ΕΡΕΥΝΑ: “Βουτιά” έκαναν τα deals στον τουριστικό τομέα εφέτος

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σοβαρή μείωση κατά 41% σημείωσαν οι συμφωνίες που αφορούν επιχειρήσεις του παγκόσμιου ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα τους πρώτους πέντε μήνες του 2023, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της GlobalData.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο σημειώθηκε πτώση 48% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, εν μέσω μιας επιφυλακτικής προσέγγισης του συνολικού κλάδου από τους επενδυτές, όπως διαπίστωσε η εταιρία δεδομένων και αναλύσεων GlobalData.

Η δραστηριότητα των συναλλαγών μειώθηκε από 475 κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2022 σε 282 κατά τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους.

Ο όγκος των συμφωνιών συγχωνεύσεων και εξαγορών (Σ&Ε) μειώθηκε κατά 43%, ενώ ο αριθμός των συμφωνιών χρηματοδότησης επιχειρηματικών συμμετοχών και των συμφωνιών ιδιωτικών κεφαλαίων μειώθηκε κατά 34% και 44% αντίστοιχα κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2023.

Ο επικεφαλής αναλυτής της GlobalData, Aurojyoti Bose, δήλωσε: “Η μείωση της δραστηριότητας των συναλλαγών στον κλάδο υποδηλώνει εξασθενημένα συναισθήματα και επιφυλακτική προσέγγιση των επενδυτών. Οι συνεχιζόμενες αβεβαιότητες και ο αντίκτυπος των γεωπολιτικών εντάσεων, οι φόβοι για τον πληθωρισμό και την ύφεση έχουν αναγκάσει τους υπεύθυνους για τη σύναψη συμφωνιών να υιοθετήσουν μια πιο συντηρητική προσέγγιση”.

“Ο κλάδος, πρόσθεσε, γνώρισε επίσης σημαντική μείωση της δραστηριότητας των συμφωνιών, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στις περισσότερες περιοχές παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Η Βόρεια Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασαν μείωση 48% στον όγκο των συμφωνιών σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ οι περιοχές της Ευρώπης, της Ασίας-Ειρηνικού και της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής κατέγραψαν μείωση 49%, 27% και 36%, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, ο όγκος των συμφωνιών για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής παρέμεινε αμετάβλητος.

Η Ινδία, η Γαλλία, η Αυστραλία και η Ιαπωνία σημείωσαν επίσης μείωση του όγκου των συμφωνιών κατά 33%, 7%, 29% και 54%, αντίστοιχα, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2023.

“Από την άλλη πλευρά, η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών φαίνεται να ενθαρρύνει τους Κινέζους ταξιδιώτες. Ως αποτέλεσμα, η Κίνα ξεχώρισε ως αξιοσημείωτη εξαίρεση και κατέγραψε αύξηση 19% σε ετήσια βάση στον αριθμό των συμφωνιών που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου”, κατέληξε ο κ. Bose.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *