Φωτογραφία από το επίσημο site της Kuwait Airways

Καταγγελία – σοκ: Αεροπορική εταιρία υποχρέωνε τις υποψήφιες αεροσυνοδούς να παραμείνουν με τα εσώρουχα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρευνα διεξάγει η Επιθεώρηση Εργασίας της Ισπανίας μετά τις αναφορές ότι υποψήφιες αεροσυνοδοί υποχρεώνονταν να παραμείνουν με τα εσώρουχά τους κατά τη διάρκεια συνέντευξης για την πρόσληψή τους στην Kuwait Airways.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε το elDiario.es, το περιστατικό έλαβε χώρα στις αρχές Νοεμβρίου, όταν η εταιρία Meccti διεξήγαγε συνέντευξη στο ξενοδοχείο Meliá Barajas στη Μαδρίτη, για λογαριασμό της αεροπορικής εταιρίας Kuwait Airways, για την πρόσληψη πληρώματος καμπίνας.

Σύμφωνα με τις αναφορές στην elDiario.es πολλές επίδοξες αεροσυνοδοί όχι μόνο απορρίφθηκαν, αλλά δέχθηκαν και προσβλητικά-σεξιστικά σχόλια, όπως “Το σώμα σου μοιάζει με τρενάκι του λούνα παρκ” ή “Δεν μας αρέσει το χαμόγελό σου”.

Η ισπανική Επιθεώρηση Εργασίας ενημερώθηκε για το περιστατικό και ξεκίνησε αυτεπάγγελτη διαδικασία, καθώς, προς το παρόν, δεν υπάρχει καταγεγραμμένη καταγγελία από καμία από τις θιγόμενους. Μελετά επίσης εάν τα γεγονότα μπορεί να συνιστούν έγκλημα προκειμένου τα στοιχεία να παραπεμφθούν στην αρμόδια Εισαγγελία.

“Πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά που παραβιάζει την αξιοπρέπεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα αυτών των γυναικών”, σχολίασε ο Ισπανός υφυπουργός Απασχόλησης, Joaquín Pérez Rey, μιλώντας για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα κι εκφοβιστική συμπεριφορά.

Η απάντηση του αερομεταφορέα

Μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Kuwait Airways εξέδωσε επίσημη απάντηση, στην οποία αναφέρει:

“Η Kuwait Airways, τα τελευταία πέντε χρόνια, χρησιμοποιεί την ίδια υπηρεσία πρόσληψης πληρώματος καμπίνας που έχει χρησιμοποιήσει το 90% των αεροπορικών εταιριών της περιοχής. Ως ευυπόληπτη αεροπορική εταιρία, η οποία απασχολεί άτομα από όλο τον κόσμο τα 68 χρόνια από την ίδρυσή της καμία τόσο σοβαρή κατηγορία δεν έχει ποτέ διατυπωθεί εναντίον της όπως αυτή που κυκλοφορεί από τα ορισμένα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Εξίσου σημαντικό, επιθυμούμε να τονίσουμε ότι η Kuwait Airways δεν εγκρίνει καμία διαδικασία που ταπεινώνει ή υποβαθμίζει οποιοδήποτε άτομο. Θέλουμε να ενημερώσουμε το κοινό σε αυτό το σημείο ότι διεξάγεται έρευνα με όλα τα συμβαλλόμενα μέρη και με βάση το πόρισμα, θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα”.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *