jet
Αεροσκάφος της Jet2holidays

Η Jet2 μεταθέτει την επανεκκίνηση των ταξιδιών την 1η Ιουλίου | 22 Ιουλίου για την Τουρκία

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο όμιλος Jet2 και Jet2holidays, ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταθέτει την ημερομηνία επανέναρξης των προγραμμάτων του την 1η Ιουλίου, ως απάντηση στην τελευταία απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με τους καταλόγους των τουριστικών προορισμών στο πλαίσιο του συστήματος “φωτεινού σηματοδότη” για την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών. Για την Τουρκία δε, η οποία παραμένει στην “κόκκινη” λίστα της βρετανικής κυβέρνησης, η ημερομηνία αυτή πηγαίνει ακόμη πιο πίσω, στις 22  Ιουλίου.

jet2Υπενθυμίζεται ότι, η Πορτογαλία, ο μόνος σημαντικός, τουριστικός προορισμός για την Jet που ήταν στην “πράσινη” λίστα της βρετανικής κυβέρνησης, μετατίθεται στην “πορτοκαλί” την επόμενη εβδομάδα, ενώ επτά χώρες έχουν μετακινηθεί στην “κόκκινη” λίστα.

Η πλειονότητα των ευρωπαϊκών προορισμών μικρών αποστάσεων, που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος του προϊόντος του Jet2holidays, παραμένει στο “πορτοκαλί”, που σημαίνει πως οι επιβάτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από “πορτοκαλί” προορισμούς πρέπει να παραμείνουν σε 10ήμερη καραντίνα στο σπίτι.

Πριν από αυτή την εξέλιξη, η Jet2hοlidays είχε αποφασίσει να ξεκινήσει τα προγράμματά της από τις 24 Ιουνίου, ανακοίνωση που είχε κάνει στις αρχές Απριλίου, μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος της Global Travel Taskforce.

Σχολιάζοντας τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, ο Steve Heapy, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Jet2, επιβεβαίωσε ότι και οι δύο εταιρίες θα αναβάλουν την επανεκκίνησή τους μέχρι την 1η Ιουλίου -με εξαίρεση την επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου Jersey, όπου θα ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου, όπως είχε προγραμματιστεί.

“Γνωρίζουμε πόσο απογοητευμένοι είναι οι πελάτες μας και οι συνεργάτες μας τα ταξιδιωτικά γραφεία μετά τη σημερινή ανακοίνωση και μοιραζόμαστε τις ανησυχίες και τις απογοητεύσεις τους. Η βρετανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι λαμβάνει αποφάσεις με βάση τα ποσοστά μόλυνσης και εμβολιασμού, αλλά πολλοί προορισμοί εξακολουθούν να παραμένουν εκτός της “πράσινης” λίστας, παρά τα χαμηλά ποσοστά περιπτώσεων Covid και τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, που παρουσιάζουν”.

Ο ίδιος προσθέτει πως δεν καταλαβαίνει, αφού εφαρμόζονται τα κριτήρια της κυβέρνησης για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα ταξίδια, γιατί οι περισσότεροι προορισμοί σε όλη την Ευρώπη και τη Μεσόγειο δεν ανοίγουν για τους Βρετανούς παραθεριστές του.

“Ζητάμε απόλυτη διαφάνεια όσον αφορά τα δεδομένα, έτσι ώστε οι ταξιδιώτες και η βιομηχανία να μπορούν πραγματικά να καταλάβουν τι οδηγεί σε αυτές τις αποφάσεις. Συμφωνούμε ότι η δημόσια υγεία πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Ωστόσο, παρά όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι τα ταξίδια μπορούν να επανεκκινήσουν με ασφάλεια, το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, αποκλεισμένο, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη ανοίγει”.

Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οργανισμό, οι πελάτες του, που είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους σε “πορτοκαλί” προορισμούς μεταξύ 1ης και 21ης ​​Ιουλίου, επιτρέπεται να τροποποιήσουν τις κρατήσεις τους χωρίς χρέωση. Jet2

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *