vlastos

Στ. Βλαστός: Αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων | Κανένα αίτημα για το ΧΚ Παρνασσού από την Ομοσπονδία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

 Με απαντητική του επιστολή στον δήμαρχο Διστόμου –Αράχωβας – Αντίκυρας Ιωάννη Σταθά, αναφορικά με την χρήση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού για αθλητική χιονοδρομία, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Στέφανος Βλαστός, επισημαίνει την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό, ενώ τονίζει ότι ουδέποτε υπήρξε από τις αρμόδιες αρχές, σχετικό αίτημα.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Διστόμου –Αράχωβας – Αντίκυρας με διαδοχικές επιστολές του κατήγγειλε την ΕΤΑΔ για την μη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βλαστός, “..ότι μετά την ανάρτηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 10969/2021, περί λειτουργίας τριών (3) Χιονοδρομικών Κέντρων, ουδέποτε δεχθήκαμε αίτημα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) ή την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (Ε.Ο.Χ.Α.) με συγκεκριμένες προδιαγραφές λειτουργίας για το Χιονοδρομικό Κέντρο (ημέρες, ώρες, αριθμό αθλητών, πίστες, υγειονομικά πρωτόκολλα κλπ.). Στο πλαίσιο της εταιρικής μας ευθύνης και του αποτελεσματικού ρόλου που οφείλουμε να υπηρετούμε προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας, η Εκτελεστική Διοίκηση της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (Ε.Τ.Α.Δ.) Α.Ε. και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, βρίσκονται διαχρονικά και με έμπρακτο τρόπο στο πλευρό τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και της αθλητικής χιονοδρομίας σε συνεργασία και με την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (Ε.Ο.Χ.Α.)”.

money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Και καταλήγει με νόημα αναφερόμενος στην πρόταση του δημάρχου για κάλυψη του κόστους ασθενοφόρου στο χιονοδρομικό για την συγκεκριμένη ανάγκη, ως εξής: “…Θα θέλαμε, επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι η πρωτοβουλία σας για την κάλυψη εκ μέρους του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (Ε.Ο.Χ.Α.) της οικονομικής δαπάνης του ιατρού και του ασθενοφόρου, παρότι καλοπροαίρετη και ευπρόσδεκτη, δεν αποτελεί τη μοναδική απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία ενός Χιονοδρομικού Κέντρου, όπως αυτό του Παρνασσού και μάλιστα εν μέσω κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση κρίνουμε απόλυτα θετικά την πρόθεση σας για την οικονομική υποστήριξη των λειτουργικών δαπανών του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και προσβλέπουμε στη μελλοντική μας συνεργασία στον τομέα αυτό.

Με βάση και την ολοκληρωμένη μελέτη που έχει εκπονήσει η ΕΤΑΔ Α.Ε. για τα πολλαπλά οφέλη της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου στην τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή προσμένουμε στην κοινή μας συνεργασία προκειμένου να επιμερισθούν σε όλους τους επωφελούμενους οι ιδιαίτερα υψηλές δαπάνες λειτουργίας του Κέντρου κατά τις προσεχείς χιονοδρομικές περιόδους”.

Η επιστολή

Η επιστολή έχει ως εξής:

“ΘΕΜΑ: Απάντηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. σε επιστολή Δημάρχου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας σχετικά με τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 10969/2021.

Σχετ.: Οι υπ΄ αριθμ. 1272/01.03.2021 (ΑΠ ΕΤΑΔ: 2626/01.03.2021) και 1104/23.02.2021 (ΑΠ ΕΤΑΔ 2335/23.02.2021) επιστολές.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια των επιστολών σας σχετικά με τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, στο πλαίσιο της πρόσφατης Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την αθλητική χιονοδρομία, θα θέλαμε καταρχήν να εκφράσουμε την έκπληξη μας για το περιεχόμενο των συγκεκριμένων επιστολών.

Μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι στην μεν πρώτη χρονικά επιστολή σας με ημερομηνία 23/2/2021 η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., καίτοι Διαχειρίστρια Εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, δεν περιλαμβάνεται στους βασικούς αποδέκτες της επιστολής, αλλά απλά κοινοποιείται, ενώ στην ίδια επιστολή, την οποία και απευθύνετε προς τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον Υφυπουργό για Θέματα Αθλητισμού, ενημερώνετε αναρμοδίως εξ’ ονόματος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου και του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, για το επίπεδο ετοιμότητας της εγκατάστασης, κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων σε ζητήματα συντήρησης, προσωπικού και ασφάλειας χωρίς να έχετε ουδεμία γνώση και αρμοδιότητα.

ksd PRIMAGEL
adv

Εν συνεχεία στη δεύτερη επιστολή σας με ημερομηνία 1/3/2021 αυτή τη φορά με μοναδικό βασικό αποδέκτη την ΕΤΑΔ Α.Ε. ζητάτε να σας ενημερώσει η Εταιρεία, ως Διαχειρίστρια Εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε σχέση με τα ζητήματα συντήρησης, προσωπικού και ασφάλειας των εγκαταστάσεων, αφού έχετε πρώτα τοποθετηθεί σχετικά αναρμοδίως στην πρώτη σας επιστολή στις 23/2/2021.

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά την ανάρτηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 10969/2021, περί λειτουργίας τριών (3) Χιονοδρομικών Κέντρων, ουδέποτε δεχθήκαμε αίτημα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) ή την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (Ε.Ο.Χ.Α.) με συγκεκριμένες προδιαγραφές λειτουργίας για το Χιονοδρομικό Κέντρο (ημέρες, ώρες, αριθμό αθλητών, πίστες, υγειονομικά πρωτόκολλα κλπ.).

Στο πλαίσιο της εταιρικής μας ευθύνης και του αποτελεσματικού ρόλου που οφείλουμε να υπηρετούμε προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας, η Εκτελεστική Διοίκηση της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (Ε.Τ.Α.Δ.) Α.Ε. και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, βρίσκονται διαχρονικά και με έμπρακτο τρόπο στο πλευρό τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και της αθλητικής χιονοδρομίας σε συνεργασία και με την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (Ε.Ο.Χ.Α.).

Θα θέλαμε, επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι η πρωτοβουλία σας για την κάλυψη εκ μέρους του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (Ε.Ο.Χ.Α.) της οικονομικής δαπάνης του ιατρού και του ασθενοφόρου, παρότι καλοπροαίρετη και ευπρόσδεκτη, δεν αποτελεί τη μοναδική απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία ενός Χιονοδρομικού Κέντρου, όπως αυτό του Παρνασσού και μάλιστα εν μέσω κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση κρίνουμε απόλυτα θετικά την πρόθεση σας για την οικονομική υποστήριξη των λειτουργικών δαπανών του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και προσβλέπουμε στη μελλοντική μας συνεργασία στον τομέα αυτό.

Με βάση και την ολοκληρωμένη μελέτη που έχει εκπονήσει η ΕΤΑΔ Α.Ε. για τα πολλαπλά οφέλη της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου στην τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή προσμένουμε στην κοινή μας συνεργασία προκειμένου να επιμερισθούν σε όλους τους επωφελούμενους οι ιδιαίτερα υψηλές δαπάνες λειτουργίας του Κέντρου κατά τις προσεχείς χιονοδρομικές περιόδους.

Με γνώμονα την αποτελεσματικότητα της μεταξύ μας συνεργασίας θεωρούμε ότι αξιολογικές κρίσεις και χαρακτηρισμοί, όπως αυτές που εκφράσατε αναρμοδίως στις επιστολές σας, είναι δέον να αποφεύγονται, καθώς σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλουν θετικά στον κοινό μας στόχο.

Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να τις εκλάβουμε ως ένα ατυχές γεγονός και μόνο.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης χρονικά συγκυρίας λόγω της εξάπλωσης της πανδημικής κρίσης προτεραιότητα μας στο πλαίσιο λειτουργίας της Εταιρείας και των Επιχειρηματικών της Μονάδων είναι να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην τήρηση της εφαρμογής των μέτρων πρόληψης και προστασίας που έχει λάβει η ελληνική Πολιτεία με γνώμονα τον περιορισμό της διασποράς του ιού και τη διασφάλιση πρωτίστως της δημόσιας υγείας των πολιτών.

Εφόσον έχουμε όλοι ως απώτερο στόχο το όσο πιο άμεσο άνοιγμα της οικονομίας και την στήριξη του αθλητισμού, θα πρότεινα να συστρατευθούμε στο πλαίσιο της λογικής, της καλόπιστης συνεργασίας και των εκάστοτε αρμοδιοτήτων μας, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και των λοιμωξιολόγων την στιγμή που λόγω κορωνοϊού είναι αυτοί που δίνουν τις κατευθύνσεις. Και καλό είναι να περάσουμε αυτή την κρίση ενωμένοι και όχι διχασμένοι.

Με εκτίμηση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος

Στέφανος Δ. Βλαστός”.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *