SNFCC

Νέο πλήγμα για τα ξενοδοχεία: Συνέδρια έως 50 άτομα|Ακυρώνεται (;) και η κλήρωση της UEFA στην Αθήνα|ΦΕΚ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

ΠΡΟΣ ΑΚΥΡΩΣΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ UEFA ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Νέο, σημαντικό, πλήγμα στον ελληνικό Τουρισμό, και τα ξενοδοχεία, επιφέρει απόφαση της 29ης Αυγούστου, “Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα
προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19”, που ήδη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, των υπουργών ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,  ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ και ΑΣΥΛΟΥ,
ΥΠΟΔΟΜΩΝ κα ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ και ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, σύμφωνα με την οποία συνέδρια μπορούν να πραγματοποιούνται, με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων, τα 50 άτομα.

Με την απόφαση αυτή, με την οποία βέβαια ρυθμίζονται το σύνολο σχεδόν των δραστηριοτήτων και περιγράφονται λεπτομερειακά οι όροι και τα μέτρα ασφαλείας, που ισχύει έως τις 14 Σεπτεμβρίου (!!!), ανατρέπεται χωρίς καμία συνεννόηση με τους επιχειρηματίες του Τουρισμού, το προηγούμενο καθεστώς που προέβλεπε όριο 50% της χωρητικότητας των συνεδριακών αιθουσών, με την τήρηση βέβαια των σχετικών πρωτοκόλλων, τα οποία είχαν θεσπισθεί στις 6 Ιουλίου.

Ήδη μετά τη νέα απόφαση, συνέδρια που είχαν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, αρκετά εκ των οποίων εξ αναβολής, ματαιώνονται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ακυρώνεται (;) , λόγω της απόφασης αυτής, η κλήρωση για τους ομίλους του Champions League της νέας σεζόν, του Europa League και η απονομή της “Χρυσής Μπάλας” που θα πραγματοποιούνταν τον Οκτώβριο στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με τις διαμονές να έχουν προγραμματιστεί στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens και στο Divani Apollon Palace & Thalasso.

conferenceΣημειώνεται ότι για την επιτυχία αυτή της Ελλάδας, είχε εκδώσει ανακοίνωση ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, αναφέροντας ότι η απόφαση της UEFA αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, καθώς «πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση της UEFA μετά τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού», ο οποίος είχε τονίσει ότι “…Η απόφαση της UEFA συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή τη ‘Ελλάδας, ως μιας σύγχρονης ασφαλούς χώρας, που είναι σε θέση να φιλοξενεί διοργανώσεις αυτού του επιπέδου. Καθοριστικό γεγονός για την οριστικοποίηση της συμφωνίας ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες μέρες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Čeferin».

Υπενθυμίζεται ότι οι πληρότητες που επιτρέπονται σε θέατρα, κινηματογράφους, εκδηλώσεις, αλλά και πλοία, αεροπλάνα, μπαρ, εστιατόρια, κ.λπ., είναι πολύ μεγαλύτερες από το όριο των 50 ατόμων που τίθεται στην απόφαση.

Ερωτηθείς από το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, συνδικαλιστής, αλλά και δύο γνωστοί ξενοδόχοι, εξέφρασαν την έκπληξη αλλά κα την δυσαρέσκειά τους για τον αιφνιδιασμό της κυβέρνησης, αφοιύ δεν υπήρξε καμία διαβούλευση – ενημέρωση, ενώ τόνισαν ότι και το υπουργείο Τουρισμού, είναι “απών”.

“Η επιλεκτική απαγόρευση για συνέδρια άνω των 50 ατόμων με αυστηρά πρωτόκολλα και πλήρη μέτρα είναι απαράδεκτη και επιλεκτική σε έναν κλάδο που πλήττεται πολύ σοβαρά. Ας μας δώσουν τα επιστημονικά δεδομένα, στα οποία βασίζεται η παράλογη αυτή απόφαση”, δήλωσαν χαρακτηριστικά. Και συνέχισαν: “Στις 29 Αυγούστου λαμβάνεται μία απόφαση που ισχύει από 1η Σεπτεμβρίου, με ισχύ για 2 εβδομάδες. Τι προγραμματισμό μπορεί να κάνει μια επιχείρηση, αλλά και ένας διοργανωτής συνεδρίου ή ένας επιστημονικός φορέας; Ποιο ιατρικό συνέδριο μπορεί να γίνει με 50 άτομα”;, κατέληξαν.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μόνο ημέρες από την ανακοίνωση της ΕΞΑΑΑ, με τις απογοητευτικές πληρότητες των ξενοδοχείων της Αττικής.

Το ΦΕΚ με την απόφαση,  ΕΔΩ.

ksd
adv

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *