ebel
Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, κ. Sebastian Ebel

Στην Αθήνα ο Sebastian Ebel της TUI|Κίνηση στήριξης του ελληνικού Τουρισμού, από το κορυφαίο στέλεχος του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Αθήνα βρίσκεται από αργά χθες το βράδυ ο κ. Sebastian Ebel, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού TUI και CEO Hotels & Resorts, Cruises και Destination Experiences του ομίλου, σε μια κίνηση στήριξης του ελληνικού Τουρισμού.

O κ. Ebel, από τα κορυφαία στελέχη του γερμανικού ομίλου, συναντήθηκε ήδη με τον κ. Βασίλη Νικολαϊδη, διευθύνοντα σύμβουλο της ξενοδοχειακής αλυσίδας Atlantica, που είναι ο βασικός εταίρος του ομίλου στην Ελλάδα, ενώ θα συναντηθεί και με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

Εφέτος η TUI αναμένεται να επιτύχει τον στόχο που είχε θέσει να φέρει στην Ελλάδα περί τα 3 εκατ. τουρίστες, αριθμός που φέρνει την χώρα στη δεύτερη θέση του γερμανικού ομίλου, μετά την Ισπανία. Σε σχέση με το 2018, παρατηρείται μια οριακή αύξηση στα τουριστικά πακέτα, αλλά  έχουν αυξηθεί σημαντικά τα μεγέθη της Κρουαζιέρας, στα οποία η TUI δίνει ιδιαίτερη έμφαση.

ΣΗμειώνεται ότι το 2020 θα λειτουργήσει το νέο 5άστερο Robinson Club στην Ιεράπετρα, μια επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Αυγούστου, λίγς ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, βρέθηκε στην Ελλάδα, προκειμένου να συναντηθεί με το νέο υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού κολοσσού TUI, Fritz Joussen, συνοδευόμενος από τον διευθυντή εταιρικών υποθέσεων, μέλος της Executive Committee του TUI GROUP και στενό του συνεργάτη, Thomas Ellerbeck.

tui
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, με τον Fritz Joussen και τους Thomas Ellerbeck, Γιώργο Δήμα και Ευάγγελο Γεωργίου| money tourism copyright photo

Η έλευση του Fritz Joussen μέσα στον Αύγουστο στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τον κ. Θεοχάρη, καταδεικνύει την σημασία της Ελλάδας ως προορισμού, στον προγραμματισμό και την ατζέντα του πολυεθνικού κολοσσού, ο οποίος αναπτύσσεται θεαματικά και στην Ελλάδα, μέσω και της ξενοδοχειακής αλυσίδας ATLANTICA, που ανοίγει συνεχώς νέα ξενοδοχεία. Μάλιστα, ο κ. Joussen, τόνισε τότε στον Έλληνα υπουργό ότι “Η Ελλάδα βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής ανάπτυξης της TUI” και επιβεβαίωσε ότι “…η Ελλάδα θα είναι ένας από τους κύριους προορισμούς της TUI στο μέλλον”.

Η TUI αυξάνει διαρκώς τα ιδιόκτητα ή και concept ξενοδοχεία στην Ελλάδα και τώρα έχει συνολικά 49 μονάδες, αφού έχει προσθέσει φέτος έξι νέες ξενοδοχειακές μονάδες. Μέσω της κοινής επιχείρησης Atlantica Hotels & Resorts, η TUI στοχεύει στρατηγικά στην ανάπτυξη νέων ξενοδοχείων στη χώρα, περαιτέρω. Την επόμενη χρονιά μάλιστα θα λειτουργήσει, ένα νέο Robinson Club στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Η Ελλάδα αποτελεί επίσης βασικό προορισμό για τα 17 κρουαζιερόπλοια της TUI και τις τρεις εταιρίες που διαχειρίζονται τις κρουαζιέρες της (TUI Cruises, Hapag Lloyd Cruises και Marella Cruises). Ο Πειραιάς, το Ηράκλειο, η Σαντορίνη, η Ρόδος και το Κατάκολο είναι πέντε από τα βασικά λιμάνια της Ελλάδας για τα κρουαζιερόπλοια της TUI. Επίσης, περιλαμβάνονται και μικρότερα νησιά στα προγράμματα κρουαζιέρων της TUI, όπως η Πάτμος, η Σύμη και η Σκιάθος. Εισάγοντας καινούργιες εκδρομές, η TUI προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο εμπειριών και δραστηριοτήτων στους επιβάτες της.

To TUI Group

Το TUI Group είναι ο κορυφαίος τουριστικός Όμιλος παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε περίπου 180 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Η έδρα του Ομίλου βρίσκεται στη Γερμανία. Η μετοχή της TUI είναι εισηγμένη στο FTSE 100, τον κορυφαίο δείκτη του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου, καθώς επίσης και στην εξωχρηματιστηριακή αγορά της Γερμανίας.

Ο κύκλος εργασιών της TUI Group ανήλθε κατά το οικονομικό έτος 2018 σε 19,2 δισεκατομμύρια ευρώ και τα λειτουργικά της κέρδη σε 1,177 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο Όμιλος απασχολεί περίπου 70.000 εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες. Η TUI προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους περίπου 27 εκατομμύρια πελάτες της, από τους οποίους, 21 εκατομμύρια βρίσκονται στην Ευρώπη.
Ολόκληρη η τουριστική αλυσίδα της προστιθέμενης αξίας βρίσκεται υπό τη σκέπη του Ομίλου.

Σε αυτή συγκαταλέγονται περίπου 380 ιδιόκτητα ξενοδοχεία και θέρετρα πολύ γνωστών αλυσίδων, όπως η RUI και η Robinson και 16 κρουαζιερόπλοια, από τα υπερπολυτελή MS Europa και MS Europa 2 έως το στόλο της TUI Cruises με το «Mein Schiff» και των κρουαζιερόπλοιων της Marella Cruises στην Αγγλία.

Στον Όμιλο ανήκουν επίσης κορυφαίοι διεθνείς τουριστικοί πράκτορες, 1.600 ταξιδιωτικά γραφεία στην Ευρώπη καθώς επίσης και πέντε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες με περίπου 150 σύγχρονα αεροπλάνα μέσων και μεγάλων αποστάσεων. Η παγκόσμια ευθύνη για τη βιώσιμη οικονομική, οικολογική και κοινωνική δράση αποτελεί τον πυρήνα της εταιρικής μας κουλτούρας.

Το TUI Care Foundation που ιδρύθηκε το 2015 από την TUI εστιάζει στις θετικές επιδράσεις του τουρισμού, στην παιδεία και την εκπαίδευση καθώς και στην ενίσχυση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προτύπων. Με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζει την ανάπτυξη των προορισμών διακοπών. Το TUI Care Foundation δραστηριοποιείται σήμερα σε περισσότερες 20 χώρες παγκοσμίως και προωθεί έργα, τα οποία δημιουργούν νέες ευκαιρίες για την επόμενη γενιά.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *