Σ.Ε.Τ.Ε.: Θετικές οι προοπτικές για την πορεία του ελληνικού τουρισμού

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι μακροοικονομικές συνθήκες που επικρατούν στις βασικές αγορές-πηγές εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα μας, δημιουργούν θετικές προοπτικές για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το επόμενο διάστημα. Αυτό προκύπτει με βάση τα αποτελέσματα της περιοδικής μελέτης «Ελληνικός Τουρισμός – Εξελίξεις και Προοπτικές», που διεξήγαγε το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ.

Σύμφωνα με την ΕΕ και το ΔΝΤ, το Παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,7% (έναντι 3,6% το 2017), των ΗΠΑ κατά 2,5% (2,3%), της ΕΕ-28 κατά 2,1% (2,3%) και της Κίνας κατά 6,5% (6,8%).

Θετική προοπτική εμφανίζουν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές μας με θετική μεταβολή του ΑΕΠ για το 2018: Γερμανία +2,1%, Γαλλία +1,7%, Ιταλία +1,5%, Βρετανία +1,3%. Σημαντική θετική μεταβολή του ΑΕΠ αναμένεται να έχουν και οι γειτονικές Βουλγαρία με +3,8% και Τουρκία με +4,0% που αποτελούν πολύ σημαντικές αγορές για τις βόρειες Περιφέρειες της χώρας.

Παράλληλα, οι επιχειρηματικές και καταναλωτικές προσδοκίες έχουν βελτιωθεί λόγω του διαφαινόμενου σημαντικού περιορισμού των κινδύνων κάποιας κρίσης στην επόμενη 5ετία.

Παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές μακροοικονομικές ανισορροπίες μεταξύ χωρών με μεγάλα πλεονάσματα από την μια πλευρά και μεγάλα ελλείμματα από την άλλη, καθώς και εντός του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

 

 

Όλη η μελέτη εδώ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *