ksd photo
Ο κ. Thomas Ellerbeck | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στηρίζει την UNICEF η Tui

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας παγκοσμίως TUI, βοηθά στην πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, παιδιών και των οικογενειών τους, σε προορισμούς διακοπών.

Το Ίδρυμα TUI Care υπέγραψε τετραετή συμφωνία για στήριξη του ταμείου έκτακτης ανάγκης της UNICEF, για την παροχή βοήθειας σε παιδιά και νέους, που βρίσκονται σε ανάγκη σε περίοδο καταστροφών, ειδικά σε προορισμούς διακοπών.

Η πεποίθηση της UNICEF ότι «όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να επιβιώσουν, να αναπτυχθούν, να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους να επωφεληθούν από έναν καλύτερο κόσμο» ταιριάζει με τη φιλοδοξία του ιδρύματος TUI Care να επιτρέψει στα παιδιά και τους νέους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Η Suzanne Laszlo, διευθύντρια της UNICEF στην Ολλανδία, δήλωσε: «Η UNICEF δεν μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή της να κάνει αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για τα παιδιά χωρίς την υποστήριξη των συνεργατών. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, που το ίδρυμα TUI Care υποστηρίζει αυτό το σημαντικό έργο. Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται με υγιή τρόπο σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Οι κοινές μας προσπάθειες θα βοηθήσουν στην προστασία των πιο ευάλωτων παιδιών».

Ο Thomas Ellerbeck, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος TUI Care, εξηγεί: «Όταν συμβαίνει μια καταστροφή, τα παιδιά είναι πάντα η πιο ευάλωτη ομάδα, αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο βίας, εκμετάλλευσης, ασθένειας και αμέλειας. Στις χειρότερες των περιπτώσεων, ολόκληρες γενιές παιδιών κινδυνεύουν να στερηθούν τις βασικές τους ανάγκες στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης, με καταστροφικές συνέπειες τόσο για τα ίδια όσο και για τις χώρες στο μέλλον. Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε τη UNICEF και ειδικότερα το παγκόσμιο πρόγραμμα έκτακτης βοήθειας για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τη νεολαία παγκοσμίως».

Η εκπαίδευση και η βοήθεια έκτακτης ανάγκης συνδέονται στενά. Τα στοιχεία της UNICEF αποκαλύπτουν ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των παιδιών του κόσμου ζουν σε χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις ή καταστροφές. Για τα παιδιά αυτά η εκπαίδευση μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή τους ή ακόμα και να αποτελέσει τρόπο σωτηρίας. Τα σχολεία παρέχουν στα παιδιά ένα σταθερό και προστατευμένο περιβάλλον. Μακροπρόθεσμα, η εκπαίδευση έχει καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη, τη μείωση της φτώχειας και της ανισότητας. Επιπλέον, αποτελεί βασικό παράγοντα για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Παρά τα τεράστια οφέλη της, η εκπαίδευση είναι συχνά η πρώτη υπηρεσία που αναστέλλεται και η τελευταία που αποκαθίσταται σε κοινότητες που πλήγονται από κρίσεις. Επίσης, αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 2% της συνολικής ανθρωπιστικής βοήθειας. Η παροχή βιβλίων και σχολικών βοηθημάτων ή η δημιουργία χώρων φιλικών προς τα παιδιά για μάθηση σε περιοχές καταστροφών μπορεί να προκαλέσει μεγάλη διαφορά στις κοινότητες που πλήττονται.

Πέραν αυτού, το ίδρυμα TUI Care δεσμεύθηκε να υποστηρίξει και άλλα προγράμματα που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της UNICEF για την παροχή εκπαίδευσης σε μειονεκτικά παιδιά. Στόχος είναι να τους δοθεί η δυνατότητα να αντιμετωπίσουν μελλοντικές προκλήσεις και να καταστούν η καλύτερη δυνατή επόμενη γενιά, ενισχύοντας τις οικογένειές τους και την κοινωνία. Μέσω αυτών των προγραμμάτων οι κυβερνήσεις, οι κοινότητες και οι γονείς έχουν την απαιτούμενη βοήθεια ώστε να διασφαλιστεί ότι κάθε παιδί θα δεχθεί υποχρεωτική, δωρεάν, ποιοτική εκπαίδευση.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *