Photo by Austin Distel on Unsplash

Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες για Αμερικανούς ψηφιακούς νομάδες για το 2023 | Βαλκάνια και Λ. Αμερική οι επιλογές, εκτός η Ελλάδα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μόλις πριν από μερικά χρόνια, ο αριθμός των χωρών που προσέφεραν Digital Nomad Visas (DNV) μπορούσε να μετρηθεί στα δάχτυλα του ενός χεριού. Τώρα που οι κυβερνήσεις ενστερνίζονται την ιδέα και συνειδητοποιούν ότι οι νομάδες συμβάλλουν στην ενίσχυση της οικονομικής τους ανάκαμψης, η κάποτε περιορισμένη λίστα περιλαμβάνει ήδη 45 χώρες.

Ο ψηφιακός νομαδισμός είναι, ίσως, η νούμερο ένα ταξιδιωτική τάση που αφορά μια ολόκληρη γενιά, η οποία ενώ επιθυμεί να μην βρίσκεται “καθηλωμένη” σε ένα σημείο, εξακολουθεί να επιδιώκει να έχει σταθερό εισόδημα.

Περιστασιακά, οι νομάδες περιγράφονται ως τουρίστες μακράς διαρκείας, επειδή μένουν για παρατεταμένη χρονική περίοδο σε έναν προορισμό και ασχολούνται αρκετά με την τοπική κοινότητα ώστε να θεωρούνται κάτι περισσότερο από απλοί επισκέπτες, αλλά συνήθως εξαιρούνται από αυστηρούς φορολογικούς κανονισμούς ή άλλους κανόνες που ισχύουν για τους πολίτες της χώρας-προορισμού.

Αλλά, ποιος είναι ο πιο προσιτός προορισμός για ψηφιακούς νομάδες, ποιος προορισμός έχει τον καλύτερο καιρό, πόσο δεκτικοί στους ξένους είναι οι ντόπιοι και μία σειρά ακόμη ερωτήματα “τριβελίζουν” στο μυαλό των Digital Nomads.

Με βάση αυτές τις ανησυχίες, το Τravel off Path συγκέντρωσε τους κορυφαίους προορισμούς που προσφέρουν Digital Nomad Visas για τους Αμερικανούς, για το 2023.

Αυτοί είναι:

Κροατία

Η πρώτη στη λίστα είναι η Κροατία, η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ασπάστηκε επίσημα την τάση και καλωσόρισε νέους νομάδες, ξεκινώντας να εκδίδει DNV από τα τέλη του 2020. Μια χώρα που έχει να προσφέρει, εκτός όλων των άλλων “μυθική” ομορφιά, υπέροχες θάλασσες και ηλιοφάνεια το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Οι απαιτήσεις για την έκδοση βίζας ψηφιακού νομάδα για την Κροατία, είναι:

-Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κερδίζει τουλάχιστον 2.600 δολάρια μηνιαίως.
-Να αγοράσει ασφάλιση υγείας.
-Να έχει καθαρό ποινικό μητρώο
-Να καταβάλλει το τέλος για την προσωρινή άδεια παραμονής στη χώρα ύψους, 55 – 65 δολαρίων ΗΠΑ.
-Το διαβατήριό του θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ για τουλάχιστον τρεις μήνες από την προβλεπόμενη ημερομηνία αναχώρησης από την Κροατία.

Οι DNV στην Κροατία ισχύουν για δύο χρόνια και μπορούν να παραταθούν.

Μαυροβούνιο

Ταξιδεύοντας νοτιότερα κατά μήκος της Δαλματικής Ακτής βρίσκεται η μικροσκοπική χώρα του Μαυροβουνίου, η δημοτικότητα της οποίας ολοένα αυξάνεται, οποία θα ξεκινήσει να εκδίδει επίσημα DNV το 2023.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις θεωρήσεις του Μαυροβουνίου εξακολουθούν να οριστικοποιούνται, καθώς μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει σημαντικές πληροφορίες, όπως τα οικονομικά κριτήρια που πρέπει να πληρούνται, αν η φορολογία ισχύει για τους νομάδες και ποιοι είναι de facto δικαιούχοι. Βεβαίως, μία από τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση DNV είναι ο ενδιαφερόμενος να αποδείξει ότι διαθέτετε επαρκή κεφάλαια για να συντηρηθεί κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο Μαυροβούνιο.

Κολομβία

Περνώντας στον Παγκόσμιο Νότο, η Κολομβία εκδίδει DNV από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, και σε αντίθεση με την Ευρώπη, για τη χορήγησή της απαιτείται εγγύηση ελάχιστου εισοδήματος και πολύ λιγότερη γραφειοκρατία.

Οι απαιτήσεις για την έκδοση βίζας ψηφιακού νομάδα για την Κολομβία, είναι:

-Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να διαθέτει έγκυρο διαβατήριο που δεν πρόκειται να λήξει κατά τη διάρκεια της προσωρινής διαμονής του στη χώρα.
-Να κερδίζει μόλις 684,00 δολάρια ΗΠΑ μηνιαίως.
-Να έχει ασφάλεια υγείας.
-Να υποβληθεί σε έλεγχο ιστορικού.
-Να καταβάλλει το τέλος τέλος για την προσωρινή άδεια παραμονής στη χώρα ύψους 22,80 δολαρίων.

Κόστα Ρίκα

Η Κόστα Ρίκα ξεκίνησε να χορηγεί DNV τον Ιούλιο, έχοντας τις λιγότερες απαιτήσεις. Ελπίζοντας να προσελκύσουν τους νέους ταξιδιώτες, οι τοπικές αρχές έχουν καταργήσει τους συνήθεις ελέγχους ιστορικού, την απόδειξη εισοδήματος, ακόμη και τις δια ζώσης συνεντεύξεις. Οι αιτήσεις διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά και οι θεωρήσεις εκδίδονται αμέσως εφόσον πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

-Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αποδείξτε ότι εργάζεται σε εταιρία που εδρεύει εκτός της Κόστα Ρίκα ή ότι είναι επιχειρηματίας.
-Να κερδίζει τουλάχιστον 36.000 δολάρια ΗΠΑ ετησίως.
-Να προσκομίσει απόδειξη ασφάλισης υγείας για όλη τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα.

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *