Ηρώ Χατζηγεωργίου: «Στόχος μας να κάνουμε την ΕΤΑΔ έναν σύγχρονο φορέα Real Estate”

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

-Συμμετοχή της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Ηρούς Χατζηγεωργίου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στις στρατηγικές προτεραιότητες της ΕΤΑΔ στον τομέα της αξιοποίησης της ακίνητης δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου αναφέρθηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και συγκεκριμένα στο πάνελ με τίτλο « “Unlocking Value: Asset Management and Real Estate Investments” που συντόνισε ο δημοσιογράφος, Χρήστος Κώνστας.

Η κυρία Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στη στρατηγική της νέας Διοίκησης για τον εκσυγχρονισμό της ΕΤΑΔ και την αξιοποίηση του ακινήτων του χαρτοφυλακίου της Εταιρείας. «Στόχος μας γι’ αυτή τη χρονιά είναι να υλοποιήσουμε μία μεταρρύθμιση εν λειτουργία και να δημιουργήσουμε μία πραγματική Εταιρεία Real Estate, η οποία θα δίνει υπεραξία στο Μέτοχο μας», τόνισε χαρακτηριστικά η Ηρώ Χατζηγεωργίου, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια αυτή θα κινηθεί  γύρω από το τρίπτυχο «κατηγοριοποίηση των ακινήτων- ευελιξία- εξωστρέφεια».

Όπως συμπλήρωσε πρώτος άξονας αυτής της μεταρρύθμισης είναι η κατηγοριοποίηση των ακινήτων βάσει των χαρακτηριστικών τους με έμφαση στα εμπορικά ακίνητα σε αντιδιαστολή με αυτά που έχουν περισσότερο την έννοια της κοινοχρησίας. Ο δεύτερος άξονας αφορά στις διαδικασίες της Εταιρείας ώστε αυτή να καταστεί πιο γρήγορη και πιο ευέλικτη, λειτουργώντας με διαφάνεια, ενώ τρίτος άξονας σύμφωνα με την ίδια αποτελεί η εξωστρέφεια και η σύνδεση της ΕΤΑΔ με τις ανάγκες της επενδυτικής κοινότητας.

Αναφερόμενη στο έργο της καταγραφής και αποτίμησης 36.000 ακινήτων του χαρτοφυλακίου της ΕΤΑΔ σε συνεργασία με το Υπερταμείο, η Διευθύνουσα Σύμβουλος μίλησε για ένα δυναμικό έργο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που αποτελεί τη βάση για τα επόμενα βήματα, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο του έργου «6.000 ακίνητα θα αποτιμηθούν, την στιγμή που στην Εταιρεία μέχρι στιγμής έχουν αποτιμηθεί 2.900 ακίνητα με αξία 1,5 δις. Μέσα από την αποτίμηση των 6.000 ακινήτων, έως 1.000 ακίνητα θα προωθηθούν κατόπιν για ωρίμανση».

Παράλληλα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΤΑΔ υπογράμμισε το δυναμικό ρόλο της Εταιρείας στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, σημειώνοντας ότι η ΕΤΑΔ αποτελεί τον μεγαλύτερο θεματοφύλακα ακίνητης τουριστικής περιουσίας.

«Έχουμε τεράστια ευθύνη, αλλά και την ευκαιρία για τη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας μέσα από την σωστή αξιοποίηση των  ακινήτων μας για την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού, αλλά και την ορθή διαχείριση των τουριστικών υποδομών που λειτουργούμε ως ΕΤΑΔ σε όλη την Ελλάδα», συμπλήρωσε κλείνοντας η κυρία Χατζηγεωργίου.

Στη συζήτηση επίσης συμμετείχαν ως ομιλητές ο CEO της PRODEA Investments, Άρης Καρυτινός, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Στέφανος Γιουρέλης και ο Ιδρυτής και CEO της Southrock Asset Management, Γιάννης Δεληκανάκης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *