Μια νέα υπηρεσία από το money-tourism.gr : Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε |...

Μια νέα υπηρεσία από το money-tourism.gr : Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε | Q & A

0
q&a money tourism

Ένας από τους λόγους της επιτυχίας μας, είναι το γεγονός ότι είχαμε, έχουμε και θα έχουμε πάντα, «ανοιχτά αυτιά», στις αναζητήσεις, στις απαιτήσεις, στις αγωνίες σας.

Στο πλαίσιο αυτό, εγκαινιάζουμε μια νέα στήλη, στην οποία εσείς μας ρωτάτε, και εμείς, συμβουλευόμενοι ειδικούς, απαντάμε.

Ξεκινάμε σήμερα με την ερώτηση της αναγνώστριάς μας ΧΖ, της οποίας το ερώτημα, έχει ως εξής:

«Με αφορμή τις διευκρινήσεις για το φόρο διαμονής, υπάρχει μία ακόμα εκκρεμότητα που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα πουθενά και από κανέναν: οι Επιπλωμένες Τουριστικές Κατοικίες που διαθέτουν ειδικό σήμα λειτουργίας, αλλά δεν υπάγονται σε αστέρια ή κλειδιά, ούτε στην υποπερίπτωση γγ του της περίπτωσης β΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014, θα πληρώνουν φόρο διαμονής;
Παρακαλώ γράψτε κάτι διευκρινιστικό σχετικά με αυτό».

Απευθυνθήκαμε σε ειδικούς που έχουν μελετήσει το συγκεκριμένο θέμα και συμμετέχουν στην διαδικασία της παροχής διευκρινίσεων για τον φόρο διαμονής, από το υπουργείο Οικονομικών, και η απάντηση έχει ως εξής:

«Όχι η περίπτωση που περιγράφεται στο παραπάνω ερώτημα, δεν υπάγεται στον φόρο διαμονής.
Η επιβολή του φόρου διαμονής γίνεται περιοριστικά, στα καταλύματα που αναφέρονται στις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, ενώ όσα είδη καταλυμάτων δεν αναφέρονται ρητά (π.χ. ξενώνες νέων), δεν εμπίπτουν στις σχετικές διατάξεις επιβολής του φόρου».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Οι απαντήσεις έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν γεννούν σε καμία περίπτωση υποχρεώσεις πάσης φύσεως, ούτε καλύπτουν τις εξειδικευμένες απαντήσεις των ειδικών κατά περίπτωση ( ενδεικτικά δικηγόρων, μηχανικών, οικονομικών συμβούλων, κ.ο.κ..). Το money-tourism.gr δε φέρει καμία ευθύνη για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τη χρήση τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ