©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πανδημία έχει αλλάξει τη στάση των Ρώσων σε σχέση με τα ταξίδια

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πανδημική κρίση φαίνεται να έχει αλλάξει τη στάση και τη νοοτροπία των Ρώσων σε σχέση με τα ταξίδια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, καθώς το 30% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι φοβούνται να ταξιδέψουν, αν και εξακολουθούν να μετακινούνται σε άλλες πόλεις. Ωστόσο, ο ίδιος αριθμός ερωτηθέντων τα τελευταία δύο χρόνια ήταν λιγότερο πιθανό να ταξιδέψει.

Σύμφωνα με μελέτη που επικαλείται σε δημοσίευμά του το Russian Travel Digest, ένας στους πέντε Ρώσους λαμβάνει πρόσθετα μέτρα ασφάλεια, ενώ την ίδια στιγμή, το 15% των Ρώσων έχουν σταματήσει να ταξιδεύουν από φόβο μήπως κολλήσουν κορωνοϊό.

Οι περισσότεροι Ρώσοι που έχουν σταματήσει να ταξιδεύουν λόγω της πανδημίας είναι κάτοικοι της Μόσχας (23%), της Αικατερινούπολης, του Ροστόφ (21%), της Αγίας Πετρούπολης, του Τσελιάμπινσκ (16% έκαστο) και του Νίζνι Νόβγκοροντ (15%). Αντίθετα, οι κάτοικοι του Κρασνοντάρ (6%) και του Βολγκογκράντ (9%) αποδεικνύονται πιο ατρόμητοι.

Τώρα, περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες (46%) δίνουν προσοχή στην επιδημιολογική κατάσταση στον τόπο όπου πρόκειται να ταξιδέψουν και το 39% ακολουθεί τους κανόνες εισόδου στον προορισμό επιλογής του. Προτεραιότητα έχουν επίσης οι ακόλουθες επιλογές: ακύρωση ή αναβολή του ταξιδιού (30%), αλλαγή της ημερομηνίας αναχώρησης απευθείας στο αεροδρόμιο (20%), η διαθεσιμότητα ατομικής μεταφοράς και οι όροι του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Για το 16% των Ρώσων, το μέγεθος του ξενοδοχείου είναι σημαντικό, προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερη επαφή με τους υπόλοιπους πελάτες.

Μόνο ένας στους δέκα Ρώσος ισχυρίζεται ότι δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για την προστασία του σε ένα ταξίδι,ενώ το ένα τρίτο (32%) πιστεύει ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, η χρήσης μάσκας προστασίας προσώπου και  απολυμαντικού αρκούν για την προστασία του.

Όσον αφορά εκείνους που δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία τους, το ένα τέταρτο (23%) προσπαθεί να μην ταξιδεύει σε μέρη όπου παρατηρείται υπερσυγκέντρωση κόσμου, το 18% επιλέγει διαμονή σε μπανγκαλόου, το 16% δεν πηγαίνει σε καφετέριες και εστιατόρια, ο ίδιος αριθμός επιλέγει οικολογικές εκδρομές και το 14% νοικιάζει διαμέρισμα ή σπίτι αντί για ξενοδοχείο.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *