©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Τονωτική ένεση” στον παριζιάνικο τουρισμό το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι ενισχύει την τουριστική περίοδο στο Παρίσι, καθώς σύμφωνα με το τουριστικό βαρόμετρο του Παρισιού για τον Σεπτέμβριο του 2023, το οποίο συνέταξε το γραφείο τουρισμού της πόλης, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών αυξήθηκε κατά 10,6%, κατά τις πρώτες 20 ημέρες του Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

Εντοπίστηκαν δύο ημέρες με τον υψηλότερο αριθμό επισκεπτών. Η πρώτη ήταν η Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Γαλλία-Νέα Ζηλανδία. Η δεύτερη το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Αυστραλία-Γεωργία. Στις 9 Σεπτεμβρίου, 30.000 Αυστραλοί ταξιδιώτες βρίσκονταν στο Παρίσι, παρουσιάζοντας αύξηση 113% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Από την άλλη πλευρά, περισσότεροι από 6.000 Νεοζηλανδοί επισκέπτες καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού στις 8 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεύοντας κατακόρυφη αύξηση 220,4%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η αθλητική διοργάνωση που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει θετικό αντίκτυπο στην αεροπορική κίνηση. Σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου αναμένεται να είναι κατά 2,4% υψηλότερες από ό,τι το 2019.

Οι χώρες οι οποίες έχουν συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι σημειώνουν τη σημαντικότερη αύξηση της αεροπορικής κίνησης, με την Αυστραλία (8.900 επιβάτες, +34%), την Ιρλανδία (10.500 επιβάτες, +35,6%), την Αργεντινή (4.500 επιβάτες, +40,7%), τη Νέα Ζηλανδία (2.200 επιβάτες, +174,9%) και τη Νότια Αφρική (6.600 επιβάτες, +448%) να παρουσιάζουν την ταχύτερη αύξηση.

Ωστόσο, η ανάκαμψη ορισμένων μακρινών αγορών προέλευσης ταξιδιωτών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αρκετές προκλήσεις, όπως ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, η αργή επανέναρξη των αεροπορικών ταξιδιών μεταξύ Κίνας και Γαλλίας (με μείωση 53,4% το τελευταίο τρίμηνο του 2023) και η περίπλοκη οικονομική κατάσταση στη Βραζιλία.

Προβλέψεις για 16 εκατ. ταξιδιώτες στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι θα επισκεφθούν την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024, σύμφωνα με το γραφείο τουρισμού του Παρισιού. Στο πλαίσιο αυτό, η Airbnb αναμένει να φιλοξενήσει έως και μισό εκατομμύριο ανθρώπους στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Αγώνων του 2024, και προτρέπει περισσότερους Παριζιάνους να ενοικιάσουν τα σπίτια τους, όπως είπε ο  διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι.

Όσο περισσότερες καταχωρήσεις υπάρχουν, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το εύρος των τιμών, είπε ο κ. Τσέσκι στο Reuters, εν μέσω φόβων ότι οι τιμές θα μπορούσαν να “εκτοξευθούν” και η διαμονή στο Παρίσι, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Αύγουστο του 2024, θα μπορούσε να καταστεί δυσβάσταχτη για ορισμένους.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *