Photo by Rob Wilson on Unsplash

Έρευνα: Covid, πληθωρισμός και Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος “απειλούν” την ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Εκρηκτικό” συνδυασμό για την ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών συνιστούν ο  κορωνοϊός, που συνεχίζει να δείχνει τα “δόντια” του, η άνοδο του κόστους διαβίωσης και ο υψηλός πληθωρισμός, αλλά και ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα, οι αντιλαμβανόμενες “απειλές” για τα επαγγελματικά ταξίδια περιλαμβάνουν τις ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια από τον Covid-19 για την πλειοψηφία των ταξιδιωτών (54%), με αμέσως επόμενες το κόστος των τιμών του πετρελαίου και την άνοδο του πληθωρισμού (48%) και τη σύγκρουση στην Ουκρανία να ακολουθεί (42%).

Η πλειονότητα των συμμετεχόντων (83%) δήλωσε ότι η εταιρία τους έχει ήδη υιοθετήσει μια προσέγγιση “περισσότερα ταξίδια με λιγότερους παίκτες”, επιστρέφοντας στα προ-πανδημικά επίπεδα επαγγελματικών ταξιδιών, αλλά με μικρότερη ομάδα ταξιδιωτών και το 99% εμφανίστηκε πρόθυμο να ταξιδέψει τους επόμενους 12 μήνες.

Όμως, υπάρχει μια διαρκής αίσθηση δυσαρέσκειας και αβεβαιότητας σχετικά με τον όγκο των επαγγελματικών ταξιδιών που αναμένεται να πραγματοποιήσουν. Περισσότερο από το ένα τέταρτο όσων είναι δυσαρεστημένοι με τη συχνότητα των ταξιδιών τους (28%) θα αναζητήσουν νέα θέση αν τα επαγγελματικά ταξίδια στην υπάρχουσα εταιρία συνεχίσουν με τον σημερινό ρυθμό.

Φωτογραφία από το Pexels

Ταυτόχρονα, το 60% των διευθυντών ταξιδίων παραδέχτηκε ότι οι αλλαγές στο προσωπικό θα κάνουν τη δουλειά τους πιο δύσκολη τους επόμενους 12 μήνες, καθώς οι εταιρικοί ταξιδιώτες στρέφονται σε νέες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Επιπροσθέτως, οι εταιρικοί ταξιδιώτες αισθάνονται πιο δυνατοί να αρνηθούν τα ταξίδια, με σχεδόν τους μισούς (49%) να δηλώνουν ότι θα τα αρνούνταν αν προέκυπταν ανησυχίες για την ασφάλεια της μετάβασης σε ορισμένα μέρη του κόσμου.

Τα αποτελέσματα προέρχονται από μια μελέτη που πραγματοποίησε η εταιρία παροχής ταξιδιών και δαπανών Sap Concur, με τη συμμετοχή 300 Βρετανών εταιρικών ταξιδιωτών και 100 διευθυντών ταξιδίων.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 55% των διευθυντών ταξιδίων συμφώνησαν πως ο ρόλος τους είναι λιγότερο αγχωτικός σε σύγκριση με 12 μήνες πριν και το 98% των business ταξιδιωτών ανυπομονούσαν να επιστρέψουν και πάλι στα ταξίδια, αν και το 45% εμφανίστηκε να νοσταλγεί την αίσθηση της “κανονικότητας” των επαγγελματικών ταξιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τη μελέτη, οι επιχειρήσεις πρέπει να επιδεικνύουν την ανάλογη προσοχή και φροντίδα προς τους υπαλλήλους τους λόγω του διαρκώς μεταβαλλόμενου κλίματος.

Όσον αφορά το θέμα της βιωσιμότητας, το 56% των εταιρικών ταξιδιωτών θα άλλαζε τις αποφάσεις του σχετικά με τις μετακινήσεις κατά τους επόμενους 12 μήνες, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης, ο ανώτερος διευθυντής παγκόσμιας στρατηγικής προϊόντων της Sap Concur, Ami Taylor, είπε: “Καθώς ο κλάδος των επαγγελματικών ταξιδιών συνεχίζει να κινείται προς τα προ-πανδημικά επίπεδα, οι ανησυχίες παραμένουν για τους εργαζόμενους, που απλά τους λείπει να εξερευνήσουν τον κόσμο και να δημιουργήσουν προσωπικές διασυνδέσεις”.

“Καθώς οι εταιρίες συνεχίζουν να αυξάνουν τα επαγγελματικά τους ταξίδια, πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την ευημερία και της φροντίδα των εργαζομένων. Οι εταιρίες θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προστασία και την υποστήριξη των εργαζομένων τους, ενώ παράλληλα θα πρέπει να τηρούν τις νέες πολιτικές και εγκρίσεις για την τήρηση της ατζέντας βιωσιμότητας. Η εξοικείωση με τα διάφορα τεχνολογικά εργαλεία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να διευκολυνθεί η ζωή των ταξιδιωτών και να προσαρμοστούν ταχύτερα στις αλλαγές των κανονισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και στις επισφάλειες σχετικά με το κόστος ζωής”, πρόσθεσε ο κ. Taylor.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *