© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πάνω από 800 πιστοποιημένα βιώσιμα ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιο της Jet2holidays

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα από 800 πιστοποιημένα ως “πράσινα” ξενοδοχεία περιλαμβάνονται από σήμερα στις προτάσεις διαμονής της Jet2holidays, με την εταιρία να ενθαρρύνει περισσότερα ξενοδοχεία να αποκτήσουν την πιστοποίηση ότι είναι βιώσιμα με τη μελλοντική επέκταση του προγράμματος σήμανσης.

Τα ξενοδοχεία που πιστοποιούνται ως βιώσιμα πληρούν τα αναγνωρισμένα πρότυπα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC).

Η Jet2holidays υποστηρίζει επίσης τα καταλύματα για να αποκτήσουν την πιστοποίηση Green Key του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), ένα αναγνωρισμένο από το GSTC πρότυπο βιωσιμότητας, στο πλαίσιο ενός νέου χάρτη βιώσιμων ξενοδοχείων.

Με τον τρόπο αυτό η εταιρία θα επεκτείνει περαιτέρω τη συλλογή των “πιστοποιημένων βιώσιμων ξενοδοχείων” της.

Ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο μπορεί να αναζητηθεί σε μια νέα σελίδα στον εμπορικό ιστότοπο της εταιρίας, η οποία καλύπτει προορισμούς όπως τα Κανάρια Νησιά, η ηπειρωτική Ισπανία, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Πορτογαλία, η Μάλτα, η Κύπρος και η Βουλγαρία.

Τα αναγνωρισμένα από το GSTC πρότυπα βασίζονται σε δράσεις γύρω από τη βιώσιμη διαχείριση των ξενοδοχείων, την κοινωνική και οικονομική στήριξη της τοπικής κοινότητας, την προώθηση θετικών πολιτιστικών επιδράσεων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μιλώντας σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2, Steve Heapy, δήλωσε: “Εκτός από την απόλαυση της βραβευμένης εμπειρίας των διακοπών της Jet2, οι πελάτες θέλουν όλο και περισσότερο να γνωρίζουν ότι οι διακοπές τους είναι πιο βιώσιμες. Το λανσάρισμα του προγράμματος σήμανσης των πιστοποιημένων βιώσιμων ξενοδοχείων μας δίνει στους ανεξάρτητους ταξιδιωτικούς πράκτορες τη δυνατότητα να αναζητούν και να κάνουν εύκολα κρατήσεις με αυτό το σκεπτικό, ώστε να μπορούν να επιλέξουν τις διακοπές που είναι κατάλληλες για τους πελάτες τους”.

Και πρόσθεσε: “Ανακοινώνουμε επίσης σήμερα τον νέο χάρτη βιώσιμων ξενοδοχείων και τη συμφωνία μας για το Green Key, που σημαίνει ότι περισσότερα ξενοδοχεία μπορούν επίσης να τηρούν τα αναγνωρισμένα από το GSTC πρότυπα. Έτσι, η συλλογή μας από πιστοποιημένα βιώσιμα ξενοδοχεία θα γίνει μεγαλύτερη και καλύτερη, δίνοντας στους ανεξάρτητους ταξιδιωτικούς πράκτορες ακόμη περισσότερες επιλογές”.

Ως υπεύθυνη αεροπορική εταιρία και ταξιδιωτικός πράκτορας, συμπλήρωσε ο κ. Heapy, έχουμε ήδη κάνει πολλά απτά βήματα στο ταξίδι μας για την επίτευξη των στόχων μας για τη βιωσιμότητα και η σημερινή ημέρα είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα του πώς συνεχίζουμε το έργο μας για να γίνουμε πιο βιώσιμοι στον αέρα, στο έδαφος και στο θέρετρο.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του GSTC, Randy Durband, είπε: “Συγχαίρουμε την Jet2holidays για την πρωτοβουλία αυτή. Το αυξανόμενο ποσοστό των ξενοδοχείων που ευθυγραμμίζονται με τους τέσσερις πυλώνες των κριτηρίων του GSTC αντικατοπτρίζει μια ισχυρή, μη αναστρέψιμη τάση προς βιώσιμες πρακτικές. Με την υιοθέτηση αυτής της ολιστικής προσέγγισης της βιωσιμότητας, ξεκινάμε συλλογικά ένα μετασχηματιστικό ταξίδι προς ένα φωτεινότερο, πιο υπεύθυνο μέλλον”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *