©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε νέα… ύψη ο τουρισμός στην Καππαδοκία | Στόχος οι 350.000 Κινέζοι ταξιδιώτες το 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε νέο αριθμό ρεκόρ επισκεπτών στοχεύει για το σύνολο του 2023 η Καππαδοκία, ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Τουρκία, κυρίως λόγω της αυξημένης προσέλευσης ταξιδιωτών από την Κίνα. Μάλιστα, στόχος των τουριστικών φορέων της περιοχής είναι η προσέλκυση 50.000 Κινέζων ταξιδιωτών εφέτος και 350.000 το 2024.

Σύμφωνα με στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της Καππαδοκίας φιλοξένησαν περίπου 2.544.909 επισκέπτες, ενώ 3.053.827 επισκέπτες φιλοξενήθηκαν στους την ίδια περίοδο φέτος.

Εκπρόσωποι του κλάδου προβλέπουν ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί νέο ρεκόρ σε αριθμό επισκεπτών, ξεπερνώντας έτσι το ρεκόρ των 4.192.070 επισκεπτών που σημειώθηκε το 2022.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu (AA), ο γενικός γραμματέας της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (TÜROFED), Yakup Dinler, δήλωσε ότι το ενδιαφέρον, τόσο των εγχώριων, όσο και των ξένων τουριστών για την Καππαδοκία αυξάνεται κάθε χρόνο.

Σημειώνοντας ότι ο τουρισμός στην περιοχή κέρδισε σε δυναμική μετά την πανδημία και ότι οι αφίξεις τουριστών από τη Λατινική Αμερική συνέβαλαν σε αυτό, ο κ. Dinler εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολλές επιχειρήσεις θα πετύχουν τους στόχους τους μέχρι το τέλος του έτους.

“Υποδεχόμαστε τουρίστες από κάθε χώρα στην Καπαδόκια. Υπάρχει ανάπτυξη σε ορισμένες αγορές παρά τις μειώσεις σε άλλες. Υπήρξαν νέες επενδύσεις στην περιοχή, (ενώ) τα εγχώρια και περιφερειακά brands εργάζονται για την ανανέωση και την ανάπτυξη με βάση τις ανάγκες των τουριστών που έρχονται”, εξήγησε ο επικεφαλής της TÜROFED.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η έγκριση της Κίνας για το άνοιγμα πακέτων εκδρομών αναμένεται να τονώσει τον τουρισμό τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους.

“Εάν μπορέσουμε να προσεγγίσουμε περίπου 50.000 Κινέζους επισκέπτες και να αναθεωρήσουμε τα στοιχεία για το τέλος του έτους, μπορούμε να έχουμε ένα ακόμη καλύτερο κλείσιμο της χρονιάς”, είπε.

Επίσης, μετέφερε τον στόχο η Καππαδοκία να προσελκύσει 350.000 επισκέψεις από την Κίνα το επόμενο έτος, αριθμός που είχε επιτευχθεί ήδη το 2019, δηλώνοντας ότι αυτό θα συμβάλει σημαντικά στον περιφερειακό τουρισμό μαζί με άλλους τουρίστες από την Άπω Ανατολή.

Ο Mustafa Durmaz, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Göreme, δήλωσε ότι σχεδόν όλοι οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή επισκέπτονται επίσης την πόλη Göreme. Τόνισε δε ότι η τουριστική βιομηχανία προσπαθεί να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση κάθε χρόνο.

Η Καππαδοκία, η οποία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1985, προσελκύει τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη με τους φυσικούς βραχώδεις σχηματισμούς, τους υπόγειους οικισμούς, τα λαξευμένα στο βράχο ιστορικά μοναστήρια, τα boutique ξενοδοχεία και τις περιηγήσεις με αερόστατο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *