Αρχική > ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ > Οι θέσεις TUI και Jet2 για την απαγόρευση ταξιδιών έως τις 30 Ιουνίου στη Βρετανία
money tourism copyright
Αεροσκάφος B737 max της TUI στη Ρόδο | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι θέσεις TUI και Jet2 για την απαγόρευση ταξιδιών έως τις 30 Ιουνίου στη Βρετανία

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι δύο μεγαλύτεροι tour operators του Ηνωμένου Βασιλείου, TUI και Jet2, επιβεβαίωσαν ότι εξακολουθούν να σχεδιάζουν την επανέναρξη των προγραμμάτων τους για τις 17 Μαΐου, καθώς περιμένουν επιβεβαίωση για την επανεκκίνηση των ταξιδιών, μέσω της Global Task Force.

Τόσο η TUI, όσο και η Jet2holidays, απάντησαν σε αναφορές που υποδηλώνουν ότι τα διεθνή ταξίδια ενδέχεται να μην ξαναρχίσουν πριν από τον Ιούλιο και επεσήμαναν ότι η προς ψήφιση ρύθμιση, που προβλέπει πρόστιμα έως 5.000 £ σε άτομα που προσπαθούν να ταξιδέψουν χωρίς να εμπίπτουν στις εξαιρέσεις, δεν “αντικαθιστά” την έκθεση από το Global Travel Taskforce της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, που αναμένεται να ανακοινωθεί στις 12 Απριλίου.

Η TUI, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου, επέμεινε ότι «οι διακοπές αυτό το Καλοκαίρι θα είναι δυνατές», αλλά δέχεται ότι οι προϋποθέσεις εισόδου θα «διαφέρουν από χώρα σε χώρα».

Επί του παρόντος, όλες οι διακοπές στην TUI UK έχουν ακυρωθεί έως τις 17 Μαΐου, όπως αποκάλυψε στις αρχές Μαρτίου το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, η οποία παραμένει η νωρίτερη δυνατή ημερομηνία για επανεκκίνηση των ταξιδιών στο εξωτερικό για αναψυχή.

Τι λέει η TUI

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεργαζόμαστε στενά με την κυβέρνηση και το Global Travel Taskforce και ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το πότε μπορούν να πραγματοποιηθούν ξανά διεθνή ταξίδια, στις 12 Απριλίου. Πιστεύουμε ότι οι διακοπές αυτό το καλοκαίρι θα είναι δυνατές, λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικό πρόγραμμα εμβολιασμού και τη χρήση δοκιμών όπου απαιτείται. Αναγνωρίζουμε ότι οι απαιτήσεις εισόδου θα διαφέρουν από χώρα σε χώρα και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να επικοινωνήσουμε τις απαιτήσεις στους πελάτες μας.

ksd PRIMAGEL TUI
adv

Αυτή τη στιγμή όλα τα πακέτα διακοπών της TUI έχουν ακυρωθεί έως τις 17 ου Μαΐου και όλοι οι πελάτες με κρατήσεις πριν από το τέλος του Ιουνίου είναι σε θέση να κάνουν νέα κράτηση σε διαφορετικό χρονικό σημείο, χωρίς καμία επιβάρυνση, καθώς αναγνωρίζουμε την αβεβαιότητα γύρω από τα ταξίδια αυτή τη στιγμή”.

H Jet2
Ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2holidays Steve Heapy σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Χαιρετίζουμε για άλλη μια φορά το γεγονός ότι η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει να επιδεικνύει σαφή φιλοδοξία να ανοίξει ξανά τα διεθνή ταξίδια και, όπως και οι πελάτες μας, προσβλέπουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να μπορέσουμε να πετάξουμε ξανά.

jet2 TUI
Φωτό: Jet2

Παρά τις όποιες αναφορές σήμερα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται για νομοσχέδια που έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίσουν τα άτομα να ταξιδέψουν πριν από τις 17 Μαΐου. Προς το παρόν σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα πτήσεων και διακοπών την ημερομηνία αυτή, σύμφωνα με τις κυβερνητικές συμβουλές και παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά. ”

Και πρόσθεσε: «Από την ζήτηση και το ενδιαφέρον που συνεχίζουμε να βλέπουμε, ένα πράγμα παραμένει εξαιρετικά ξεκάθαρο: οι πελάτες μας θέλουν πάρα πολύ να φύγουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι και μετά. Καθώς πλησιάζει το Καλοκαίρι, οι πελάτες περιμένουν με σαφήνεια για το πώς μπορούν να ξεφύγουν για τις πολύ αναγκαίες διακοπές τους, για τις οποίες περίμεναν πολύ καιρό”.

Η δήλωση της TUI

Η πρωτότυπη δήλωση της TUI έχει ως ακολούθως:

“We remain committed to working closely with the Government on the Global Travel Taskforce and look forward to understanding more about when international travel can take place when it reports on the 12th April. We believe holidays this summer will be possible, taking into account our outstanding vaccination programme and the use of testing where required.

We recognise that entry requirements will vary from country to country and we will do everything we can to communicate requirements to our customers. Currently all TUI holidays have been cancelled before 17th May and all customers with a booking before the end of June are able to move it to another time for free as we recognise the uncertainty around travel at this time”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *