©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Η Ελλάδα στο Top 10 των χωρών που αναζητούν οι ταξιδιώτες για οικονομικές διακοπές

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στην κατάταξη των χωρών που οι ταξιδιώτες αναζητούν διακοπές σε… τιμή ευκαιρίας, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας της Price of Travel.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει η βάση δεδομένων κόστους ταξιδιών, η χώρα μας συναντάται στην έβδομη θέση στη λίστα με τους προορισμούς που οι ταξιδιώτες στρέφονται για προσιτές διακοπές, συγκεντρώνοντας 5.800 αναζητήσεις τον μήνα και μερίδιο 1,56%.

Με την κρίση του κόστους ζωής να συνεχίζεται, οι άνθρωποι αναζητούν ταξιδιωτικές προσφορές και οικονομικά αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις στα συνήθη σχέδια διακοπών τους, με στόχο να περιορίσουν τα έξοδα χωρίς να θυσιάσουν την επιθυμία τους να εξερευνήσουν νέους προορισμούς.

Η μελέτη της Price of Travel, που βασίζεται σε δεδομένα αναζητήσεων της Google, τα οποία αφορούν ταξιδιωτικές προσφορές, ανέδειξε την Καραϊβική ως τον νούμερο ένα πιο περιζήτητο προορισμός για προσιτές διακοπές στον κόσμο, παρά τη φήμη της ως σχετικά ακριβή επιλογή.

Το Άμστερνταμ κατέλαβε τη δεύτερη θέση, με το Ηνωμένο Βασίλειο να πραγματοποιεί περίπου 17.000 αναζητήσεις ανά μήνα για φθηνά ξενοδοχεία στη χώρα. Το Λονδίνο βρέθηκε στην τρίτη θέση, με τις 13.800 μηνιαίες αναζητήσεις του να  προέρχονται από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, εδραιώνοντας την ιδιότητά του ως αιώνια αγαπημένου προορισμού μεταξύ των παγκόσμιων ταξιδιωτών.

Το Λονδίνο ήταν ο πιο περιζήτητος προορισμός σε όλο τον κόσμο για ταξιδιώτες που αναζητούν προσφορές, και σε 12 χώρες ήταν ο κορυφαίος προορισμός αναζητήσεων. Ενώ, σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναδείχθηκε ως ο νούμερο 1 προορισμός για προσιτές διακοπές, με 10.000 μηνιαίες αναζητήσεις.

Η Νιγηρία επέδειξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για οικονομικά φιλικά ταξίδια στο Λονδίνο, ακολουθούμενη στενά από το Ντουμπάι και την Αίγυπτο.

Οι ταξιδιώτες από τη Β. Αμερική εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για προσφορές διακοπών στη Νέα Υόρκη, με αγορές όπως η Δομινικανή Δημοκρατία, η Δημοκρατία Τρινιντάντ και Τομπάγκο και η Τζαμάικα να δίνουν προτεραιότητα σε αυτήν λόγω των οικονομικών πτήσεων.

Εν τω μεταξύ, οι ισπανόφωνες Μαδρίτη και Κολομβία προσέλκυσαν την προσοχή ταξιδιωτών από τη Λατινική Αμερική για οικονομικά ταξίδια.

Τα στοιχεία υπογράμμισαν τη σαφή προτίμηση των ταξιδιωτών να εξοικονομούν χρήματα κυρίως από πτήσεις, με το 70% των χωρών να δίνουν προτεραιότητα στην αναζήτηση προσιτών αεροπορικών προσφορών.

Ακολουθούν οι 10 κορυφαίοι προορισμοί που έχουν τραβήξει την προσοχή των ταξιδιωτών που αναζητούν ευκαιρίες το 2024:

1. Καραϊβική (263.000 αναζητήσεις – 70,91%)
2. Άμστερνταμ (17.000 αναζητήσεις – 4,58%)
3. Λονδίνο (13. 800 αναζητήσεις – 3,72%)
4. Παρίσι (12.560 αναζητήσεις – 3,39%)
5. Μπαλί (12.010 αναζητήσεις – 3,24%)
6. Ινδία (7.700 αναζητήσεις – 2,08%)
7. Ελλάδα (5.800 αναζητήσεις – 1,56%)
8. Ευρώπη (5.500 αναζητήσεις – 1,48%)
9. Μαδρίτη (4.950 αναζητήσεις – 1,34%)
10. Νέα Υόρκη (3.460 αναζητήσεις – 0,93%)

 

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *