thomas cook
Ο CEO του Thomas Cook Peter Fankhauser

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Στις 23.59 απόψε θα ανακοινωθεί τι μέλλει γενέσθαι με τονThomas Cook|Μικρή ακτίνα φωτός, βρέθηκε μέρος των 200 εκατ. €

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε πλήρη εξέλιξη από νωρίς το πρωί, βρίσκεται το θρίλερ με τον ταξιδιωτικό κολοσσό Thomas Cook, ο οποίος είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, μετά την απαίτηση των τραπεζών για την εξεύρεση ενός επιπλέον ποσού ύψους 200 εκατ. λιρών, πέραν του βασικού πακέτου ανακεφαλαιοποίησης των 900 εκατ. λιρών.

Το ενδεχόμενο της χρεωκοπίας του μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού, προκαλεί τρόμο σε όλες τις τουριστικές αγορές, και στην ελληνική.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το money-tourism.gr, στο Λονδίνο, έχει βρεθεί μέρος των 200 εκατ. λιρών και συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες για την εξεύρεση των υπολοίπων. Μάλιστα πριν από λίγο οι FT σε δημοσίευμά τους αναφέρουν ότι αναζητούνται 150 εκατ..

thomasΣύμφωνα με τα δημοσιεύματα των κορυφαίων βρετανικών μέσων που ασχολούνται επισταμένα με το θέμα, απόψε στις 23.59 θα ανακοινωθεί αν βρέθηκαν τα χρήματα ή αν ο ταξιδιωτικός κολοσσός θα κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης.

thomas Αναλυτές που παρακολουθούν το θέμα χαρακτηρίζουν ως “ανεξήγητη” την σκληρή στάση των τραπεζών, καθώς τα επιπλέον 200 εκατ. «…θα χρειαζόταν μόνο σε ένα εφιαλτικό σενάριο, όπως ένας τυφώνας στις Κανάριες Νήσους, μια τρομοκρατική επίθεση ή εάν η λίρα βυθιστεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και η ειρωνεία είναι ότι, επιδιώκοντας την διασφάλιση των απίθανων αυτών περιπτώσεων, η επιχείρηση που μπορεί να επιβιώσει, μπορεί να οδηγηθεί σε χρεωκοπία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗ

Σήμερα νωρίς το πρωί, υπήρξε σύσκεψη σε κορυφαίο δικηγορικό γραφείο του City της ηγεσίας του Thomas Cook με δυνητικούς επενδυτές και ακολούθως πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας και επαφές με την βρετανική κυβέρνηση, η οποία πιέζεται από πολλούς φορείς να παρέμβει βοηθώντας την εταιρία, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεωκοπία η οποία θα σήμαινε 600 εκατ. λίρες για τον επαναπατρισμό 150.000 Βρετανών τουριστών και δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ωστόσο η κυβέρνηση απέκλεισε την εμπλοκή της στην χρηματοδότηση του Thomas Cook.

Thomas CookΣτο μεταξύ σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και η ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία, καθώς ένας στόλος έκτακτης ανάγκης των αεροπορικών εταιρειών βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για τον επαναπατρισμό 150.000 παραθεριστών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγές περιγράφουν τις διαπραγματεύσεις για να σώσουν το παλαιότερο ταξιδιωτικό πρακτορείο του Ηνωμένου Βασιλείου ως «σύνθετες» και «πιεσμένες» καθώς οι προσπάθειες να βρεθούν £ 200 εκ.επιπλέον κεφαλαίων για να αποφευχθεί η κατάρρευση είναι δύσκολες.

Το Σάββατο, ο Σύνδεσμος Μεταφορών, ο οποίος εκπροσωπεί εργαζομένους στον κλάδο, ζήτησε από την κυβέρνηση να παρέμβει με “πραγματική οικονομική στήριξη”. Ο γενικός γραμματέας, Manuel Cortes, ζήτησε επείγουσα συνάντηση με τον γραμματέα της κυβέρνησης, Andrea Leadsom.

Έγραψε σε μια επιστολή: “Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ενεργήσει και να σώσει αυτόν τον ακρογωνιαίο λίθο της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ο Thomas Cook μπορεί να είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση και πρέπει να έχει κάθε ευκαιρία για να επιβιώσει. Σας καλώ να είστε έτοιμοι να βοηθήσετε τον Thomas Cook με πραγματική οικονομική στήριξη. Καμία βρετανική κυβέρνηση δεν θα υπονόμευε την απώλεια τόσων θέσεων εργασίας και την προοπτική ενός μόνο μεγάλου ταξιδιωτικού πράκτορα – της TUI – που θα ελέγχει την αγορά».

Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 21.000 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων των 9.000 στη Βρετανία, όπου έχει 544 ταξιδιωτικούς πράκτορες υψηλού επιπέδου.

Tagged

2 σχόλια στο “ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Στις 23.59 απόψε θα ανακοινωθεί τι μέλλει γενέσθαι με τονThomas Cook|Μικρή ακτίνα φωτός, βρέθηκε μέρος των 200 εκατ. €

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *