©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γερμανία: Αυτοί οι προορισμοί έχουν ακόμα διαθεσιμότητα το Καλοκαίρι | Καμπανάκι λόγω αυξήσεων τιμών για τα ελληνικά νησιά

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Τουρκία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους καλοκαιρινούς μήνες στην γερμανική αγορά αυτή τη στιγμή σύμφωνα με την ομάδα του Urlaubsguru, και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, διότι η ποικιλία των προσφορών, η ποιότητα των ξενοδοχείων και η διαθεσιμότητα το “δικαιολογούν”. “Η σχέση ποιότητας-τιμής για διακοπές στην Τουρκία είναι σχεδόν ασυναγώνιστη φέτος”, τονίζει στέλεχος από το Urlaubsguru, ενώ μετά την Τουρκία, και η Μαγιόρκα, έχει καλές και συμφέρουσες προσφορές.

Η Αίγυπτος είναι επίσης ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Χάρη στις συγκριτικά πολύ φθηνές προσφορές, πολλοί Γερμανοί επιλέγουν επίσης τη διαμονή στη βορειοανατολική Αφρική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι κρατήσεις για το μεγαλύτερο ελληνικό νησί της Κρήτης έχουν μειωθεί κάπως. “Ενώ πέρυσι τα ελληνικά νησιά ήταν πολύ ελκυστικά από άποψη τιμής, φέτος υπάρχει αυξημένο κόστος για τις διακοπές, ιδίως με τις προσφορές για την Ελλάδα”, εξηγεί το στέλεχος του Urlaubsguru και τονίζει: “Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η Κρήτη είναι πλέον μόνο ο τέταρτος πιο δημοφιλής προορισμός”.

Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το περασμένο καλοκαίρι δείχνουν ότι τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στην Κύπρο, την Κροατία, τη Μάλτα, την Ελλάδα και την Ισπανία ήταν κατά μέσο όρο τα πλέον δημοφιλή. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Για παράδειγμα, η Κύπρος και η Μάλτα έχουν περιορισμένη προσφορά τουριστικών καταλυμάτων λόγω του μεγέθους τους. Η Κροατία, η Ελλάδα και η Ισπανία διαθέτουν περισσότερα καταλύματα, αλλά είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί το καλοκαίρι. Είναι επίσης ξεκάθαρο ποιες χώρες είχαν λιγότερη κίνηση πέρυσι.

Η Αλβανία είναι ακόμα σε θέση να φιλοξενήσει τουρίστες αυτό το Καλοκαίρι με λογικές τιμές για διαμονή, επισκέψεις σε εστιατόρια ή τοπικές δραστηριότητες”. Οι παραθεριστές που εξακολουθούν να αναζητούν καλές προσφορές για διακοπές της τελευταίας στιγμής έχουν τις καλύτερες πιθανότητες με προσφορές για την Τουρκία και την Αίγυπτο. Ωστόσο, η Μαγιόρκα και η Φουερτεβεντούρα προσφέρουν επίσης καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *