Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Marabu

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λίγους μόνο μήνες μετά το κάτι παραπάνω από ταραχώδες ξεκίνημα της αδελφής αεροπορικής εταιρίας της Condor, Marabu, ο Paul Schwaiger αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της αεροπορικής εταιρίας, για προσωπικούς λόγους, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Τώρα ο διευθυντής της Condor, Axel Schefe, θα αναλάβει τα ηνία της Marabu. Ο πτυχιούχος μηχανικός και ειδικός στις αερομεταφορές ήταν πιο πρόσφατα υπεύθυνος για τη διαχείριση του στόλου της αδελφής αεροπορικής εταιρίας. Αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα, πρωτίστως ο κ. Schefe πρέπει να διασφαλίσει πιο αξιόπιστη πτητική λειτουργία κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων καλοκαιρινών διακοπών και των επερχόμενων φθινοπωρινών διακοπών.

Ο κ. Schefe είναι στην Condor από το 2007, κατέχοντας πολλές διοικητικές θέσεις, τόσο στην Condor, όσο και στον Thomas Cook. Πιο πρόσφατα, ως διευθυντής Fleet Management & Strategic Maintenance Procurement, ήταν υπεύθυνος για τη δομή και τη σύνθεση του στόλου της αεροπορικής εταιρίας.

Ο προηγούμενος διευθύνων σύμβουλος, Paul Schwaiger, ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία της Marabu από την ίδρυσή της, στα τέλη του 2022, θα παραμείνει στη Marabu με συμβουλευτική ιδιότητα για μια μεταβατική περίοδο ώστε να διασφαλιστεί μια ομαλή μετάβαση, μετά την πρόωρη παραίτησή του, αναφέρει στην ανακοίνωσή τηw η Marabu.

Η Marabu επισημαίνει ρητά ότι η αλλαγή ηγεσίας δεν σχετίζεται με τις πρόσφατες καταγγελίες εναντίον της αεροπορικής εταιρίας.

Υπό την ηγεσία του k. Schwaiger, από την αρχή υπήρξαν επανειλημμένες μαζικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, καθώς τα αεροσκάφη παρουσίαζαν βλάβες και οι εταίροι μίσθωσης υγρού τύπου δεν παρείχαν εγκαίρως αεροσκάφη προς αντικατάσταση. Πιο πρόσφατα, ένας πιλότος υπέβαλε ακόμη και καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από πτήση που πραγματοποιήθηκε παρά τη βλάβη στον κινητήρα.

Προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση, έχουν ήδη ξεκινήσει ανεξάρτητες έρευνες από εμπειρογνώμονες, που είναι πιστοποιημένοι σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Προγράμματος Ελέγχου Λειτουργικής Ασφάλειας της Ένωσης Αεροπορικών Εταιριών IATA. Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών εκκρεμούν ακόμη, δήλωσε η εταιρία.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *