Ρεκόρ επισκέψεων και διανυκτερεύσεων στη Μαδέρα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προσελκύοντας τον αριθμό ρεκόρ των περίπου 172.000 επισκεπτών, ο κλάδος των τουριστικών καταλυμάτων στη Μαδέρα κατέγραψε τον Σεπτέμβριο περισσότερες από 960.000 διανυκτερεύσεις.

Η εκτίμηση που έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφερειακή Διεύθυνση Στατιστικής της Μαδέρας (DREM) επισημαίνει ότι, “αν και οι διανυκτερεύσεις που καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022 ήταν χαμηλότερες από τα επίπεδα του Ιουλίου και του Αυγούστου του ίδιου έτους -κατά τα οποία είχε ξεπεραστεί το φράγμα του ενός εκατομμυρίου-, η εν λόγω επίδοση αντιστοιχεί στην υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ τον μήνα Σεπτέμβριο και στην τρίτη υψηλότερη μηνιαία επίδοση όλων των εποχών”.

Τα στατιστικά στοιχεία που παρέχει η DREM αποκαλύπτουν ότι σε αυτόν τον τομέα, σημειώθηκε σημαντική ανάπτυξη από έτος σε έτος, με αύξηση άνω του 32,4% στον αριθμό των επισκεπτών και πάνω από 25% στις διανυκτερεύσεις.

Επίσης, σύμφωνα με την DREM, υπήρξε αύξηση 16,1% στις διανυκτερεύσεις από κατοίκους της χώρας, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, με 205.900 κατοίκους της Πορτογαλίας να επισκέπτονται τη Μαδέρα τον Σεπτέμβριο του 2022.

Όσον αφορά τους επισκέπτες, το πορτογαλικό νησί υποδέχτηκε 754.400 ξένους επισκέπτες τον ίδιο μήνα, γεγονός που αντιπροσωπεύει αύξηση 27,7%.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE), το πρώτο εξάμηνο του 2022, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε κατά 252,4%. Από την άλλη πλευρά, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, ο αριθμός των κλινών μειώθηκε κατά 7%.

Όπως εξηγεί το Ινστιτούτο, το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε κατά 209,9%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Οι διανυκτερεύσεις από κατοίκους αυξήθηκαν κατά 55,6%, ενώ οι διανυκτερεύσεις από τουρίστες αυξήθηκαν κατά 450,1%.

Περίπου 3 εκατομμύρια ταξιδιώτες και σχεδόν 8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις συνέθεταν την εικόνα του πορτογαλικού τουρισμού τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας.

Ειδικότερα, τον φετινό Σεπτέμβριο, η Πορτογαλία υποδέχθηκε 2,9 εκατομμύρια επισκέπτες και κατέγραψε σχεδόν 7,7 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *