ΕΡΕΥΝΑ: Προτεραιότητα παραμένουν οι καλοκαιρινές διακοπές για τους Αμερικανούς | 118 εκατομμύρια σχεδιάζουν ταξίδι αναψυχής | Ξεπερνούν τις $3.500 οι δαπάνες ανά άτομο

ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περί τα 118 εκατομμύρια Αμερικανοί σχεδιάζουν κάποιο ταξίδι αναψυχής αυτό το καλοκαίρι, με τις δαπάνες να ανέρχονται σε 3.594 δολάρια το άτομο και να “εκτοξεύονται” στο σύνολό τους στα 424 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας της NerdWallet.

Η ετήσια έρευνα του NerdWallet για τα καλοκαιρινά ταξίδια των Αμερικανών, που διεξήχθη διαδικτυακά από την The Harris Poll, σε δείγμα 2.000 ενηλίκων στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι το 45% των Αμερικανών -ή σε απόλυτα νούμερα 931 συμμετέχοντες- σκοπεύουν να κάνουν ένα ταξίδι που απαιτεί πτήση ή διαμονή σε ξενοδοχείο αυτό το καλοκαίρι.

Ακολουθούν ορισμένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα της έρευνας:

– Το ένα πέμπτο των καλοκαιρινών ταξιδιωτών σχεδιάζει να χρεωθεί για τις διακοπές του: 1 στους 5 καλοκαιρινούς ταξιδιώτες (20%) δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει πιστωτική κάρτα για να πληρώσει τα έξοδα του ταξιδιού του, αλλά δεν θα εξοφλήσει το υπόλοιπο εντός του πρώτου λογαριασμού. Αντ’ αυτού, θα μεταφέρει το υπόλοιπο, πιθανώς με δαπανηρές χρεώσεις τόκων.

– Οι ταξιδιώτες λαμβάνουν μέτρα για να εξοικονομήσουν χρήματα: Στην πλειοψηφία τους οι ταξιδιώτες (91%) λαμβάνουν μέτρα για να εξοικονομήσουν χρήματα από τα έξοδα του ταξιδιού τους, όπως το να ταξιδέψουν οδικώς, αντί για αεροπορικώς στον προορισμό τους (42%). Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο από το 2023, όταν το 35% των καλοκαιρινών ταξιδιωτών δήλωναν το ίδιο, ίσως λόγω της πτώσης των τιμών της βενζίνης τα τελευταία δύο χρόνια.

– Ορισμένοι Αμερικανοί επιλέγουν να μην ταξιδέψουν λόγω του πληθωρισμού: Από τους Αμερικανούς που δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν καλοκαιρινές διακοπές που απαιτούν πτήση ή διαμονή σε ξενοδοχείο φέτος, περισσότεροι από 1 στους 5 (22%) λένε ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο πληθωρισμός έχει καταστήσει τα ταξίδια πολύ ακριβά. Πέρυσι, το ίδιο δήλωσε το 23%, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο υψηλός πληθωρισμός του 2022 εξακολουθεί να επιβαρύνει τους καταναλωτές.

– Ταξίδια για την παρακολούθηση κάποιας εκδήλωσης: Το 12% των Αμερικανών θα ταξιδέψουν για μια συναυλία, το 8% για έναν γάμο και το 4% για ένα μπάτσελορ ή μπάτσελορ πάρτι.

Χρεώνονται για τα καλοκαιρινά ταξίδια τους οι Αμερικανοί

Το 83% των καλοκαιρινών ταξιδιωτών σχεδιάζουν να πληρώσουν τουλάχιστον ένα μέρος των εξόδων των διακοπών τους -αεροπορικά εισιτήρια ή διαμονή σε ξενοδοχεία- με πιστωτική κάρτα, αλλά δεν σκοπεύουν όλοι να τα αποπληρώσουν αμέσως.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 20% των καλοκαιρινών ταξιδιωτών σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα για τα έξοδα αυτά, αλλά δεν θα εξοφλήσουν πλήρως το ποσό κατά την πρώτη εκκαθάριση λογαριασμού.

Μέτρα για την εξοικονόμηση χρημάτων στις καλοκαιρινές διακοπές

Το 91% των Αμερικανών λαμβάνουν δράση για την εξοικονόμηση χρημάτων κατά τις καλοκαιρινές διακοπές. Εκτός από το να επιλέξουν να μετακινηθούν οδικώς (42%) αντί για αεροπορικώς στον προορισμό διακοπών τους, σε ποσοστό 39% οι Αμερικανοί επιλέγουν για τη διαμονη τους ένα ξενοδοχείο/μοτέλ/θέρετρο με βάση την τιμή αντί για τις ανέσεις.

Επιπλέον, πάνω από το ένα τρίτο (35%) θα χρησιμοποιήσει πόντους/μίλια πιστωτικής κάρτας για να καλύψει τα έξοδα των διακοπών.

Οι Αμερικανοί καλοκαιρινοί ταξιδιώτες επιλέγουν να ταξιδέψουν το φετινό καλοκαίρι για:

Διακοπές με μέλη της οικογένειας, σε ποσοστό 42%
Επίσκεψη στην οικογένεια, σε ποσοστό 39%
Διακοπές με ένα σημαντικό άλλο άτομο, σε ποσοστό 32%
Επίσκεψη σε φίλους, σε ποσοστό 25%
Διακοπές με φίλους, σε ποσοστό 22%
Διακοπές σόλο, σε ποσοστό 13%
Συναυλία, σε ποσοστό 12%
Επαγγελματικό ταξίδι, σε ποσοστό 9%
Γάμο, σε ποσοστό 8%
Επαγγελματικό αθλητικό γεγονός (εκτός από Ολυμπιακούς Αγώνες), σε ποσοστό 6%
Bachelor/bachelorette party, σε ποσοστό 4%
Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, σε ποσοστό 4%
Κάτι άλλο, 4%

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *