Η Norwegian Cruise Line αίρει το μέτρο του ελέγχου για Covid-19 πριν τον απόπλου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Norwegian Cruise Line καταργεί την απαίτηση οι επιβάτες να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης για Covid-19 πριν από τον απόπλου, εκτός εάν αυτό απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία κάθε προορισμού.

Η αμερικανική εταιρία κρουαζιέρας ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει το μέτρο την 1η Αυγούστου, εκτός από τα πλοία που αποπλέουν από μέρη που ισχύει το συγκεκριμένο μέτρο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, των Βερμούδων και της Ελλάδας.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων απαιτούν την εξέταση πριν από το ταξίδι για τους επιβάτες σε 94 πλοία που συμμετέχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα Covid-19 του CDC, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων της Norwegian που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.

Η Norwegian απαιτεί από τους εμβολιασμένους επιβάτες στις ΗΠΑ να επιδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης αντιγόνου για κορωνοϊό, η οποία θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός δύο ημερών από το ταξίδι τους ή αρνητική εξέταση PCR, που θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός τριών ημερών από τον απόπλου. Τα μη εμβολιασμένα παιδιά κάτω των 12 ετών υποβάλλονται σε περισσότερες εξετάσεις κατά την επιβίβαση και την αποβίβασή τους από το πλοίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd θα χαλαρώσει την πολιτική ελέγχου που ακολουθεί και σε άλλες χώρες για να εναρμονιστεί με άλλους τομείς της ταξιδιωτικής βιομηχανίας “καθώς η κοινωνία συνεχίζει να προσαρμόζεται και να επιστρέφει σε μια κατάσταση κανονικότητας”.

Η Norwegian, η οποία έχει την έδρα της στο Μαϊάμι, διαχειρίζεται τις εταιρίες Norwegian, Oceania και Regent Seven Seas.

Οι ανταγωνιστές της Norwegian Cruise Line, η Carnival Cruise Line και η Royal Caribbean Cruises, εξακολουθούν να εφαρμόζουν την πολιτική ελέγχουν για τον Covid-19, πριν από το ταξίδι.

Η εταιρία πραγματοποιεί εφέτος κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά, μία με λιμάνι εκκίνησης τον Πειραιά.

Ειδικότερα, το Norwegian Jade, με homeport τον λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιεί κρουαζιέρες επτά διανυκτερεύσεων στη Μεσόγειο, με προσεγγίσεις στα ελληνικά νησιά Σαντορίνη, Μύκονος, Ρόδος και στον Βόλο, στο Κουσάντασι της Τουρκίας και στην Κωνσταντινούπολη, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2022.

Επίσης, το πλοίο Norwegian Escape, με homeport την Civitavecchia της Ιταλίας,  εκτελεί δρομολόγια προς τη Δυτική Μεσόγειο και τα ελληνικά νησιά.

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *