Οι επισημάνσεις Ανδρέα Ανδρεάδη, η συγκίνηση Τάσιου και οι αφηγήσεις Μπακογιάννη – Αθανασόπουλου | 40 χρόνια Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής | ΦΩΤΟ – VIDEO

VIDEO ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Με τον Γρηγόρη Τάσιο εμφανώς συγκινημένο, τον Ανδρέα Ανδρεάδη να κάνει μια αισθαντική αναδρομή στα δύσκολα χρόνια που ξεκίνησε ο Τουρισμός στα έλη -τότε- της περιοχής, τις διδακτικές και συνάμα αστείες ιστορίες του Γεράσιμου Μπακογιάννη και την αφήγηση της απόσχισης των ξενοδοχείων της Χαλκιδικής, από την Ένωση Ξενοδοχείων Θεσσαλονίκης, από τον Μάκη Αθανασόπουλο, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εφετινής 37ης Philoxenia, μια σεμνή τελετή για τον εορτασμό των 40 ετών από την ίδρυση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Ανδρεάδης έκανε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις για το σήμερα και το αύριο του ελληνικού Τουρισμού. Υπογράμμισε μάλιστα εμφατικά ότι ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται οργάνωση και υποδομές, στα οποία υστερεί και στα οποία αποδίδονται τα όποια προβλήματα παρατηρούνται και όχι στον υπερτουρισμό.

Το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ήταν εκεί και παρουσιάζει αποσπάσματα από τις ομιλίες των 4 προέδρων της ΕΞΧ.

Εμφανώς συγκινημένος ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΕΞΧ κ. Γρηγόρης Τάσιος (βρίσκεται στο «τιμόνι» της Ένωσης ανελλιπώς από το 2009 με εκλεγμένη θητεία έως το 2024, ενώ έχει διατελέσει Μέλος του Δ.Σ. από το 2003 έως το 2009) έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τεράστια συμβολή των προκατόχων του – προέδρων της Ένωσης (Δημήτριος Γρηγοριάδης 1982 – 1991, Ανδρέας Ανδρεάδης 1991 – 2000, Μιχάλης Αθανασόπουλος 2000 – 2006, Γεράσιμος Μπακογιάννης 2006 – 2009) ευχαριστώντας τους από καρδιάς, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους τους παριστάμενους για την αμέριστη στήριξή τους. «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει. Σίγουρα θα κάνουμε περισσότερα τα επόμενα χρόνια» δεσμεύτηκε ο κ. Τάσιος.

Από την πλευρά του, ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ και πρώην πρόεδρος της ΠΟΞ και της ΕΞΧ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης θύμισε τους πιο σημαντικούς σταθμούς της τουριστικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα από τη δεκαετία του 1960 όταν κατασκευάστηκαν οι πρώτες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες παρά τα εμπόδια από την έλλειψη υποδομών και εκτίμησε ότι ο προορισμός έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στο μέλλον.

Τον λόγο έλαβαν και οι πρώην πρόεδροι κ.κ. Αθανασόπουλος και Μπακογιάννης, οι οποίοι αναφέρθηκαν με τη σειρά τους στην πολύχρονη ιστορία της Ένωσης και στις πιο «δυνατές» της στιγμές, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στο έργο της Διοίκησης.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης και γενικός γραμματέας της ΕΞΧ κ. Λάζαρος Γατσιός, εκπροσωπώντας και τα υπόλοιπα Μέλη του Δ.Σ., παρουσίασε βιντεοσκοπημένη αναδρομή στην πορεία της Ένωσης με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και στατιστικά στοιχεία από τα πρώτα βήματα εξωστρέφειας και τις αρχικές προσπάθειές της να επικοινωνήσει το τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό, μέχρι και τις επιτυχίες του σήμερα.

Υπενθύμισε ότι το 1979 ο Νομός διέθετε μόλις 27 ξενοδοχεία, για να φτάσει να αριθμεί 510 μονάδες και να μετρά περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες το χρόνο και 96 γαλάζιες σημαίες – πρωτιά για την Ελλάδα. Η μεγάλη ανάπτυξη της ξενοδοχειακής υποδομής άρχισε τη δεκαετία 1981-1990 όπου παρατηρήθηκε θεαματική αύξηση τόσο σε μονάδες όσο και σε κλίνες. Ο ΓΓ της ΕΞΧ υπογράμμισε ότι η Χαλκιδική διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή από όλους τους χερσαίους Νομούς της Ελλάδας – 550 χλμ. και περισσότερες από 1000 παραλίες – και σημείωσε ότι στην εποχή περαιτέρω ανάδειξης του προορισμού συμβάλλουν τόσο ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής – ΤΟΧ με πρόεδρο τον κ. Τάσιο από το 2011, αλλά και η αγαστή συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού και τους φορείς του Νομού Χαλκιδικής.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα πολύ όμορφο video για την όμορφη διαδρομή των 40 αυτών ετών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο πρώην Υπουργός κ. Χρήστος Πάχτας, η Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Κυριακή Μάλαμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Χαλκιδικής κ. Κατερίνα Ζωγράφου, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος, η Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ κ. Όλγα Παπαδάκη, η Πρόεδρος του ΙΤΕΠ κ. Ντίνα Σβύνου, εκπρόσωποι Ξενοδοχειακών Ενώσεων, Τουριστικών Καταλυμάτων, Τουριστικών Γραφείων, του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης, της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής, ξενοδόχοι κ.α..

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του Διεθνούς Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, αλλά και ανθρώπων που άφησαν τη «σφραγίδα» τους στην 40χρονη ιστορία της ΕΞΧ με τις άοκνες προσπάθειές τους, οδηγώντας τη Χαλκιδική στις υψηλότερες θέσεις του χάρτη με τους καταξιωμένους προορισμούς στην παγκόσμια αγορά.

Μπορείτε να δείτε τα πολύ ενδιαφέροντα video και στο κανάλι του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στο youtube.

Οι φωτό από την εκδήλωση

Απολαύστε τις φωτό

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

KSD

Tagged

1 σχόλιο στο “Οι επισημάνσεις Ανδρέα Ανδρεάδη, η συγκίνηση Τάσιου και οι αφηγήσεις Μπακογιάννη – Αθανασόπουλου | 40 χρόνια Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής | ΦΩΤΟ – VIDEO

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *