all

Έρευνα του βρετανικού Post Office «καίει» το all – inclusive

ΜΕΛΕΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρευνα από το Post Office Travel Money αποκάλυψε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πακέτων διακοπών all – inclusive είναι στην πραγματικότητα πιο ακριβά από τα πακέτα bed & breakfast.

Από τους 10 προορισμούς που ερευνήθηκαν διαπιστώθηκε πως μόνο στη Μαγιόρκα τα πακέτα all – inclusive ήταν πιο φθηνή επιλογή.

Στους υπόλοιπους προορισμούς φάνηκε πως πιο συμφέρουσα επιλογή για τις οικογένειες είναι η bed & breakfast, με κατανάλωση φαγητού εκτός ξενοδοχείου.

Το 36% εκείνων που επέλεξαν all-inclusive πακέτο στις τελευταίες διακοπές τους δήλωσαν ότι το έκαναν σκεπτόμενοι ότι δεν θα ξόδευαν περαιτέρω χρήματα.

Ωστόσο η έρευνα έδειξε ότι οι οικογένειες με all inclusive πακέτα ξόδεψαν 431 λίρες περισσότερα στο ξενοδοχείο τους και στα γύρω θέρετρα, αυξάνοντας κατά 14% έως 21% το συνολικό κόστος των διακοπών τους.

Διαπιστώθηκε ότι το 82% ξοδεύει κατά μέσο όρο 139,31 λίρες επιπλέον για γεύματα, ποτά και άλλα αντικείμενα στο ξενοδοχείο και 9 στους 10 ξοδεύουν κατά μέσο όρο 292 λίρες στην Ευρώπη και πάνω από 320 λίρες σε μακρινούς προορισμούς σε τρόφιμα και ποτά εκτός των ξενοδοχείων τους.

Δεδομένων των extra εξόδων, αποδείχθηκε ότι σε 9 από τους 10 ευρωπαϊκούς προορισμούς οι οικογένειες θα είχαν ξοδέψει λιγότερα, αν είχαν επιλέξει απλό πακέτο διακοπών.

Οι διαφορές

Η μεγαλύτερη διαφορά παρατηρείται στο Μαρμάρι της Τουρκίας, όπου για μια εβδομάδα μια τετραμελής οικογένειας θα ξοδέψει περίπου 2.771,55 λίρες, αν επιλέξει πακέτο all – inclusive, συμπεριλαμβανομένων των επιπλέον εξόδων. Το κόστος, όμως, μειώνεται στις 1.563,38 λίρες, αν επιλέξει ένα απλό πακέτο διακοπών.

Η έρευνα ισχυρίζεται ότι οι οικογένειες θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν μέχρι και 1.064,67 λίρες στο Sorrento της Ιταλίας και  περίπου 20% του budget τους στην Costa del Sol, επιλέγοντας B & B διακοπές από ότι all-inclusive.

Ενώ τα οφέλη του B&B είναι μικρότερα στην Κρήτη, την Costa Blanca, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και τη Μάλτα, εξακολουθεί να υπάρχει εξοικονόμηση χρημάτων μεταξύ 169 και 422 λιρών, καθιστώντας την επιλογή all-inclusive έως και 18% υψηλότερη.

«Παρόλο που η πλειονότητα των παραθεριστών επιλέγει τα πακέτα all-inclusive, επειδή πιστεύουν ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελέγχουν τις δαπάνες τους, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι ξοδεύουν πολλά περισσότερα μόλις φτάσουν στο θέρετρό τους», δήλωσε ο Andrew Brown του Post Office Travel Money.

«Στη φετινή έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα που ξοδεύονται σε extra παροχές αυξήθηκε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά και, ενώ μπορεί να υπάρχει η παραδοχή ότι τα all inclusive πακέτα έχουν κάποια όρια, τα πρόσθετα κόστη εξακολουθούν εκπλήσσουν τους ανθρώπους. Ένας στους δέκα παραθεριστές, που ρωτήθηκαν, εξέφρασαν την έκπληξή τους για τις τιμές που χρεώνονταν έξτρα.»

Φάνηκε, επίσης, πως, ενώ μόνο το 1% των οικογενειών που είχαν παλαιότερα αγοράσει all inclusive πακέτο διακοπών παραδέχτηκαν ότι δεν θα το ξανακάνουν, υπήρξε ένα 74%, που ανέφερε έστω μια πτυχή του ταξιδιού που δεν τους άρεσε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορούσε τη σύνδεση wifi internet. Το 49% παραπονέθηκε για χαμηλή συνδεσιμότητα, ενώ το 20% δήλωσε εκνευρισμένο για τις πρόσθετες χρεώσεις.

Ακόμα ένα ζήτημα σχετιζόταν με το φαγητό. Το ¼ των ερωτηθέντων ενοχλήθηκε από την έλλειψη επιλογής, ενώ στο 22% δεν άρεσε το μενού του μπουφέ.

Ο Andrew Brown δήλωσε: «Αν επιλέξετε το all inclusive φέτος, ενημερωθείτε για το τι περιλαμβάνεται και τι όχι στο πακέτο διακοπών σας, ώστε να μην πέσετε σε χρεωστικές παγίδες, όπως αυτές που αφορούν ποτά αργά τη νύχτα. Μάθετε τους κανόνες και εξοικονομήστε χρήματα.

«Εάν πρόκειται να βγείτε από το ξενοδοχείο σας, είναι, επίσης, σημαντικό να υπολογίσετε το κόστος που είναι πιθανό να υποστείτε. Η κατανάλωση στα τοπικά μαγαζιά θα σας δώσει μια γεύση του προορισμού, αλλά είναι καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε αρκετά χρήματα, ιδιαίτερα μιας και αρκετά εστιατόρια δεν δέχονται πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

«Η έρευνά μας έδειξε ότι μόνο δύο στις πέντε οικογένειες είχαν αρκετά μετρητά μαζί τους και δεν χρειάστηκε να κάνουν συνάλλαγμα στο εξωτερικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 1 στις 7 να χρεωθεί περισσότερο για ανάληψη μετρητών από ATM του εξωτερικού».

Για να καταλήξει στα συμπεράσματά του, το Post Office Travel Money σύγκρινε κατά μέσο όρο τα τρία φθηνότερα πακέτα διακοπών B&B και all inclusive με αναχώρηση από τα αεροδρόμια του Λονδίνου στις 28 και 29 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η Travelsupermarket.com, εκτός από το Sorrento, βασιζόμενο στις τιμές της TUI και του Thomas Cook.

Χρειάστηκε η τιμή του πακέτου πτήσεων για μια τετραμελή οικογένεια και προστέθηκε ο μέσος όρος των 139,31 λιρών επιπλέον, που δαπανώνται από το 82% των οικογενειών στα ξενοδοχεία τους, και των 292 λιρών, που δαπανώνται κατά 90% σε φαγητό και ποτό έξω από τα ξενοδοχεία. Για να υπολογιστεί το συνολικό κόστος ενός πακέτου B&B, προστέθηκε το κόστος των γευμάτων και των ποτών για μία εβδομάδα, σύμφωνα με το Post Office Holiday Costs Barometer.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *