ksd photo
ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

F. Joussen: Η TUI επιστρέφει σε πορεία ανάπτυξης | Παράταση μέχρι το 2024 χρηματοδότησης 4,7 δισ. € | Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρος οι κύριες αγορές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η TUI AG εξασφάλισε την παράταση των υπαρχουσών πιστωτικών γραμμών χρηματοδότησης ύψους 4,7 δισ. €, μέχρι το Καλοκαίρι του 2024. Αυτό δίνει στον Όμιλο περισσότερο χρόνο και ευελιξία και ενισχύει την TUI σε ένα περιβάλλον αγοράς με σημαντικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στόχος του Ομίλου παραμένει η ταχεία αποπληρωμή των κρατικών δανείων, καθώς περισσότεροι προορισμοί διακοπών έχουν ανοίξει ξανά και η επιτυχής επανέναρξη του Τουρισμού συνεχίζεται με βιώσιμο τρόπο.

Η αυξημένη ζήτηση και το ενδιαφέρον για ταξίδια παραμένουν σε υψηλά επίπεδα στις διεθνείς αγορές της Ευρώπης για την TUI. Όπως ήταν αναμενόμενο, η καλοκαιρινή περίοδος, που ξεκίνησε καλά, αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται σε μερικούς προορισμούς και τύπους διακοπών, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Κύπρος, ο εγχώριος τουρισμός και οι κρουαζιέρες από το Joint Venture TUI Cruises του Ομίλου, καθώς και τα μεγάλα ξενοδοχεία και brands του Ομίλου TUI – RIU, TUI Blue και Robinson.

Η TUI συμφώνησε με τις 19 ιδιωτικές τράπεζες και την KfW να επεκταθεί η διάρκεια του πιστωτικού ορίου συνολικού ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, κατά δύο έτη, έως το Καλοκαίρι του 2024. Με βάση την τρέχουσα πιστοληπτική αξιολόγηση της TUI, το επιτόκιο μετά την επέκταση για τις δόσεις του RCF θα είναι 4,50% ετησίως.

Στις 26 Ιουλίου 2021, η TUI είχε στη διάθεσή της pro forma ρευστά κεφάλαια περίπου 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ (λαμβάνοντας υπόψη την εξαγγελθείσα πώληση 21 ακινήτων στην οικογένεια Riu με τη μορφή μη αναληφθέντων πιστωτικών ορίων)

Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Fritz Joussen δήλωσε: «Η TUI επιστρέφει στην πορεία ανάπτυξης. Είμαστε σε καλή θέση με τους ταξιδιωτικούς μας πράκτορες, τα ξενοδοχεία και την κρουαζιέρα να κινούνται θετικά και θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί και ψηφιακοί μετά την κρίση του κορονοϊού. Οι τράπεζες υποστηρίζουν τη στρατηγική και την πορεία μετασχηματισμού μας και βλέπουν τα δυνατά σημεία της TUI μετά την κρίση. Τώρα χρηματοδοτούμαστε μεσοπρόθεσμα μέχρι το Καλοκαίρι του 2024. Αυτό δημιουργεί σταθερότητα και ευελιξία, εφόσον οι περιορισμοί του κορονοϊού, εξακολουθούν να επηρεάζουν τις επιχειρήσεις και τις αγορές. Η θερινή περίοδος του 2021 ξεκίνησε καλά, η ζήτηση για διακοπές και ταξίδια παραμένει υψηλή σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές της TUI. Τα εμβόλια εξακολουθούν να είναι το κλειδί για περισσότερη ελευθερία για όλους και επίσης για τα ταξίδια».

Οι ανακυκλούμενες πιστωτικές διευκολύνσεις του Ομίλου ανέρχονται σήμερα στα 4,8 δισ. Ευρώ. Για κανονιστικούς λόγους λόγω Brexit, η πιστωτική γραμμή μιας βρετανικής τράπεζας (περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ μετρητά και 25 εκατομμύρια ευρώ γραμμή εγγύησης) δεν μπορεί να παραταθεί πέρα ​​από το Καλοκαίρι του 2022, έτσι ώστε στη συνέχεια τα πιστωτικά όρια να ανέρχονται συνολικά σε 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2024.

Οι τρέχουσες πιστωτικές διευκολύνσεις του Ομίλου περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

– Πιστωτικό όριο 1,75 δισεκατομμυρίων ευρώ από 20 ιδιωτικές τράπεζες (συμπεριλαμβανομένης της γραμμής εγγύησης 215 εκατομμυρίων ευρώ)
– 1,8 δισ. Ευρώ KfW από το πρώτο πακέτο σταθεροποίησης
– 1,05 δισ. Ευρώ KfW από το δεύτερο πακέτο σταθεροποίησης
– 0,2 δισ. Ευρώ KfW και ιδιωτικές τράπεζες από το τελευταίο πακέτο σταθεροποίησης

Ο όμιλος TUI

Ο Όμιλος TUI είναι ο κορυφαίος τουριστικός όμιλος στον κόσμο και δραστηριοποιείται παγκοσμίως. Ο Όμιλος εδρεύει στη Γερμανία. Η μετοχή TUI είναι εισηγμένη στο FTSE 250, τον κορυφαίο δείκτη του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και στη Ρυθμιζόμενη Ανοιχτή Αγορά στη Γερμανία.

O Όμιλος TUI είναι ο κορυφαίος τουριστικός όμιλος στον κόσμο και δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία εδρεύει στη Γερμανία. Οι μετοχές της TUI είναι εισηγμένες στο FTSE 250, τον κορυφαίο δείκτη του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και στην ανοικτή αγορά στη Γερμανία.

Ο Όμιλος TUI προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες από μία πηγή για τους 28 εκατομμύρια πελάτες του, συμπεριλαμβανομένων 21 εκατομμυρίων στις ευρωπαϊκές εθνικές εταιρείες. Ολόκληρη η τουριστική αλυσίδα είναι κάτω από μια στέγη. Αυτό περιλαμβάνει πάνω από 400 ξενοδοχεία και θέρετρα με επώνυμα εμπορικά σήματα όπως RIU, TUI Blue και Robinson και 15 κρουαζιερόπλοια, από τα MS Europa και το MS Europa 2 στην κατηγορία πολυτελείας, τον στόλο Mein Schiff της TUI Cruises και κρουαζιερόπλοια στην Marella Cruises στην Αγγλία.

Ο όμιλος περιλαμβάνει επίσης κορυφαίες μάρκες ταξιδιωτικών πρακτορείων και διαδικτυακές πλατφόρμες μάρκετινγκ σε όλη την Ευρώπη, πέντε αεροπορικές εταιρείες με περισσότερα από 100 σύγχρονα αεροσκάφη μέσης και μεγάλης απόστασης και πάνω από 1.000 ταξιδιωτικά γραφεία. Εκτός από την επέκταση της βασικής επιχείρησης με ξενοδοχεία, ο όμιλος βασίζεται όλο και περισσότερο στην επέκταση των ψηφιακών πλατφορμών για κρουαζιέρες μέσω επιτυχημένων κοινοπραξιών και δραστηριοτήτων στους προορισμούς διακοπών. Ο όμιλος μεταμορφώνεται σε ψηφιακή εταιρεία.

Η παγκόσμια ευθύνη για βιώσιμη οικονομική, οικολογική και κοινωνική δράση είναι ο πυρήνας της εταιρικής κουλτούρας. Το TUI Care Foundation, που ξεκίνησε από τον όμιλο, έχει έργα σε 25 χώρες που εστιάζουν στις θετικές επιπτώσεις του τουρισμού, στην εκπαίδευση και την κατάρτιση και στην ενίσχυση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προτύπων. Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζει προορισμούς διακοπών στην ανάπτυξή τους. Το παγκοσμίως ενεργό ίδρυμα ξεκινά έργα που δημιουργούν νέες ευκαιρίες για την επόμενη γενιά.

ksd TUI
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *