ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Μεγάλη εξαγορά tour operator στην Σκανδιναβία | Ο όμιλος Sunweb εξαγόρασε την Airtours

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο μεγάλος tour operator Sunweb Group απέκτησε τον τέταρτο μεγαλύτερο τουριστικό πράκτορα της Σουηδίας Airtours. Η εξαγορά ενισχύει τη θέση του Sunweb στη Σκανδιναβία και συνάδει με τη φιλοδοξία να είναι ένας από τους μεγαλύτερους διοργανωτές διακοπών στις σκανδιναβικές χώρες.

Το Sunweb Group, ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Ευρώπης, βλέπει την Airtours ως το τέλειο ταίρι για την επέκτασή της στη Σκανδιναβία. Το Sunweb Group ιδρύθηκε το 1991 και εξυπηρετεί πάνω από ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες ετησίως σε επτά ευρωπαϊκές χώρες. Το Sunweb Group ανήκει πλειοψηφικά στο μεγάλο fund Triton (διεθνής πενδυτική εταιρεία), που έχει υποστηρίξει την επέκτασή του μέσω εξαγορών.

Η Airtours, η οποία ιδρύθηκε το 1998, έχει περίπου 100.000 πελάτες – ταξιδιώτες κάθε χρόνο. Μέσω της εξαγοράς, ο Όμιλος Sunweb συμπληρώνει τις τρέχουσες δραστηριότητές του στη Δανία και τη Σουηδία και γίνεται ένας από τους κορυφαίους παίκτες στη Σκανδιναβία.

Η εξαγορά δίνει στους πελάτες της Airtours την ευκαιρία να επιλέξουν από μια ευρύτερη επιλογή προορισμών στην Ευρώπη, αυξημένη ευελιξία και καλύτερη τεχνολογία.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Airtours είναι πλέον μέλος της οικογένειας του Ομίλου Sunweb. Όχι μόνο μοιραζόμαστε το ίδιο επιχειρηματικό μοντέλο αλλά και την ίδια στάση για να προωθούμε αλλαγές συνεχώς στην ταξιδιωτική βιομηχανία και να βάζουμε τον πελάτη στο επίκεντρο», λέει ο Mattijs ten Brink, διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Sunweb. Και συμπλήρωσε: «Το 2022, είδαμε το αποτέλεσμα όλης της σκληρής δουλειάς κατά τη διάρκεια των δύο ετών πανδημίας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα στην ιστορία μας, αυξημένα μερίδια αγοράς στις εγχώριες αγορές μας, την έναρξη των κρουαζιέρων και την έναρξη της Eliza εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Sunweb στη Σουηδία. Το 2023, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη βελτιωμένη θέση μας στην αγορά και να διατηρήσουμε την ανάπτυξή μας. Στους Σκανδιναβούς, κάνουμε τώρα ένα σημαντικό βήμα για να γίνουμε ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην αγορά».

Το τέλειο ταίριασμα

Το Sunweb Group και η Airtours ταιριάζουν τέλεια, καθώς καμία εταιρεία δεν διαθέτει ξενοδοχεία ή πτήσεις, πουλά απευθείας σε πελάτες και προσφέρει στους πελάτες πλήρη ευελιξία αλλά με την ίδια ασφάλεια όπως ένα ταξίδι τσάρτερ. Οι προσφορές προϊόντων αλληλοσυμπληρώνονται επίσης στον υψηλότερο βαθμό.

Στις αρχές της πανδημίας, η Airtours αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις δύσκολες στιγμές που θα προέκυπταν στην αγορά και άρχισε να αναζητά συνεργάτη.

«Η πανδημία σήμαινε αλλαγές και ανοίγματα στην αγορά, τα οποία είδαμε από νωρίς ως ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε. Αρχίσαμε να ψάχνουμε για συνεργάτη και νωρίς σε αυτή τη διαδικασία συνειδητοποιήσαμε ότι το Sunweb Group ήταν η τέλεια επιλογή. Ξεκινάμε και οι δύο από την σκοπιά του πελάτη και συμμεριζόμαστε την άποψη ότι τα παρόμοια επιχειρηματικά μοντέλα μας ταιριάζουν πολύ στη σκανδιναβική αγορά και θα μας βοηθήσουν να αναπτυχθούμε, να προκαλέσουμε και να γίνουμε ένας από τους μεγαλύτερους tour operators», λέει ο Stefan Chatzopoulos, ένας από τους ιδρυτές της Airtours.

Με γνωστά brands όπως το Sunweb, Eliza, κ.λπ., το Sunweb Group έχει ετήσιο τζίρο άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία εξαγοράστηκε το 2019 από το ταμείο της επενδυτικής εταιρείας Triton’s Triton V.Σκανδιναβία

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *