lemonde

LE MONDE: Κορυφαία τουριστική και ξενοδοχειακή εκπαίδευση

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αποκλειστικά εξειδικευμένος στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονομικές σπουδές είναι ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE, ο οποίος από το 1996 προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου.

Παράλληλα, η άριστη υλικοτεχνική υποδομή και τo καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό του, εξασφαλίζουν στους αποφοίτους του μία εξαιρετική σταδιοδρομία και, παράλληλα, τη διαρκή αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

lemondeΟ Εκπαιδευτικός Όμιλος είναι ενεργό μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO από το 2001 καθώς και μέλος του διεθνούς οργανισμού ξενοδοχειακής και τουριστικής εκπαίδευσης.

Σημεία Υπεροχής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE
 • Απόλυτη εξειδίκευση στον τουρισμό και τη γαστρονομία.
 • Τίτλοι σπουδών υψηλού κύρους με σεβασμό και αποδοχή από τις τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις.
 • Πρότυπες, σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, μοναδικές στην Ελλάδα.
 • Τίτλοι σπουδών αναγνωρισμένοι από το κράτος στα προγράμματα βασικής εκπαίδευσης του Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE.
 • Μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO.
 • Μέλος του διεθνούς οργανισμού τουριστικής και ξενοδοχειακής εκπαίδευσης EUROCHRIE.
 • Προγράμματα σπουδών με έμφαση στα εργαστηριακά μαθήματα.
 • Επιλεγμένο προσωπικό, που συνδυάζει την ακαδημαϊκή κατάρτιση με την καταξιωμένη επαγγελματική εμπειρία σε διακεκριμένες τουριστικές επιχειρήσεις.
 • Διασύνδεση σπουδαστών και αποφοίτων με κορυφαίες τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό από το Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας.
 • Υποστήριξη μαθημάτων με εξειδικευμένη βιβλιογραφία από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme.
 • Εμπλουτισμός του προγράμματος σπουδών με σεμινάρια, ημερίδες, διαλέξεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις.
 • Δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ελβετικές, γαλλικές σχολές και βρετανικά πανεπιστήμια για τους σπουδαστές και αποφοίτους των προγραμμάτων διετούς φοίτησης
lemondeΔιετή αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών

Στο Ι.Ε.Κ. LE MONDE πραγματοποιούνται διετή αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών στις ειδικότητες:

 • HotelManagement – Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Το πρόγραμμα σπουδών στην ειδικότητα Hotel Management προετοιμάζει τους νέους επαγγελματίες, που θέλουν να στελεχώσουν τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα δημιουργεί ολοκληρωμένους επαγγελματίες που μπορούν να απασχοληθούν σε ένα ξενοδοχείο, σε όλους τους τομείς, από τη reception, το εστιατόριο, την οργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων μέχρι το marketing και το τμήμα πωλήσεων.

 • TourismManagement – Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού

Ο τουριστικός πράκτορας κατανοεί το διεθνές τουριστικό περιβάλλον και αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη σε κάθε τουριστική ή ταξιδιωτική επιχείρηση, που επιθυμεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Η εκπαίδευση καλύπτει ένα εύρος γνωστικών αντικειμένων, όπως αυτά της τουριστικής γεωγραφίας, των διεθνών σχέσεων, της οργάνωσης και λειτουργίας αεροδρομίου, ενώ προσφέρει την απαραίτητη εξοικείωση με τα επικρατέστερα προγράμματα ηλεκτρονικών κρατήσεων και διαχείρισης των λειτουργιών, τόσο ενός φυσικού, όσο και ενός ηλεκτρονικού τουριστικού γραφείου.

 • Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

Ο αρχιμάγειρας – chef μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε θέση σε μια επαγγελματική κουζίνα και είναι ο επαγγελματίας εκείνος που καθοδηγεί, συντονίζει, εμπνέει και αξιολογεί την ομάδα. Οφείλει να γνωρίζει το σύνολο των γαστρονομικών τεχνικών και όρων και να τις εφαρμόζει, επιτυγχάνοντας τα καλύτερα γευστικά και οικονομικά αποτελέσματα. Γνωρίζοντας τις τάσεις της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής, είναι σε θέση να αναδεικνύει προϊόντα και γεύσεις, συνθέτοντας άριστα γευστικά σύνολα.

lemondeΤο πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας καλύπτει πλήρως όλες τις τεχνικές και οργανωτικές γνώσεις και δεξιότητες που οφείλει να έχει ένας επαγγελματίας και οι οποίες αφορούν, τόσο στην άριστη οργάνωση της παρασκευής εδεσμάτων, στον συντονισμό του προσωπικού κουζίνας, στη σύνθεση εδεσματολογίου, στην οργάνωση των προμηθειών, στη σωστή διατήρηση των πρώτων υλών, όσο και στην επίβλεψη της υγιεινής και της ασφάλειας στον χώρο της κουζίνας.

 • PastryChef – Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής

Ο pastry chef μπορεί να απασχοληθεί σε οποιαδήποτε θέση σε έναν επαγγελματικό χώρο ζαχαροπλαστείου – αρτοποιείου από το μικρό παρασκευαστήριο γλυκών έως το διακεκριμένο ζαχαροπλαστείο ή ξενοδοχείο. Γνωρίζει και εφαρμόζει ορθά γαστρονομικές τεχνικές, που εξασφαλίζουν άριστα γευστικά αποτελέσματα, αλλά και την αποδοτική λειτουργία της επιχείρησης, καλύπτοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για πρωτότυπες γεύσεις και σύγχρονο dessert styling καθώς και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των πελατών του. Ο συνδυασμός πρακτικής εκπαίδευσης και θεωρητικής κατάρτισης στο πρόγραμμα Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής δημιουργεί έτοιμους επαγγελματίες για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στη ζαχαροπλαστική – αρτοποιία.

lemondeΈναρξη ακαδημαϊκού εξαμήνου: Οκτώβριος 2019. Οι εγγραφές συνεχίζονται έως τέλος Σεπτεμβρίου.

Πρωτοποριακά προγράμματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης LE MONDE

Στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης LE MONDE πραγματοποιούνται:

Α) Προγράμματα μετεκπαίδευσης που απευθύνονται σε αποφοίτους τουριστικών ειδικοτήτων καθώς και σε νέους επαγγελματίες στον τομέα της εστίασης.

 • Food & BeverageManagement

Το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Ποτών – Food & Beverage Management απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του χώρου της φιλοξενίας και της εστίασης, σε απόφοιτους γαστρονομικών ειδικοτήτων (chef, pastry chef), τουριστικών σχολών ή σχολών Οικονομίας & Διοίκησης που επιθυμούν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους, εξασφαλίζοντας μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στη διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή ακόμη και να αναδιοργανώσουν κοστολογικά τη δική τους επιχείρηση. Το πρόγραμμα προσφέρει εξειδίκευση στην οργάνωση, λειτουργία και αποτελεσματική διαχείριση των επισιτιστικών τμημάτων μιας επιχείρησης εστίασης, εξασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες την επαφή με διακεκριμένα στελέχη της αγοράς καθώς και τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Διάρκεια: 12 εβδομάδες.

Έναρξη προγράμματος: Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.

 • Eurochef – Μετεκπαίδευση στην Υψηλή Γαστρονομία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες που επιθυμούν εξειδίκευση στην υψηλή γαστρονομία. Διδάσκονται περισσότερες από 200 πρότυπες συνταγές από κορυφαίους καθηγητές μαγειρικής τέχνης.

Διάρκεια: 20 εβδομάδες.

Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019.

 • Advanced Professional Programme in Culinary Arts (Athens – Paris)

Μετεκπαίδευση στην Υψηλή Μαγειρική. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Παρίσι. Διδασκαλία από Έλληνες και Γάλλους chefs.

Διάρκεια 7 εβδομάδες. Έναρξη μαθημάτων κάθε Μάιο.

 • Europastrychef – Μετεκπαίδευση στην Υψηλή Ζαχαροπλαστική

lemondeΤο πρόγραμμα προσφέρει ταχύρρυθμη κατάρτιση ευρωπαϊκού επιπέδου στην Ελλάδα για απόφοιτους μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, που θέλουν να αποκτήσουν εξειδίκευση στη ζαχαροπλαστική. Το πρόγραμμα καλύπτει μια τεράστια γκάμα γλυκών, επιδορπίων και αρτοσκευασμάτων παρουσιασμένα υπό το πρίσμα σύγχρονων τεχνικών παρασκευής και δημιουργικού dessert styling.

Διάρκεια: 20 εβδομάδες. Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.

Β) Προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης σε όσους επιθυμούν να διακριθούν στον τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης.

 • BasicChefCourse

Πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης για όσους αγαπούν τη μαγειρική και θέλουν να μαγειρεύουν ακολουθώντας ορθές γαστρονομικές τεχνικές. Το πρόγραμμα διεξάγεται εργαστηριακά και παρέχει στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα θεωρητικά και τεχνικά εφόδια που θα τους βοηθήσουν να αντεπεξέλθουν αποτελεσματικά στα εργασιακά τους καθήκοντα.

Διάρκεια: 10 εβδομάδες – Έναρξη: Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.

 • BasicPastryChefCourse

Πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης για όσους αγαπούν τη ζαχαροπλαστική και θέλουν να δημιουργούν επιδόρπια, ακολουθώντας ορθές γαστρονομικές τεχνικές. Το πρόγραμμα διεξάγεται εργαστηριακά και παρέχει στους συμμετέχοντες τα θεωρητικά και τεχνικά εφόδια για να αντεπεξέλθουν αποτελεσματικά στα εργασιακά τους καθήκοντα.

Διάρκεια: 10 εβδομάδες – Έναρξη: Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.

 • Bar & RestaurantManagement – Διεύθυνση Εστιατορίου και μπαρ

Εργαστηριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης, που παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες οργάνωσης, λειτουργίας και διεύθυνσης εστιατορίου, μπαρ και κάθε είδους επιχείρηση εστίασης.

Διάρκεια: 20 εβδομάδες – Έναρξη: Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.

 • Sommelier – Οινοχόος

lemondeΕργαστηριακό πρόγραμμα που δημιουργεί επαγγελματίες sommeliers, ικανούς να στελεχώσουν υψηλού επιπέδου εστιατόρια και ξενοδοχεία. Οι γνώσεις ενός ειδικού κρίνονται απαραίτητες, τόσο για τη διαχείριση μιας κάβας τεράστιας αξίας, όσο και για την αύξηση των πωλήσεων μιας επιχείρησης, Διδάσκονται και δοκιμάζονται γευστικά οι αντιπροσωπευτικότερες ποικιλίες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.

Διάρκεια: 20 εβδομάδες – Έναρξη: Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.

 • Barista & CoffeeExpert

Εργαστηριακό πρόγραμμα που προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην οργάνωση και λειτουργία του τμήματος καφέ μιας επισιτιστικής επιχείρησης. Ο επαγγελματίας Barista επιλέγει ποικιλίες καφέ, φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, συντηρεί και μεριμνά για την καλή λειτουργία του εξοπλισμού, καθοδηγεί το υπόλοιπο προσωπικό και παρασκευάζει καφέδες και αφεψήματα υψηλής ποιοτικής και γευστικής αξίας.

Διάρκεια: 3 εβδομάδες – Έναρξη τμημάτων κάθε μήνα. Νέο τμήμα: 30 Σεπτεμβρίου 2019.

 • BaristaAdvancedCourse

Εργαστηριακό πρόγραμμα που προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε σύγχρονες τεχνικές παρασκευής και εξοπλισμό καφέ, με σκοπό την αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του επαγγελματία Barista, που επιθυμεί να αναδεικνύει τον μοναδικό γευστικό χαρακτήρα της κάθε ποικιλίας, ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις.

Διάρκεια: 2 εβδομάδες – Νέο τμήμα: 21 Οκτωβρίου 2019.

 • Bartender

Πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που προσφέρει ουσιαστική γνώση στην άριστη λειτουργία και οργάνωση ενός μπαρ.

Από τις τεχνικές αναμίξεων και το κατάλληλο σέρβις μέχρι τον συνδυασμό ενός αλκοολούχου ή μη ποτού με το ανάλογο έδεσμα, ο επαγγελματίας bartender αποτελεί τον πρωταγωνιστή της μπάρας κάθε εστιατορίου, ξενοδοχείου ή μπαρ.

Διάρκεια: 6 εβδομάδες – Έναρξη νέου τμήματος: Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.

 • Αυτοτελή σεμινάρια για επαγγελματίες και ερασιτέχνες

Τρίωρα αυτοτελή σεμινάρια για τους λάτρεις της γαστρονομίας, σε τρεις ξεχωριστές σειρές σεμιναρίων μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και κρασιού για όσους επιθυμούν να βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων της γαστρονομίας.

Food Professionals – Σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για επαγγελματίες

Food Friends – Σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για ερασιτέχνες

Wine Friends – Σεμινάρια για τους φίλους του κρασιού.

 • Masterclasses – Workshops

Σεμινάρια με εξειδικευμένη θεματολογία για επαγγελματίες της εστίασης που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε συγκεκριμένα πεδία.

 • Workshops

Σεμινάρια διάρκειας ως και 4 ημερών, παρόμοια με τα masterclasses, στα οποία όσοι λαμβάνουν μέρος συμμετέχουν και ενεργά στην παρασκευή των συνταγών υπό την καθοδήγηση του εισηγητή.

Το ημερολόγιο πρόγραμμα των σεμιναρίων ανακοινώνεται τον Νοέμβριο κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *