Στα ύψη οι κρατήσεις στην κρουαζιέρα | Διπλάσιες στην Carnival Corp

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η κρουαζιέρα ανακάμπτει σε προ-πανδημικούς ρυθμούς και ολοένα και περισσότερες εταιρίες αναφέρουν αύξηση στις κρατήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο “γίγαντας” της κρουαζιέρας Carnival Corporation ανέφερε ότι ο όγκος κρατήσεων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 ήταν σχεδόν διπλάσιος από αυτόν του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη εταιρία κρουαζιέρας στον κόσμο, αυτοί ήταν οι καλύτεροι όγκοι κρατήσεων  από την αρχή της πανδημίας, αν και παραμένουν ακόμα κάτω από τα επίπεδα του 2019.

Στην ενημέρωση για το β’ τρίμηνο, για τους τρεις μήνες έως το τέλος Μαΐου, η εταιρία δήλωσε ότι πιστεύει ότι αυτό αποτελεί “αντανάκλαση της προηγουμένως αναμενόμενης παρατεταμένης περιόδου”.

Τα έσοδα για το τρίμηνο ήταν 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με την Carnival, η πανδημία και οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις της, ο πληθωρισμός και οι υψηλότερες τιμές των καυσίμων έχουν συλλογικά σημαντικό αντίκτυπο στις δραστηριότητες της εταιρίας.

“Επιπλέον, όπως, αναφέρει η Carnival, όπως συμβαίνει γενικά στον τομέα των ταξιδιών και της αναψυχής, η εταιρεία σημειώνει σημαντική πρόοδο στην επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει με τη στελέχωση των πλοίων, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε περιορισμούς πληρότητας σε ορισμένα ταξίδια.

Η εταιρεία πραγματοποίησε καθαρή ζημιά 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με 2 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο του 2021.

Τα ταμειακά διαθέσιμα από δραστηριότητες κατέστησαν θετικά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50%, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η πληρότητα το δεύτερο τρίμηνο του 2022 ήταν 69%, αυξημένη από 54% το πρώτο τρίμηνο.

Από τις 24 Ιουνίου 2022, το 91% των πλοίων της εταιρίας πραγματοποιεί κρουαζιέρες. Πέντε από τα εννέα εμπορικά σήματα της Carnival έχουν πλέον επιστρέψει το σύνολο του στόλου τους, συμπεριλαμβανομένης της Carnival Cruise Line.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Carnival, Arnold Donald, δήλωσε σχετικά: “Επανερχόμαστε επιθετικά, αλλά και με περίσκεψη, στην πλήρη λειτουργία με πάνω από το 90% του στόλου να είναι πλέον σε λειτουργία.Οδηγούμε την πληρότητα σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουμε σημαντικά τη διαθέσιμη χωρητικότητα, με αποτέλεσμα σχεδόν 50% διαδοχική βελτίωση των εσόδων κατά το δεύτερο τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε συνεχώς μεταβαλλόμενα και πολύ πιο περιοριστικά πρωτόκολλα από την ευρύτερη κοινωνία και τα ταξίδια στο σύνολό τους”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *