Unsplash
Photo by Florian Hahn on Unsplash

Έρευνα: Το 70% σε ΗΠΑ και Καναδά θα κάνουν διακοπές το 2021

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτών των ΗΠΑ και του Καναδά (99%) είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν ξανά, με το 70% να δηλώνει ότι σκοπεύει να κάνουν διακοπές το 2021, σύμφωνα με μια έρευνα του Travel Leaders Group σε περίπου 3.000 συχνούς ταξιδιώτες.

Η έρευνα διεξήχθη τον Σεπτέμβριο σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), το οποίο εκπροσωπεί τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα ταξιδιών και τουρισμού.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 45% των ερωτηθέντων έχει ήδη κάνει σχέδια ή αρχίζει να κάνει σχέδια για τις επόμενες διακοπές του, ενώ το 54% λέει ότι ονειρεύεται πότε θα ταξιδέψει ξανά.

«Αυτοί είναι πραγματικά δυνατοί αριθμοί. Το γεγονός ότι το 99% των ταξιδιωτών που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι σχεδιάζουν ένα ταξίδι ή ανυπομονούν για το χρόνο που μπορούν να ταξιδέψουν ξανά δείχνει ότι, καθώς αντιμετωπίζονται οι ανησυχίες σχετικά με τον COVID-19, οι ταξιδιώτες αναψυχής θα οδηγήσουν την ανάκαμψη», δήλωσε ο John Lovell, Πρόεδρος του Travel Leaders Group.

Στην έρευνα, το 23% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ταξιδέψουν μέχρι το τέλος του 2020, το 70% δήλωσε ότι θα ταξιδέψει το 2021 με μόλις 18% να λέει ότι θα ταξιδέψει το 2022.

«Η αβεβαιότητα των καταναλωτών σχετικά με τον κίνδυνο έκθεσης ή ανησυχίες σχετικά με την απομόνωση είναι ένα βασικό πρόβλημα», δήλωσε η Gloria Guevara, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC.«Με ταχείες δοκιμές για την αντικατάσταση των απαιτήσεων καραντίνας, βελτιωμένο εντοπισμό επαφών και πρότυπα σε ολόκληρο τον κλάδο ανά τομέα που μπορούν να κοινοποιηθούν σαφώς στο κοινό, μπορούμε να βοηθήσουμε στην ανακούφιση πολλών από αυτές τις ανησυχίες».

Η προθυμία των Αμερικανών να ταξιδέψουν φαίνεται στην αργή, αλλά σταθερή, αύξηση των καθημερινών αριθμών ελέγχων της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών (TSA), οι οποίοι ήταν κάτω από 90.000 την ημέρα τον Απρίλιο και τώρα πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο την ημέρα σε περιόδους αιχμής. Το 2019, οι ημερήσιοι έλεγχοι ήταν κατά μέσο όρο μεταξύ 2,3 και 2,7 εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα.

Περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες που ρωτήθηκαν στην Έρευνα δηλώνουν ότι ανησυχούν για τον κίνδυνο μόλυνσης όταν ταξιδεύουν με αεροπλάνο ή κρουαζιερόπλοιο. Ένας μικρότερος αριθμός αναφέρει ανησυχίες για αυτούς ή ένα μέλος της οικογένειας ενώ ταξιδεύει, για την επιστροφή χρημάτων εάν το ταξίδι ακυρωθεί, κ.λπ..

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι ακόλουθες οδηγίες υγείας και ασφάλειας στα αεροδρόμια, στα αεροσκάφη και στα θέρετρα θα κάνουν μεγάλη διαφορά στην απόφασή τους να ταξιδέψουν στο μέλλον: υποχρεωτικές μάσκες, κοινωνικές αποστάσεις, βελτιωμένος καθαρισμός, έλεγχοι θερμοκρασίας και πρόσβαση σε απολυμαντικό τζελ . Για τα θέρετρα, αναφέρθηκαν επίσης υπηρεσίες χωρίς επαφή και εξατομικευμένος καθαρισμός δωματίων.

ksd Έρευνα
adv

«Η βιομηχανία μας πρέπει να κάνει περισσότερα για να ενημερώσει τους πιθανούς ταξιδιώτες για όλα τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας που έχουν εφαρμοστεί σε ολόκληρο τον κλάδο και να συνεχίσει να τυποποιεί αυτά τα πρωτόκολλα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα ταξίδια», δήλωσε ο Lovell. «Οι αεροπορικές εταιρείες, τα αεροδρόμια και οι γραμμές κρουαζιέρας έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στα μέτρα υγείας και υγιεινής που έχουν λάβει σε στενή συνεννόηση με τους κορυφαίους ιατρικούς εμπειρογνώμονες του κόσμου. Πρέπει να μοιραστούμε αυτές τις εξελίξεις με το κοινό που ταξιδεύει”.

Σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η απαίτηση μιας αρνητικής δοκιμής PCR πριν από την άφιξη σε έναν προορισμό δεν θα έκανε καμία διαφορά ή θα ήταν θετική, ενώ περίπου το 40% είπε ότι μια τέτοια απαίτηση θα ήταν αποτρεπτική. Αυτές οι ανησυχίες μπορούν να αντιμετωπιστούν με ταχείες δοκιμές, δήλωσε ο Λόβελ. «Πιστεύουμε ότι η ευρεία διαθεσιμότητα test ταχείας δοκιμής θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποδοχή των δοκιμών πριν από το ταξίδι και θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να ταξιδέψουν», δήλωσε.

Τρόποι ταξιδιού και προορισμών

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες που δήλωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν διακοπές δήλωσαν ότι θα πετάξουν στον επόμενο προορισμό των διακοπών τους (47 τοις εκατό), το 21 τοις εκατό θα οδηγήσει, το 17 τοις εκατό είπε ότι σκοπεύουν να κάνουν μια κρουαζιέρα στον ωκεανό, με 5 τοις εκατό να επιλέγουν μια κρουαζιέρα ποταμού.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε έντονο ενδιαφέρον για εγχώρια ταξίδια, προορισμούς παραλίας και λιγότερο πολυσύχναστους προορισμούς τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά, ενώ η δημοτικότητα της Ευρώπης σε γενικές γραμμές είναι ενθαρρυντική», δήλωσε ο Stephen McGillivray, Chief Marketing Officer του Travel Leaders Group .

Η Ευρώπη (38 τοις εκατό), η Καραϊβική (34 τοις εκατό) και το Μεξικό (15 τοις εκατό) είναι οι κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί ενδιαφέροντος, ακολουθούμενος από τον Καναδά (για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ), την Κεντρική και Νότια Αμερική, την Αυστραλία, την Αφρική και την Ασία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας επικυρώνονται από τις διαδικτυακές έρευνες του Travel Leaders Group. Οι διαδικτυακοί δυνητικοί πελάτες μειώθηκαν στα τέλη Μαρτίου, φθάνοντας σε χαμηλό σημείο στις 12 Απριλίου και έπειτα κορυφώθηκαν στις 14 Ιουνίου. Μετά από ένα δεύτερο ξέσπασμα του COVID-19 σε ορισμένες περιοχές, οι δυνητικοί πελάτες έπεσαν ξανά και τώρα βρίσκονται στην άνοδο, 88% από τα χαμηλά τον Απρίλιο , Είπε ο McGillivray.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *