Στις 27 Ιουνίου ο διαγωνισμός για το Καστέλλι

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Στις 27 Ιουνίου θα γίνει η δημοπράτηση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης», τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή. Υπογράμμισε, ότι ο σχεδιασμός προβλέπει αμέσως μετά τη δημοπράτηση, να υπογραφεί η οριστική σύμβαση, ούτως ώστε να έχει η Κρήτη, αλλά και η Ελλάδα ένα διεθνές αεροδρόμιο, ένα μεγάλο αεροδρόμιο, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες και του Ηρακλείου και της Κρήτης», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Β. Κεγκέρογλου.
Ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ανέφερε επίσης, ότι έχουν ήδη εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον στη φάση διαβούλευσης των τευχών δημοπράτησης έξι μεγάλοι όμιλοι εταιριών. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην αλλαγή των όρων του διαγωνισμού που έγιναν από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ «για να μην έχουμε πάλι τις ίδιες καθυστερήσεις ή διεκδικήσεις και από τους εργολήπτες, αλλά και από τους παραχωρησιούχους και να προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον».
Επίσης ο κ. Χρήστος Σπίρτζης ενημέρωσε στη Βουλή ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες διαδικασίες και ότι «έχει ενταχθεί το έργο στην Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου στο άρθρο 7Α, για να γίνουν πολύ γρήγορα οι απαλλοτριώσεις, ως έργο εθνικής σημασίας».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *