money tourism photo
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συμπλήρωση ερωτηματολογίου για τους εκθέτες και τους συνεκθέτες της ITB Berlin, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό|ΕΝΤΥΠΟ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Όλοι οι εκθέτες και οι συνεκθέτες, στην επικείμενη έκθεση ITB Berlin (4-8 Μαρτίου) θα πρέπει να συμπληρώσουν μια δήλωση, στην οποία θα αναφέρονται τα ταξίδια που έχουν πραγματοποιήσει τις τελευταίες 14 ημέρες, αν ήρθαν σε επαφή με άτομα που νόσησαν και αν έχουν ύποπτα συμπτώματα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρίας, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό.

Αυτή η δήλωση αποτελεί προϋπόθεση για την πρόσβαση στους εκθεσιακούς χώρους και χρησιμεύει για τον εντοπισμό ατόμων που ανήκουν σε ομάδα κινδύνου COVID 19. Ως εκ τούτου όσοι δεν συμπληρώσουν το έντυπο, δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος.

Από την Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει υπάρξει μία μόνο ακύρωση συνεκθέτη του ΕΟΤ, ο οποίος ήδη αντικαταστάθηκε από την λίστα αναμονής που υπάρχει.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΔΩ.

Τα κριτήρια των ατόμων που βρίσκονται στην ομάδα κινδύνου, έχουν ως εξής:

 • Μια πρόσφατη διαμονή σε μία από τις περιοχές κινδύνου, όπως ορίζεται από το Ινστιτούτο Robert Koch (εντός των τελευταίων 14 ημερών):
  – Κίνα: Η επαρχία Hubei (συμπεριλαμβανομένης της πόλης Wuhan) και οι πόλεις Wenzhou, Hangzhou, Ningbo, Taizhou στην επαρχία Zhejiang.
  Ιράν: Επαρχία Qom
  Ιταλία: επαρχία Lodi στην περιφέρεια της Λομβαρδίας και η πόλη Vo στην επαρχία της Πάντοβα στην περιφέρεια Veneto.
  Νότια Κορέα: Gyeongsangbuk-do (βόρεια επαρχία Gyeongsang)

Ο κατάλογος των περιοχών κινδύνου ενημερώνεται τακτικά από το Ινστιτούτο Robert Koch και οι ενημερώσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα: www.rki.de.

 • Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 14 ημερών είχαν επαφή με άτομα που έχουν βρεθεί θετικά σε μόλυνση με SARS-CoV-2.
 • Οποιαδήποτε σημάδια τυπικών συμπτωμάτων, δηλαδή πυρετός, βήχας ή δυσκολίες στην αναπνοή.

Όποιος ανήκει στην ομάδα κινδύνου ή αρνείται να συμπληρώσει τη δήλωση δεν θα γίνει δεκτός στην ITB Berlin.

money tourism photo
money tourism copyright photo

Πρόκειται για προληπτικό μέτρο προκειμένου να προστατευθούν όσοι συμμετέχουν στο ITB Berlin και το κοινό εν γένει. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας και το Ινστιτούτο Robert Koch εκτιμούν ότι ο κίνδυνος για τη υγεία στη Γερμανία παραμένει χαμηλός (βλ. Www.rki.de )

Επί του παρόντος, δεν έχουν επιβληθεί περιορισμοί στην είσοδο στη Γερμανία στους Κινέζους, Ασιάτες ή Ιταλούς πολίτες. Η απόφαση που ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της ΕΕ εξακολουθεί να ισχύει. Κατά συνέπεια, πριν φτάσουν σε χώρες της ΕΕ, οι ταξιδιώτες αεροπλάνων μπορεί να ερωτηθούν εάν έχουν βρεθεί σε περιοχές που έχουν προσβληθεί από κορωναϊό ή έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένα άτομα.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, “Λυπούμαστε για τυχόν ταλαιπωρία. Ωστόσο, η ασφάλεια και η υγεία όλων των επισκεπτών και εκθετών στο ITB Berlin έχει την ύψιστη προτεραιότητα για εμάς και ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών δημόσιας υγείας για να το διασφαλίσουμε. Για το λόγο αυτό, προκειμένου να προστατευτούν οι εκθέτες και οι επισκέπτες, τα μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης θα παραμείνουν σε ισχύ. Όλοι οι συμμετέχοντες συμβουλεύονται επίσης να τηρούν τα μέτρα υγιεινής που συνιστά το Ινστιτούτο Robert Koch: κανονικό και λεπτομερές πλύσιμο των χεριών, καθώς και αποφυγή βήχα, φτάρνισμα και χειραψία”.

Σημειώνεται ότι η AUMA, (Σύλλογος της γερμανικής βιομηχανίας εμπορικών εκθέσεων), οι εταιρίες διοργάνωσης εμπορικών εκθέσεων και η ITB Berlin,  παρακολουθούν την κατάσταση πολύ στενά και είναι σε τακτική επαφή με τις γερμανικές υγειονομικές αρχές και το γερμανικό Υπουργείο Υγείας.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας στη Γερμανία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για διαρκή κυκλοφορία του ιού στη Γερμανία. “Για το λόγο αυτό, ο κίνδυνος για την υγεία στη Γερμανία παραμένει σήμερα χαμηλός”. (Πηγή: https://www.rki.de/EN/Home/homepage_node.html )

Δεν υπάρχει λόγος να περιοριστούν οι εμπορικές εκθέσεις στη Γερμανία αυτή τη στιγμή σύμφωνα με την AUMA ( https://www.auma.de/en/media/reports/aum-statement-corona-virus-en ).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *