Ρόδη Κράτσα: Υποδομές και ασφάλεια τα θεμέλια της πολιτικής στα Ιόνια | +12% τουλάχιστον από το 2019 ο Τουρισμός | VIDEO

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΟΡΕΙΣ

Στα θετικά αποτελέσματα του 2022 σε σύγκριση με το 2019, αλλά και τις προτεραιότητες για το 3034 και όχι μόνο αναφέρεται η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, στο αφιέρωμα του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, που βρέθηκε στο όμορφο νησί των Φαιάκων, με αφορμή την επίσκεψη του CEO της Jet2 Steve Heapy.

Η κα. Κράτσα κάνει εκτενή αναφορά στην ανάγκη μεγάλων επενδύσεων σε έργα υποδομής, αλλά και στην ασφάλεια σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, καθώς η κλιματική αλλαγή πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη στους σχεδιασμούς.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, με μακρά θητεία σε κρίσιμες θέσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, υπογραμμίζει ιδιαίτερα την ανάγκη αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας, ενώ αναφερόμενη στο 2023 με δεδομένη την ύφεση, τονίζει ότι “πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι” και προσθέτει ότι όπως τα “καταφέραμε με τον Covid”, θα “επιστρατεύσουμε τις δυνάμεις μας, θα δείξουμε τον καλό μας εαυτό, θα υπάρξει ρύθμιση των αγορών ενέργειας και θα πετύχουμε ένα καλό 2023”. Καταλήγει δε ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα τόσο από το εξωτερικό, όσο και από την ελληνική αγορά.

Επιπροσθέτως η κα. Κράτσα κάνει ιδιαίτερα μνεία στο άνοιγμα των αγορών της Μέσης Ανατολής με σημαντικές δράσεις εξωστρέφειας και αποκαλύπτει ότι υπάρχουν διεργασίες για πτήση που θα συνδέει το Ντουμπάϊ με την Κέρκυρα.

kratsa
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Και βέβαια η κα. Κράτσα μιλάει για τις δράσεις αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού και του Περιβάλλοντος, στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας και της αειφορίας, ενώ παραδέχεται ότι η εικόνα της Κέρκυρας με τα σκουπίδια τα προηγούμενα χρόνια, “πλήγωσε” τον προορισμό. Αναφέρεται δε στην ίδρυση ΦΟΔΣΑ στην πρωτοπορία των εξελίξεων μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μάλιστα όπως λέει χαρακτηριστικά, “από κακοί μαθητές βάλαμε στόχο να γίνουμε οι καλύτεροι”!

Τέλος αναφέρεται στην έλλειψη υποδομών, την οποία χαρακτηρίζει “μεγάλη πληγή”, με μεγαλύτερο θέμα να υπάρχει στο οδικό δίκτυο. Υπογραμμίζει ότι υπάρχουν σημεία του οδικού δικτύου στα οποία δεν έχει “πέσει άσφαλτος εδώ και 30 χρόνια”… Απονέμει δε τα εύσημα για την τουριστική πρόοδο στους ιδιώτες και τα έργα τους.

Η κα. Κράτσα μιλάει εκτενώς για τα έργα αναβάθμισης οδοποιίας, στα τουριστικά καταφύγια, στα αντιπλημμυρικά έργα, κ.ο.κ..
Τέλος η κα. Κράτσα μιλάει για την πρωτοβουλία που πήρε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την ανάδειξη της ιστορίας του Ιωάννη Καποδίστρια, εξηγώντας και το πρώτο μεγάλο συνέδριο που έγινε προς τούτο.

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη της κας. Ρόδης Κράτσα και στο κανάλι του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στο youtube.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *