Προβλέψεις για ρεκόρ τουριστικής κίνησης στο Μπόντρουμ το 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Για μια δυναμική τουριστική περίοδο προετοιμάζεται εφέτος η γραφική παραθαλάσσια πόλη του Μπόντρουμ στην Τουρκία, με την τοπική Ένωση Ξενοδόχων (BODER) να στοχεύει στην προσέλκυση πλέον του 1,1 εκατομμυρίου ταξιδιωτών, εκ των οποίων πάνω από 1 εκατομμύριο αναμένεται να αφιχθούν αεροπορικώς και περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες μέσω κρουαζιερόπλοιων.

Πέρυσι, στο Μπόντρουμ, το οποίο είναι γνωστός τουριστικός προορισμός σε όλο τον κόσμο, 101 κρουαζιερόπλοια μετέφεραν 102.479 ξένους τουρίστες. Καθώς η τουριστική περίοδος του 2024 πλησιάζει, οι αρχές της πόλης αναμένουν παρόμοια κίνηση με πέρυσι. Σύμφωνα με τον Ömer Faruk Dengiz, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του Μπόντρουμ, έχουν καταρτιστεί σχέδια για την άφιξη επιβατηγών πλοίων και πτήσεων στην περιοχή.

“Το 2024, αναμένουμε ότι πάνω από 100 κρουαζιερόπλοια θα μεταφέρουν περισσότερους από 100.000 ξένους τουρίστες στο Μπόντρουμ. Επιπλέον, αναμένουμε να υποδεχτούμε πάνω από 1 εκατομμύριο επιβάτες μέσω αεροπορικών ταξιδιών”, δήλωσε ο κ. Dengiz.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα προγράμματα πτήσεων με τις σχετικές αεροπορικές εταιρίες έχουν οριστικοποιηθεί από τον Ιανουάριο και προβλέπεται αυξημένη κίνηση μετά τις 26 Μαρτίου.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η αναμενόμενη εισροή Αμερικανών τουριστών, οι οποίοι κατά κύριο λόγο φθάνουν μέσω κρουαζιερόπλοιων.

Οι αναχωρήσεις από το λιμάνι Galataport της Κωνσταντινούπολης συμβάλλουν επίσης στην αναμενόμενη αύξηση των επισκεπτών.

“Αν δεν υπάρξουν απρόβλεπτα εμπόδια, αναμένουμε ισχυρές πωλήσεις φέτος”, σημείωσε ο κ. Dengiz.

Ο ίδιος τόνισε την ελκυστικότητα του Μπόντρουμ ως τουριστικού προορισμού: “Έχουμε αποδείξει την αναντικατάστατη αξία του Μπόντρουμ ως προορισμού και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Φέτος, αναμένουμε επισκέπτες από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, η Γερμανία και η Πολωνία”.

Οι φιλόδοξοι τουριστικοί στόχοι υπογραμμίζουν την ιδιότητα του Μπόντρουμ ως περιζήτητου προορισμού, υποσχόμενοι μια δυναμική σεζόν για την παραλιακή πόλη και τον τομέα της φιλοξενίας της.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *