©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πτώχευση κορυφαίου γερμανικού tour operator

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο γερμανικός τουριστικός πράκτορας Schnieder Reisen, ο οποίος ειδικεύεται σε ταξίδια στη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και το περιφερειακό δικαστήριο του Αμβούργου διόρισε προσωρινό διαχειριστή.

Ειδικότερα, ο εμπειρογνώμονας σε θέματα εξυγίανσης Hendrik Gittermann από το δικηγορικό γραφείο Reimer, έχει αναλάβει την… τύχη του tour operator, με τον ίδιο να διαβεβαιώνει ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του τουριστικού πράκτορα θα συνεχιστούν και οι μισθοί των εργαζομένων εξασφαλίζονται από τα χρήματα της πτώχευσης.

“Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, όλοι οι πελάτες θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα ήδη προγραμματισμένα ταξίδια τους και δεν έχουν να φοβηθούν καμία οικονομική απώλεια”, υποστηρίζει ο κ. Gittermann.

Ο Schnieder Reisen, με έδρα το Αμβούργο, διοργανώνει εκδρομές στη Ρωσία, την Ουκρανία και τις χώρες της Βαλτικής ειδικότερα. Η πτώχευση οφείλεται κυρίως στην τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση και στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος έχει επηρεάσει σοβαρά την επιχειρηματική δραστηριότητα του tour operator, σύμφωνα με εκπρόσωπος του διαχειριστή της πτωχευτική διαδικασίας.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, ο tour operator παρουσιάζει τις πιο όμορφες γωνιές της Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης!

Ο τουριστικός πράκτορας πραγματοποιεί εκδρομές στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και είναι πρωτοπόρος στην περιοχή. Οι χώρες της Βαλτικής και η περιοχή του Καλίνινγκραντ αποτελούν τη βασική του αρμοδιότητα. Ωστόσο, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσης πολλούς άλλους προορισμούς.

Η προσφορά του κυμαίνεται από ομαδικές εκδρομές και ατομικά κυκλικά ταξίδια μέχρι εκδρομές με αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, ποδηλατικές και πεζοπορικές εκδρομές, σιδηροδρομικά ταξίδια, ποτάμιες κρουαζιέρες και θεματικές εκδρομές στα “μονοπάτια” της μουσικής, της τέχνης ή της λογοτεχνίας. Επίσης, διοργανώνει εξατομικευμένες ομαδικές εκδρομές και αναμνηστικά ταξίδια.

Ο Schnieder Reisen έχει μακρά παράδοση: Ιδρύθηκε αρχικά το 1922 ως “Internationales Reisebüro Gebr. Schnieder” στο Αμβούργο-Αλτόνα και αναπτύχθηκε σταθερά. Το 1996, οι τότε εργαζόμενοι Rainer Neumann και Carsten Okkens απέκτησαν τα δικαιώματα του τμήματος tour operator της εταιρίας και ίδρυσαν την “Schnieder Reisen – CARA Tours GmbH”.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *