ΕΡΕΥΝΑ: Σε νέα ύψη τα αεροπορικά ταξίδια μετά το 2023

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα αεροπορικά ταξίδια αναμένεται να πραγματοποιούνται από το 2023 και μετά, σε σχέση με πριν από την πανδημία, όπως προκύπτει από μια νέα έκθεση για τις απόψεις των επιβατών από τον πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής για τις αερομεταφορές Sita. 

Καθώς η ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών επιταχύνεται, η μελέτη προβλέπει μέσους όρους 2,93 πτήσεων ετησίως ανά εταιρικό επιβάτη και 3,90 ανά επιβάτη αναψυχής.

Στην απόφασή τους εάν θα πραγματοποιήσουν κάποιο αεροπορικό ταξίδι ή όχι, τα κύρια εμπόδια είναι οι τιμές των  εισιτηρίων, οι ανησυχίες για την υγεία και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι. Οι επιβάτες εξετάζουν επίσης τη βιωσιμότητα πριν επιλέξουν να πετάξουν.

Περίπου οι μισοί επιβάτες θα εκτιμούσαν εάν τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρίες έθεταν σε εφαρμογή νέες λύσεις πληροφορικής για την υποστήριξη της βιωσιμότητας, όπως η παρακολούθηση των περιβαλλοντικών επιδόσεων των αεροδρομίων για τη μείωση των ρύπων και η βελτιστοποίηση της πτήσης για τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων.

Σχεδόν όλοι οι ταξιδιώτες θα πλήρωναν κατά μέσο όρο 11% της τιμής του εισιτηρίου τους για να αντισταθμίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την πτήση τους.

Στην ερώτηση αν ο κλάδος των αερομεταφορών κάνει αρκετά για να γίνει πιο βιώσιμος, περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες, είτε πιστεύουν ότι δεν το κάνει, είτε δεν γνωρίζουν, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης του κλάδου όσον αφορά την επικοινωνία των πρωτοβουλιών και των δράσεων βιωσιμότητας, σύμφωνα με τη μελέτη.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Sita, David Lavorel, είπε: “Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τη ζήτηση να ανακάμπτει και να ξεπερνά ακόμη και τα προ-πανδημικά επίπεδα, όχι μόνο για ταξίδια αναψυχής, αλλά και για επαγγελματικά ταξίδια. Βλέπουμε ότι το τεχνολογικά καθοδηγούμενο από άκρη σε άκρη ταξίδι των επιβατών γίνεται πραγματικότητα, καθώς η κοινότητα των αερομεταφορών συνεχίζει να ψηφιοποιεί τις ταξιδιωτικές διαδικασίες και τις λειτουργίες του κλάδου, που επιταχύνονται από την πανδημία”.

“Βλέπουμε επίσης ότι οι επιβάτες αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο τις τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας και τις ανέπαφες τεχνολογίες στο σύνολο των ταξιδιών, προκειμένου το ταξίδι τους να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο και απρόσκοπτο. Η χρήση της πληροφορικής για την προώθηση και τη διατήρηση της ανάκαμψης των αεροπορικών ταξιδιών είναι ζωτικής σημασίας σήμερα, και είναι επίσης κρίσιμη για το μετα-πανδημικό ψηφιακό ταξίδι του αύριο”, πρόσθεσε ο κ. Lavorel.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΕΡΕΥΝΑ: Σε νέα ύψη τα αεροπορικά ταξίδια μετά το 2023

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *