συγκριτικά καλές επιδόσεις στην πανδημία κορονοϊού”, δήλωσε ο Burmester.

Ενώ το ένα τρίτο των Γερμανών θέλει επίσης να περάσει τις διακοπές του στο σπίτι, μόνο ένας στους 12 (8 %) επιλέγει έναν μακρινό προορισμό διακοπών.

Οι ταξιδιώτες βλέπουν πολλά πλεονεκτήματα για διακοπές στη Γερμανία.

Τα μέτρα προστασίας αποτελούν κριτήριο κατά την επιλογή ενός προορισμού

Είτε η Γερμανία, η Ευρώπη ή ο ευρύτερος κόσμος: οι ρυθμίσεις υγιεινής στον προορισμό είναι καθοριστικές για την επιλογή του προορισμού διακοπών 2021. Ένας στους τρεις (35%) χαρακτηρίζει τα υποδειγματικά μέτρα προστασίας και την εφαρμογή τους, ως βασικό παράγοντα επιλογής.

World Wide Web είναι η νούμερο ένα πηγή πληροφοριών για τους κανόνες κορονοϊού στη χώρα των διακοπών

Αλλά πού οι παραθεριστές μπορούν να ενημερωθούν για τα μέτρα κατά του κορονοϊού; Σαράντα πέντε τοις εκατό των ερωτηθέντων κάνουν έρευνα σε μηχανές αναζήτησης και σε ιστοσελίδες, και ένας στους τέσσερις (26 τοις εκατό) κάνουν έρευνα απευθείας στο χώρο του ξενοδοχείου στη χώρα των διακοπών. Οι νεότεροι μπαίνουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ οι ηλικιωμένοι είναι πιο πιθανό να κάνουν έρευνα στο Διαδίκτυο. Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, η τηλεόραση ως πηγή πληροφοριών είναι πολύ πίσω.

ksd Γερμανούς
adv

Το INSA-CONSULERE εξέτασε δείγμα 1.008 ατόμων στο “Holiday Travel 2021” μεταξύ 16 και 17 Δεκεμβρίου 2020.

Το DERTOUR

Το Dertour είναι ο κορυφαίος ταξιδιωτικός πράκτορας στη Γερμανία και την Αυστρία για ατομικές διακοπές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Διάφορες ταξιδιωτικές επιλογές μπορούν να συνδυαστούν ευέλικτα με ξενοδοχεία, εκδρομές και εισιτήρια για εκδηλώσεις. Με το ευρύ φάσμα των ταξιδιών μετ’ επιστροφής, ο Dertour είναι ένας ηγέτης στη γερμανική ταξιδιωτική αγορά.

O Όμιλοw DER Touristik

Ο Όμιλος DER Touristik, με έδρα την Κολωνία, είναι μία από τις κορυφαίες ταξιδιωτικές εταιρείες στην Ευρώπη. Περιλαμβάνει περισσότερες από 130 εταιρείες, με συνολικές πωλήσεις 6,7 δις ευρώ το 2018. Ο Όμιλος DER Touristik είναι το ταξιδιωτικό τμήμα του Ομίλου REWE. Απασχολεί 10.900 άτομα σε 16 ευρωπαϊκές χώρες. Κάθε χρόνο, 9,9 εκατομμύρια επισκέπτες ταξιδεύουν με έναν από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες  του. Σε αυτά περιλαμβάνονται εμπορικά σήματα όπως το Dertour και το ITS στη Γερμανία, η Kuoni και η Helvetic Tours στην Ελβετία, η Exim Tours και η Kartago Tours στην Ανατολική Ευρώπη, ο Apollo στη Σκανδιναβία και το Kuoni στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία. Επιπλέον, υπάρχουν περίπου 2.800 ταξιδιωτικά γραφεία – συμπεριλαμβανομένου του γερμανικού ηγέτη της αγοράς DER Travel Agency – και online πωλήσεις. Ο Όμιλος Touristik περιλαμβάνει πέντε ξενοδοχειακές μάρκες, μία αεροπορική εταιρεία και πρακτορεία προορισμού με 61 γραφεία σε 26 τουριστικούς προορισμούς.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *