Photo by Asad Photo Maldives on Pexels

ΕΡΕΥΝΑ: Με αυξημένο budget οι ταξιδιώτες πολυτελείας εφέτος | 5.800 $ η δαπάνη ανά άτομο για διακοπές το φετινό Καλοκαίρι

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα χρήματα για ταξίδια σχεδιάζουν να δαπανήσουν στην πλειονότητά τους (83%) οι ταξιδιώτες πολυτελείας το 2023 από ό,τι το 2022, όπως αποκαλύπτει σε νέα έκθεσή της η εταιρία παροχής υπηρεσιών πληρωμών και λογισμικού Flywire Corporation.

Και καθώς η ζήτηση για μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες αναμένεται να παραμείνει ισχυρή, το 84% των συμμετεχόντων στην έρευνα  δήλωσαν ότι οι επόμενες διακοπές τους θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας από αυτές που έκαναν τους τελευταίους 18 μήνες.

Η ετήσια έκθεση της Flywire για τα ταξίδια πολυτελείας διενεργήθηκε σε περισσότερους από 600 ενήλικες στις ΗΠΑ για να αποκαλύψει τα πρότυπα και τις προτεραιότητες που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του κλάδου το 2023.

“Η πρόσφατη έρευνά μας δείχνει ότι υπάρχει έντονη επιθυμία μεταξύ των ταξιδιωτών να συνεχίσουν να επενδύουν σε μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Colin Smyth, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Flywire. “Με βάση τα στοιχεία μας, οι διακοπές, κατά μέσο όρο, αναμένεται να είναι μεγαλύτερες φέτος σε σύγκριση με πέρυσι. Οι ταξιδιώτες είναι πιο πιθανό να συνδυάσουν επαγγελματικά ταξίδια και διακοπές και σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από ό,τι τα τελευταία χρόνια. Και η αύξηση της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας, μαζί με τα υβριδικά ωράρια εργασίας, τους επιτρέπει να ταξιδεύουν περισσότερο εκτός σεζόν”, πρόσθεσε ο κ. Smyth.

Οι ταξιδιώτες πολυτελείας ξοδεύουν περισσότερα από πέρυσι για διακοπές εφέτος, ανεξαρτήτως εποχής. Έτσι, το μέσο κόστος ταξιδιού ανά άτομο διαμορφώνεται σε $4.508 για εφέτος τον χειμώνα, από $3.517 τον χειμώνα του 2023, αυξημένο κατά 28%. Για την άνοιξη του 2023 το κόστος ταξιδιού ανά άτομο ανέρχεται σε $4.848, από $3.728 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αυξημένο κατά 30%. Ενώ για τη φετινή, καλοκαιρινή και τη φθινοπωρινή περίοδο το αντίστοιχο κόστος ανέρχεται σε $5.798, αυξημένο κατά 16%, σε σύγκριση με την καλοκαιρινή και τη φθινοπωρινή περίοδο του 2022.

Zωτικής σημασίας οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι

Η έκθεση υπογράμμισε την αξία του ταξιδιωτικού συμβούλου κατά τη δημιουργία μιας εμπειρίας πολυτέλειας. Το 81% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η συνεργασία με ταξιδιωτικούς συμβούλους είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει κανείς μια πραγματική ταξιδιωτική εμπειρία πολυτέλειας, από 74% πέρυσι. Οι νεότερες γενιές, όπως η Gen Z και οι Millennials (63%), είναι πιο πιθανό να επωφεληθούν από τη βοήθεια των πρακτόρων και των συμβούλων, σε αντίθεση με την Gen X (54%) και τους Boomers (45%).

Ενώ οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι και οι πράκτορες μπορούν να αφαιρέσουν μέρος του άγχους και να διαχειριστούν πολλά σημεία που δημιουργούν προβλήματα  συμπεριλαμβανομένων των λογιστικών υπηρεσιών και των προσφορών πληρωμών- πρόσθετες εκτιμήσεις, όπως οι κρυφοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών της τελευταίας στιγμής που σχετίζονται με τον Covid-19, έχουν καταστήσει τους πράκτορες και τους συμβούλους πιο σημαντικούς.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 67% δεν θα μπορούσε να φανταστεί να ταξιδεύει χωρίς πράκτορα/σύμβουλο, ενώ το 62% ανέφερε τα πλεονεκτήματα της ικανότητας των πρακτόρων να φροντίζουν τα πάντα.

Επέκταση της ταξιδιωτικής περιόδου

Η αύξηση της δημοτικότητας της υβριδικής εργασίας, της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας και της μεγαλύτερης ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής μπορεί να αποδειχθεί ευλογία για την πολυτελή ταξιδιωτική βιομηχανία. Δεν υπάρχει πλέον “εκτός εποχής” για τα ταξίδια, καθώς η έρευνα διαπίστωσε ότι η Gen X (98%), οι Boomers (99%) και η Gen Z και οι Millennials (89%) συμφωνούν ότι τα ταξίδια δεν περιορίζονται πλέον σε μια εποχή.

Οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ταξιδεύουν όλο τον χρόνο και το 85% των ερωτηθέντων αποδίδουν το υβριδικό πρόγραμμα εργασίας τους στη δυνατότητα να ταξιδεύουν συχνότερα και σε περιόδους κατά τις οποίες κανονικά δεν θα είχαν αυτή τη δυνατότητα. Τα όρια μεταξύ εργασίας και διασκέδασης γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα, καθώς το 73% δηλώνει ότι είναι πιο πιθανό να συνδυάζει επαγγελματικά ταξίδια και διακοπές τώρα απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Οι ταξιδιώτες αναζητούν επίσης την ευκαιρία να ενσωματώσουν στα ταξίδια τους ειδικές εκδηλώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών FIFA 2023 ή τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με το 83% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι τα ταξίδια για ειδικές εκδηλώσεις τους επιτρέπουν να τα μετατρέψουν μεγαλύτερα σε διάρκεια.

Προτεραιότητα στην ασφάλεια πληρωμών

Καθώς οι ταξιδιώτες πολυτελείας ετοιμάζονται να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα το 2023, η ασφάλεια και η ευκολία των πληρωμών αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα. Το 90% των ταξιδιωτών πολυτελείας που συμμετείχαν στην έρευνα σημείωσε ότι η ευκολία πληρωμών για όλα τα μέρη του ταξιδιού τους, όπως καταλύματα, εκδρομές και κρατήσεις, είναι σημαντική για αυτούς.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια των πληρωμών απασχολούν σχεδόν επτά στους δέκα (69%) από το σύνολο των ταξιδιωτών που συμμετείχαν στην έρευνα, και ακόμη περισσότερο τους Gen Z και τους Millennials (82%). Πρόκειται δε, για σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το 37% όλων των ταξιδιωτών πολυτελείας που συμμετείχαν στην έρευνα πέρυσι και εξέφρασαν ανησυχίες για την ασφάλεια των πληρωμών.

“Καθώς περνούν όλο και περισσότερο χρόνο ταξιδεύοντας, οι καταναλωτές έχουν κάθε δικαίωμα να περιμένουν μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία όσον αφορά τις πληρωμές”, είπε ο κ. Smyth. Και επισήμανε πως ο κλάδος θα πρέπει να αφυπνιστεί για να θέσει σε εφαρμογή λύσεις που μπορούν να χειριστούν με ασφάλεια τις πληρωμές των επισκεπτών, ανεξάρτητα από τον τύπο πληρωμής.

Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά μεταξύ 9 και 19 Δεκεμβρίου 2022, σε δείγμα 612 ενηλίκων στις ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν εισόδημα τουλάχιστον 100.000 δολάρια ετησίως, ταξίδεψαν τουλάχιστον δύο φορές κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους για αναψυχή και ξοδεύουν, κατά μέσο όρο, τουλάχιστον 5.000 δολάρια ανά άτομο για διακοπές, συμπεριλαμβανομένων των καταλυμάτων, των γευμάτων, των δραστηριοτήτων, κλπ..

Tagged

1 σχόλιο στο “ΕΡΕΥΝΑ: Με αυξημένο budget οι ταξιδιώτες πολυτελείας εφέτος | 5.800 $ η δαπάνη ανά άτομο για διακοπές το φετινό Καλοκαίρι

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *