money tourism copyright
Το αεροδρόμιο Domotetovo της Μόσχας | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρωσία: Αυτές είναι οι πτήσεις που πήραν έγκριση, αλλά όχι άδεια ακόμη, για Ελλάδα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην παροχή εγκρίσεων σε κάποιες λίγες πτήσεις με το αμφιλεγόμενο καθεστώς Cargo Commercial, μεταξύ Ρωσίας – Ελλάδας, αλλά όχι και στην άδεια εκτέλεσής τους, προχώρησαν οι ρωσικές αρχές.

Όπως είχε γράψει την 1η Ιουλίου το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, “Την έγκριση 2+2 πτήσεων σε εβδομαδιαία βάση Μόσχα – Αθήνα, έδωσαν οι ρωσικές αρχές, την στιγμή που τα εισιτήρια έχουν φθάσει ακόμη και στα 1.000 ευρώ και η Aeroflot δρομολογεί αεροσκάφη B777 στην Αθήνα, προκειμένου να καλύψει μέρος της υψηλής ζήτησης. Την ίδια στιγμή ξεκινούν κάποιες πτήσεις προς Ηράκλειο και Ρόδο με S7 και Ural Airlines με το καθεστώς Cargo Commercial, το οποίο δεν απαιτεί άδεια από το πανίσχυρο Emergency Response Center (Επιχειρησιακό Κέντρο), πλην όμως κανονικά δεν μπορούν να πωλούνται πακέτα από τους tour operators, παρά μόνο ατομικά εισιτήρια που μπορεί να αγοράσει ξεχωριστά ο επιβάτης. Βέβαια στην πραγματικότητα αυτός ο περιορισμός δεν ισχύει, και οι ρωσικές αρχές “κάνουν τα στραβά μάτια”, καθώς πολλές χώρες λειτουργούν με αυτό τον τρόπο την αεροπορική τους σύνδεση με την Ρωσία”.

Σημειώνεται ότι η Aeroflot έχει καταθέσει και ζητάει άδεια για πτήσεις Cargo Commercial καθημερινά για Αθήνα, 4 φορές την εβδομάδα για Θεσσαλονίκη και κάθε μέρα για Ηράκλειο, την 1η Ιουνίου πέταξε η S7 για Ηράκλειο, με τις τιμές των εισιτηρίων να φτάνουν στα 600-700 ευρώ το άτομο, ενώ προγραμματίζεται για τις 17 Ιουνίου πτήση Εκατερίνεμπουργκ – Ηράκλειο, μία φορά την εβδομάδα με Ural Airlines.

Οι νέες πτήσεις

Οι νέες πτήσεις και οι συχνότητες την εβδομάδα (W), έχουν ως εξής (HER Ηράκλειο, SKG Θεσσαλονίκη, RHO Ρόδος, ATH Αθήνα):

πτήσεις

 

Αυτή την στιγμή, όπως εξηγεί πηγή που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, υπάρχουν αιτήματα για 42 εβδομαδιαίες πτήσεις από την ρωσική πλευρά και 88 από την ελληνική πλευρά. Η δε ελληνική πλευρά έχει άρει όλους τους περιορισμούς για την είσοδο Ρώσων τουριστών.

Η Ελλάδα ελπίζει σε σταδιακή επανεκκίνηση των προγραμμάτων charter από τη Ρωσία στις 20 Ιουνίου, καθώς η κατάσταση με τα κρούσματα στη χώρα βελτιώνεται καθημερινά, δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο Πολύκαρπος Ευσταθίου, Διευθυντής της Υπ.Εξ. Ε.Ο.Τ. Ρωσίας και Κ.Α.Κ.

«Η Ελλάδα τώρα είναι ανοιχτή για τους Ρώσους τουρίστες χωρίς περιορισμούς. Υπάρχουν 8 τακτικές πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Μόσχας και Αθήνας, που εκτελούνται από την Aeroflot και την Aegean Airlines και μία πτήση S7 κάθε Τετάρτη από τη Μόσχα προς τη Θεσσαλονίκη. Την 1η Ιουνίου εκτελέστηκε πρώτη πτήση της S7 από Μόσχα για Ηράκλειο (Κρήτη) και άλλη μια πτήση θα εκτελεί εβδομαδιαία για Ρόδο από τις 4 Ιουνίου.

efstathiou πτήσειςΑπό τις 17 Ιουνίου η Ural Airlines θα εκτελεί πτήσεις για Ηράκλειο από το Αικατερίνμπουργκ», ενημέρωσε ο κ. Ευσταθίου στη συνέντευξη  τύπου Τύπο την Πέμπτη.

Εγκρίσεις

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαϊου, ανακοινώθηκε η επανεκκίνηση σε αμοιβαία βάση, από τις 10 Ιουνίου 2021, των τακτικών διεθνών πτήσεων της Ρωσίας με τα ακόλουθα κράτη:

Αυστρία (Μόσχα – Βιέννη δύο φορές την εβδομάδα). Η χώρα δεν δέχεται Ρώσους τουρίστες, μόνο ορισμένες κατηγορίες πολιτών.

Ουγγαρία (Μόσχα – Βουδαπέστη δύο φορές την εβδομάδα). Η χώρα δεν δέχεται Ρώσους τουρίστες, μόνο ορισμένες κατηγορίες πολιτών.

Λίβανος (Μόσχα – Βηρυτός μία φορά την εβδομάδα). Η χώρα είναι έτοιμη να δεχτεί Ρώσους τουρίστες,. Ο Λίβανος είναι ένας εξειδικευμένος και μη μαζικός τουριστικός προορισμός, τα εισιτήρια λόγω του περιορισμένου αριθμού πτήσεων θα είναι ακριβά.

Λουξεμβούργο (Μόσχα – Λουξεμβούργο μία φορά την εβδομάδα). Η χώρα δεν δέχεται Ρώσους τουρίστες, μόνο ορισμένες κατηγορίες πολιτών. Πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου δεν πραγματοποιούταν τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια από τη Ρωσία.

Μαυρίκιος (Μόσχα – Port Louis δύο φορές την εβδομάδα). Η χώρα είναι εντελώς κλειστή για τους τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων. Οι πτήσεις τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουνίου δεν είναι δυνατές.

ksd PRIMAGEL πτήσεις
adv

Μαρόκο (Μόσχα – Ραμπάτ δύο φορές την εβδομάδα). Η χώρα είναι έτοιμη να δεχτεί Ρώσους τουρίστες. Πτήσεις Μόσχα – Ραμπάτ δεν θα είναι δημοφιλείς στους τουρίστες λόγω της απόστασης από τα θέρετρα της χώρας (οι τουρίστες ενδιαφέρονται για Καζαμπλάνκα, Μαρακές, Αγκαντίρ). Επιπλέον, ο περιορισμένος αριθμός πτήσεων θα επηρεάσει το κόστος των εισιτηρίων.

Κροατία (Μόσχα – Ζάγκρεμπ δύο φορές την εβδομάδα). Η χώρα είναι έτοιμη να δεχθεί Ρώσους τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν εμβολιαστεί – χωρίς τεστ. Ωστόσο, οι πτήσεις όχι προς τις παραθεριστικές πόλεις της Κροατίας, αλλά προς την πρωτεύουσα – Ζάγκρεμπ, μακριά από τα θέρετρα, είναι απίθανο να προκαλέσουν ενθουσιασμό στους τουρίστες. Επιπλέον, λόγω των περιορισμένων αριθμό πτήσεων, θα είναι επίσης ακριβά τα εισιτήρια.

Από τις 10 Ιουνίου, οι πτήσεις τσάρτερ με την Αλβανία στο δρομολόγιο Μόσχα – Τίρανα θα ξαναρχίσουν μία φορά την εβδομάδα. Η χώρα είναι έτοιμη να δεχτεί Ρώσους τουρίστες χωρίς βίζα και τεστ PCR.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *