Photo by Pixabay on Pexels

Νέα σημαντικά deals στην ευρωπαϊκή, ξενοδοχειακή βιομηχανία

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Συνεχίζονται τα deals στην ευρωπαϊκή, ξενοδοχειακή αγορά, αν και με πιο βραδύ ρυθμό, όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία του Ενημερωτικού Δελτίου Ξενοδοχειακών Συναλλαγών στην Ευρώπη της HVS, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Μαρτίου.

Ανάμεσα στα deals που φαίνεται να κυοφορήθηκαν ή ολοκληρώθηκαν την εβδομάδα αυτή είναι εξαγορά της λονδρέζικης LXi REIT, συμπεριλαμβανομένων των 144 ξενοδοχείων της στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τη βρετανική REIT London Metric Property Plc, έναντι 1,9 δισεκατομμυρίων λιρών.

Η τελευταία κατείχε ένα πολυ-τομεακό χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο περιελάμβανε 144 ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων 135 Travelodges, 7 Premier Inns, το Jurys Inn στο Plymouth και το Cambridge Belfry Hotel.

Με την εξαγορά αυτή, το συνολικό χαρτοφυλάκιο θα φτάσει περίπου τα 6,2 δισεκατομμύρια λίρες σε όλους τους τομείς, καθιστώντας τη LondonMetric το τέταρτο μεγαλύτερο REIT του Ηνωμένου Βασιλείου με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Από τα 135 Travelodges, τα 123 (6.557 δωμάτια) αποκτήθηκαν με μία συναλλαγή τον Ιούλιο του 2022. Η συναλλαγή αυτή έρχεται μετά την πώληση από την LXi ενός ισχυρού χαρτοφυλακίου 66 ξενοδοχείων στον εκμισθωτή της Travelodge νωρίτερα φέτος, όπως αναφέρεται στο Ευρωπαϊκό Δελτίο Ξενοδοχειακών Συναλλαγών της 16ης Ιανουαρίου 2024.

Εν τω μεταξύ, ο διεθνής ξενοδοχειακός όμιλος Hilton Hotels & Resorts υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση όλων των δικαιωμάτων του brand Graduate Hotels, με 33 ακίνητα στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, έναντι 210 εκατομμυρίων δολαρίων, από τον διαχειριστή επενδύσεων ακινήτων Adventurous Journeys (AJ) Capital Partners με έδρα το Νάσβιλ.

Μετά την εξαγορά, η AJ Capital Partners θα παραμείνει ιδιοκτήτης των υφιστάμενων περιουσιακών στοιχείων καθώς και δύο ξενοδοχείων που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα οποία θα συνεχίσει επίσης να λειτουργεί βάσει μακροπρόθεσμων συμφωνιών franchise με τον όμιλο Hilton.

Η εξαγορά αναμένεται να αποφέρει στη Hilton, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη μελλοντική ανάπτυξη και εξέλιξη της μάρκας, 16 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από αμοιβές franchise κατά τη διάρκεια του πρώτου πλήρους έτους ιδιοκτησίας.

Μία ακόμη επενδυτική κίνηση στην ευρωπαϊκή, ξενοδοχειακή βιομηχανία αφορά την απόκτηση του τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείου Bedford Corner Hotel, στο Λονδίνο, από την ξενοδοχειακή εταιρία NUMA Group, με έδρα το Βερολίνο και τον βρετανικό όμιλο New World Hospitality.

Το ξενοδοχείο, 86 δωματίων, δυναμικότητας βρίσκεται στην κεντρική περιοχή Bloomsbury, κοντά στο Βρετανικό Μουσείο, την Oxford Street και το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Μετά από ανακαινίσεις, συμπεριλαμβανομένων αναβαθμίσεων για την ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών της NUMA, που επιτρέπουν στους επισκέπτες να χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να κάνουν check in και check out, να έχουν πρόσβαση στα δωμάτιά τους και να επικοινωνούν με το προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών, το ξενοδοχείο θα λειτουργεί με την επωνυμία NUMA Bloom.

Η εξαγορά σηματοδοτεί το πρώτο εγχείρημα της Numa στο Ηνωμένο Βασίλειο και το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει πλέον 5.850 δωμάτια σε 33 πόλεις σε 15 χώρες. Ο όμιλος θα επιδιώξει να συνεχίσει την επέκτασή του στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μεγάλες πόλεις όπως το Μάντσεστερ και το Εδιμβούργο.

Τέλος, η ισπανική εταιρία συμμετοχών Grupo Fuertes και η εταιρία ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων στα Κανάρια Νησιά, Satocan, απέκτησαν το τεσσάρων αστέρων Hotel Tenerife Golf & Sea View, στην Τενερίφη.

Το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 125 δωματίων, βρίσκεται δέκα λεπτά οδικώς από το νότιο αεροδρόμιο της Τενερίφης και σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο γκολφ Amarilla.

Το ξενοδοχείο, το οποίο τώρα διαχειρίζεται η Satocan, που λειτουργεί 6 ξενοδοχεία στην Ισπανία, θα υποβληθεί σε εκτεταμένη ανακαίνιση κατά τη διάρκεια του 2025.

Η Grupo Fuertes απέκτησε προηγουμένως το Marina d’Or Resort 1.200 δωματίων στην Oropesa del Mar της Ισπανίας τον Νοέμβριο του 2023.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *