Σε επίπεδα ρεκόρ τα ανοιχτά ξενοδοχεία στη Μαγιόρκα το Πάσχα | Χαμηλή στο 60-65% η πληρότητα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρά την πρώιμη ημερομηνία του Πάσχα φέτος, το 71% των ξενοδοχείων στη Μαγιόρκα άνοιξαν τις πόρτες τους για τους ταξιδιώτες, καταγράφοντας ποσοστό ρεκόρ. Ωστόσο, η πληρότητα διαμορφώθηκε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Η πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων της Μαγιόρκα FEHM, María Frontera, εξήρε τη συμμετοχή του ξενοδοχειακού κλάδου κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο νησί, λέγοντας: “Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τόσα πολλά ανοίγματα στην αρχή της σεζόν. Αυτό επιβεβαιώνει την τάση των τελευταίων ετών”.

Από την άλλη, σε χαμηλά επίπεδα, γύρω στο 60-65%, διαμορφώθηκε ο δείκτης της πληρότητας, με τα ακριβή στοιχεία, ωστόσο, να ανακοινώνονται το επόμενο διάστημα, μετά το τέλος των διακοπών του Πάσχα.

Τα παραθεριστικά θέρετρα της Μαγιόρκα με τα υψηλότερα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων είναι σήμερα η Πάλμα (84%), η Playa de Muro (72%), η Playa de Palma (70%) και η Colonia de Sant Jordi (65%).

Το γεγονός ότι το Πάσχα των Καθολικών ενέπεσε φέτος τον Μάρτιο οδήγησε σε σημαντική μείωση των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Πάλμα. Ειδικότερα, για την περίοδο από τις 22 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 2024 είχαν προγραμματιστεί συνολικά 3.074 κινήσεις αεροσκαφών, έναντι 5.028 πέρυσι το Πάσχα (31 Μαρτίου – 10 Απριλίου), σημειώνοντας μείωση κατά 40%.

Για την οικονομία της Μαγιόρκα, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, το πρόωρο άνοιγμα των ξενοδοχείων αποτελεί καλό νέο, ιδίως όσον αφορά τα στοιχεία απασχόλησης. “Ο τουριστικός τομέας δημιουργεί 7 στις 10 θέσεις εργασίας στα νησιά”, εξήγησε στο πλαίσιο αυτό η κα. Frontera. Ωστόσο, η πρόεδρος των ξενοδόχων εξέφρασε τον προβληματισμό της για τη δυσκολία εξεύρεσης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού. “Ο κλάδος των διακοπών εξελίσσεται συνεχώς και οι πελάτες αναμένουν καινοτομίες. Όμως, αυτή η εξέλιξη απαιτεί επίσης εξειδικευμένο προσωπικό”, δήλωσε.

Επισήμανε, επίσης, ότι οι Βαλεαρίδες Νήσοι είναι η πέμπτη περιοχή με τη μεγαλύτερη αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης όσον αφορά τις δεξιότητες της αγοράς εργασίας, με το 46% των εργαζομένων στα νησιά απασχολούνται σε θέσεις εργασίας που δεν ανταποκρίνονται στην εκπαίδευσή τους, καθώς το 28% είναι ανεπαρκώς καταρτισμένο και το 18% είναι υπερεξειδικευμένο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *