Σε εκκαθάριση ο “ειδικός” στην Ελλάδα tour operator Attika Reisen

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε εκκαθάριση τίθεται, δύο μήνες μετά την υποβολή αίτησης πτώχευσης τον Δεκέμβριο, ο tour operator Attika Reisen, παρά το γεγονός ότι αρχικά εκφράστηκε ενδιαφέρον από μια σειρά από δυνητικούς επενδυτές για τη χρεοκοπημένη εταιρία.

Σύμφωνα με την αρμόδια δικηγορική εταιρία Jaffé Rechtsanwälte Insolvenzverwalter, οι ενδιαφερόμενοι είχαν διαπιστώσει ότι ο η Attika Reisen είχε “σημαντική” ανάγκη από επενδύσεις, έπειτα από επιθεώρηση της εταιρίας. “Μια επανεκκίνηση θα απαιτούσε τεράστιες επενδύσεις στην τεχνολογία. Επιπλέον, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες είχαν ήδη ανασταλεί πριν από την υποβολή της αίτησης πτώχευσης, με συνέπεια να δημιουργηθεί μεγάλο κενό στις κρατήσεις”, αναφέρει η δικηγορική εταιρία για τον ελληνικών συμφερόντων τουριστικό πράκτορα.

Ενδιαφέρον για το εμπορικό σήμα Attika

Προς το παρόν, όπως αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα Touristik Aktuell, το μόνο ερώτημα είναι αν το brand Attika θα αγοραστεί και θα συνεχίσει τη λειτουργία του υπό την “ομπρέλα” άλλης εταιρίας. Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο Jaffé, υπάρχουν ακόμη ενδιαφερόμενοι.

Αυτό συνέβη πρόσφατα με τις Neckermann, Bucher Reisen και Air Marin. Τα πρώην εμπορικά σήματα του Thomas Cook αγοράστηκαν από την τουρκική Anex Holding, μετά την πτώχευση του δεύτερου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου της Ευρώπης. Δύο από τα εμπορικά σήματα, τα Neckermann και Bucher Reisen, επανήλθαν στην αγορά.

Οι εργαζόμενοι της επί σειρά ετών επιτυχημένης εταιρίας που ειδικεύεται στα ταξίδια στην Ελλάδα, Attika Reisen, έχουν ήδη αποχωρήσει από την εταιρία, ενώ δεν είναι σαφές τι θα συμβεί με τις απαιτήσεις προμηθειών από τα ταξιδιωτικά γραφεία. Δυστυχώς, υπάρχει κίνδυνος να μην καταβληθούν χρήματα στους συνεργάτες πωλήσεων ούτε σε αυτή την περίπτωση πτώχευσης.

Οι πιστωτές καλούνται να επικοινωνούν απευθείας με το δικηγορικό γραφείο Jaffé για τις απαιτήσεις τους. Το αντίστοιχο έντυπο απαίτησης είναι διαθέσιμο στην αρχική σελίδα της δικηγορικής εταιρίας.

Η Attika Reisen, που ίδρυσε και διηύθυνε ο αείμνηστος Μιχάλης Καραβάς, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις 27 Νοεμβρίου 2023, με τη δικηγορική εταιρία Jaffe, με έδρα το Μόναχο, να διορίζεται διαχειριστής αφερεγγυότητας,  επιχειρώντας να βρει επενδυτή.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *