LES ROCHES: Γιατί αποτελεί κορυφαία επιλογή στο ξενοδοχειακό management | Τι λέει φοιτήτρια της σχολής και έμπειρο στέλεχος της αγοράς

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τα οφέλη της επιστροφής της στα… θρανία, επιλέγοντας το διαδικτυακό πρόγραμμα Executive Master’s in International Hotel Management της Les Roches, η οποία κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην ξενοδοχειακή διοίκηση παγκοσμίως, αναλύει σε συνέντευξή της η κα. Γιάννα Δελιμπαλτίδη, στέλεχος του ομίλου Sani/Ikos.

Με πτυχίο στον τομέα της φιλοξενίας και επαγγελματική εμπειρία μιας δεκαετίας, η ουκρανικής καταγωγής Γιάννα Δελιμπαλτίδη, η οποία έχει δημιουργήσει ένα σπίτι -και μια καριέρα- στην Ελλάδα, μιλάει για τις σπουδές της στην Les Roches

“Ξεκίνησα το ταξίδι της καριέρας μου στον τομέα της φιλοξενίας στο front office, βελτιώνοντας ανεκτίμητες δεξιότητες στην επικοινωνία με τους επισκέπτες και στην κατανόηση των διαφορετικών αναγκών τους”, εξηγεί. “Τα τελευταία οκτώ χρόνια είμαι αναπόσπαστο μέλος του τμήματος VIP για τον Όμιλο Sani/Ikos, επιβλέποντας τις prive υπηρεσίες και βελτιώνοντας τις εμπειρίες των επισκεπτών πέρα από τη διαμονή τους στα 12 Sani & Ikos Resorts στην Ελλάδα και την Ισπανία. Η εξυπηρέτηση και η φροντίδα των επισκεπτών μας είναι υψηλού επιπέδου, γι’ αυτό και απαιτεί από εμάς μέγιστο επαγγελματισμό, προσοχή στη λεπτομέρεια και την ικανότητα να εκπληρώνουμε τις επιθυμίες των επισκεπτών ακόμη και πριν τις ζητήσουν”.

Σίγουρα ένας αρκετά απαιτητικός ρόλος, ο οποίος προσφέρει άφθονη πρακτική, καθημερινή εμπειρία. Όμως η Γιάννα ήξερε ότι χρειαζόταν κάτι περισσότερο για να ανέβει στην ιεραρχία -ένα ενισχυμένο επίπεδο τεχνογνωσίας, που μπορεί να προκύψει μόνο αν “επιστρέψει στο σχολείο”.

“Κατά την αναζήτηση ενός ακαδημαϊκού προγράμματος, βασικός παράγοντας ήταν η παρουσία στο πρόγραμμα όχι μόνο θεωρίας, αλλά και πρακτικών γνώσεων -παραδείγματα από καθηγητές που έχουν ήδη αρκετά εντυπωσιακή εμπειρία στον τομέα αυτό. Ήθελα επίσης να βλέπω να περιλαμβάνονται εργασίες που βοηθούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, που θα είναι πραγματικά χρήσιμες στην ίδια την εργασιακή διαδικασία”, λέει.

Γοητευμένη από το περιεχόμενο του προγράμματος και το διδακτικό προσωπικό του Executive Master’s in International Hotel Management, καθώς και από τη φήμη της Les Roches σε ολόκληρο τον κλάδο, η Γιάννα επέλεξε τη σχολή ως μέσο για να ανοίξει τις πόρτες προς το μέλλον. Ξεκίνησε τις σπουδές της τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Executive Master είναι ότι οι σπουδές προσφέρουν ευελιξία, με τον συμμετέχοντα στο πρόγραμμα να μπορεί να συνδυάζει παράλληλα την εργασία και τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Αυτός ήταν σημαντικός παράγοντας, που ώθησε τη Γιάννα να επιλέξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αν και διατηρούσε κάποιες επιφυλάξεις, οι οποίες εξανεμίστηκαν.

“Είχα κάποιες ανησυχίες ότι το διαδικτυακό πρόγραμμα θα ήταν πιο αδύναμο από αυτό που παρακολουθούν οι φοιτητές αυτοπροσώπως. Αλλά όλα αυτά εξανεμίστηκαν αμέσως με την έναρξη της πρώτης ενότητας. Η καλά δομημένη παρουσίαση των πληροφοριών, η ανοιχτή πρόσβαση στις διαλέξεις και η εξατομικευμένη αλληλεπίδραση με τους καθηγητές μέσω βιντεοκλήσεων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου. Η ευελιξία του διαδικτυακού προγράμματος μου δίνει τη δυνατότητα να συνδυάζω εργασία και σπουδές χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα”, υπογραμμίζει.

Το πρόγραμμα

Αν και η συντριπτική πλειοψηφία του Executive Master παρακολουθείται εξ αποστάσεως, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης Εβδομάδες διαμονής, που συγκεντρώνουν τη φοιτητική ομάδα στην πανεπιστημιούπολη για μαθήματα δια ζώσης, επισκέψεις στη βιομηχανία και δικτύωση μεταξύ ομοτίμων. Η Γιάννα εκμεταλλεύτηκε αυτό το στοιχείο.

“Η επίσκεψή μου στην πανεπιστημιούπολη της Marbella ενίσχυσε την αριστεία του προγράμματος. Η προθυμία για βοήθεια και ο επαγγελματισμός που ήταν εμφανής σε κάθε οργανωτική πτυχή ξεπέρασαν τη φαντασία μου. Δεν υπήρχαν αδιάφορες παρουσιάσεις ή κουραστικές διαλέξεις -οι καθηγητές μετέδωσαν γνώσεις, που αντλήθηκαν από την εκτεταμένη εμπειρία τους μέσω ζωντανής επικοινωνίας, συζητήσεων, απαντώντας στα ερωτήματά μας και παρέχοντας πρακτικά παραδείγματα, υπερβαίνοντας τη συμβατική ακαδημαϊκή ύλη”, σημειώνει

Οι δραστηριότητες εκτός πανεπιστημιούπολης που θυμάται με αγάπη η Γιάννα περιλάμβαναν μια γευσιγνωσία σάκε και ένα masterclass σούσι στο Nobu Hotel Marbella, το οποίο, όπως είπε, “απέδειξε το αποκορύφωμα της εξυπηρέτησης, θέτοντας ένα πρότυπο για τις φιλοδοξίες μας”. Και μια επίσκεψη σε πολυτελές ξενοδοχείο για συζήτηση με τον γενικό διευθυντή και άλλα ανώτερα στελέχη θεωρήθηκε “απλά ανεκτίμητη και κάτι που δεν μπορεί να αποκτηθεί από μια στεγνή μελέτη της ύλης”.

Έχοντας φτάσει στα μισά του προγράμματος Executive Master, η Γιάννα έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται τι θα γίνει στη συνέχεια και πώς θα αξιοποιήσει αυτά που έμαθε. Τι ελπίζει, όμως, να επιτύχει;

“Φιλοδοξώ να εφαρμόσω τις γνώσεις που απέκτησα στον σημερινό μου ρόλο. Ίσως στο μέλλον να είμαι επίσης έτοιμη να διερευνήσω ευκαιρίες σε άλλες εταιρίες, με την πεποίθηση ότι το δίπλωμα της Les Roches θα ανοίξει πόρτες στις κορυφαίες ξενοδοχειακές εταιρίες του κόσμου. Το όνειρό μου ήταν να αποκτήσω εκπαίδευση στο καλύτερο σχολείο του κόσμου, και αυτό είναι ένα επίτευγμα που βρίσκομαι στα πρόθυρα της υλοποίησής του”, λέει χαρακτηριστικά.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *