Φωτό: Pexels

Βρετανία: Σε υψηλό Οκτωβρίου οι θέσεις εργασίας στον τομέα των ταξιδιών

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατακόρυφα αυξημένος είναι ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας στον τομέα των ταξιδιών, στη Βρετανία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι C&M Travel Recruitment και C&M Executive Recruitment.

Ειδικότερα, ο αριθμός αυτός “εκτινάχθηκε” κατά 49 ποσοστιαίες μονάδες τον Οκτώβριο, αποτελώντας το δεύτερο υψηλότερο αριθμό από τον Ιανουάριο του 2020 και τον υψηλότερο, μηνιαίο αριθμό για τον Οκτώβριο, από το 2014.

Ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας στον τομέα των ταξιδιών, τον περασμένου μήνα, αυξήθηκε κατά 16%, έναντι του Οκτωβρίου του 2019, κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες από το 2018 και το 2017 και κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες από το 2016 και το 2015.

Ο αριθμός των νέων υποψηφίων που αναζητούσαν θέση εργασίας στον τομέα των ταξιδιών, τον περασμένο μήνα, αυξήθηκε κατά 13%, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο και υπερδιπλασιάστηκε έναντι του περασμένου Οκτωβρίου. Ωστόσο, οι όγκοι παρέμειναν μειωμένοι κατά 27%, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που τοποθετήθηκαν σε νέες ταξιδιωτικές θέσεις παρέμεινε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020, με τον αριθμό του Οκτωβρίου να αντιστοιχεί σε αυτόν του Σεπτεμβρίου. Ενώ, σε σύγκριση με τις ημέρες πριν από την Covid, ο συνολικός αριθμός του περασμένου μήνα ήταν 21% χαμηλότερος από τον Οκτώβριο του 2019.

Σχολιάζοντας αυτά τα ευρήματα, η Barbara Kolosinska, διευθύντρια των C&M Travel Recruitment και C&M Executive Recruitment, είπε: “Ο περασμένος μήνας είχε τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό νέων θέσεων εργασίας στον τομέα των ταξιδιών που έχουμε δει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Ωστόσο, αυτά τα εντυπωσιακά στοιχεία δεν αναπαράγονται αρκετά από τον αριθμό των νέων υποψηφίων, οι οποίοι παραμένουν μειωμένοι κατά περίπου ένα τέταρτο, σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία”.

“Είναι σαφές ότι πολλά σπουδαία ταλέντα έχουν εγκαταλείψει των τομέα των ταξιδιών, τους τελευταίους 18 μήνες, επομένως η πρόκληση τώρα είναι να προσελκύσουμε νέους εργαζομένους στον κλάδο μας και να υπενθυμίσουμε στους πρώην υπαλλήλους τι καθιστά τόσο σπουδαία την εργασία στα ταξίδια και τον τουρισμό. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να παρακολουθείτε είναι η αγορά TMC. Επιστρέφει σιγά σιγά και βλέπουμε τώρα μερικές από αυτές τις εταιρείες να προσλαμβάνουν ξανά, αλλά οραματίζομαι ότι αυτή η αγορά θα απογειωθεί πραγματικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες”, συμπλήρωσε η Kolosinska.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *