tasios
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κα η ΠΟΞ αντίθετη στο όριο των 50 συμμετεχόντων για τα Συνέδρια

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Και ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, με επιστολή του προς τον Νίκο Χαρδαλιά που κοινοποιεί στον υπουργό Τουρισμού, εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να θέσει όριο 50 συμμετεχόντων σε συνέδρια, που την αποδίσει μάλιστα σε ελλειπή πληροφόρηση των αρμοδίων.

Υπογραμμίζει δε ότι “Είναι κρίμα να τιμωρείται ο ξενοδοχειακός κλάδος, να χάνονται θέσεις εργασίας και να στερείται το δημόσιο έσοδα που τόσο έχει ανάγκη”.

Σημειώνεται ότι το θέμα αποκάλυψε το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, προκαλώντας τις αντιδράσεις όλων των φορέων του Τουρισμού

Η επιστολή

Η επιστολή του κ. Τάσιου, έχει ως εξής:

“Προς
κ. Νίκο Χαρδαλιά
Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Κοινοποίηση
κ. Χάρη Θεοχάρη
Υπουργό Τουρισμού

κ. Μάνο Κόνσολα
Υφυπουργό Τουρισμού

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Με πρόσφατη ΚΥΑ που εκδόθηκε (Δ1α/ΓΠ.οικ.53080 – ΦΕΚ Β 3611) περιορίζεται ο αριθμός των συμμετεχόντων στα συνέδρια στα 50 άτομα, απαγορεύεται, δηλαδή, επί της ουσίας η άσκηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας, καθώς δεν μπορούμε να μιλάμε για συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν κάτω από 50 άτομα.

Από τα συνέδρια, μικρά ή μεγάλα, «ζούνε» πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κυρίως σε αστικούς προορισμούς και όχι μόνο, επιχειρήσεις οι οποίες με την απόφασή αυτή υποχρεώνονται να διακόψουν ξανά τη λειτουργία τους.

Τα συνέδρια είναι απόλυτα ελεγχόμενες δραστηριότητες, οι οποίες διεξάγονται με συγκεκριμένα πρωτόκολλα που οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καθορίσει. Πρόκειται για επιστημονικές ή παρόμοιου αντικειμένου εκδηλώσεις. Ούτε πανηγύρια είναι, ούτε χώροι διασκέδασης, ώστε να μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ο ελάχιστος έστω κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος.

ksd
adv

Το ζητούμενο δεν είναι να επιβάλλονται, για τη δημιουργία εντυπώσεων, αδικαιολόγητα αυστηρά μέτρα και περιορισμοί σε χώρους που είναι πλήρως ελεγχόμενοι και κανέναν κίνδυνο δεν εγκυμονούν. Το κρίσιμο είναι να βρούμε τρόπους να περιορίσουμε τα φαινόμενα συνωστισμού εκεί που ο έλεγχος είναι δύσκολος. Αλλιώς το μόνο που καταφέρνουμε είναι για μια ακόμα φορά να τιμωρούμε τη νόμιμη επιχειρηματικότητα.

Τα ξενοδοχεία άκουσαν τις προτροπές της κυβέρνησης και δανείστηκαν για να επαναλειτουργήσουν με ζημιά τους, για να δώσουν δουλειά στους εργαζομένους τους και να στηρίξουν για άλλη μια φορά, όπως και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης την ελληνική οικονομία.

Είναι κρίμα να τιμωρείται ο ξενοδοχειακός κλάδος, να χάνονται θέσεις εργασίας και να στερείται το δημόσιο έσοδα που τόσο έχει ανάγκη εξαιτίας πρόχειρων αποφάσεων που προφανώς οφείλονται σε ελλειπή πληροφόρηση”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *