Τεχνολογικές Λύσεις Globalsat: Eκσυγχρονίζοντας και ενδυναµώνοντας την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στην πλέον ανταγωνιστική αγορά του τουρισµού, οι ξενοδοχειακές µονάδες σήµερα επιδιώκουν το δικό τους µετασχηµατισµό, µε κεντρικούς πυλώνες την εξοικονόµηση ενέργειας, την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων και εφαρµογών στη λειτουργία τους, καθώς και την αναβάθµιση της ποιότητας των υπηρεσιών και της συνολικής εµπειρίας του επισκέπτη τους. Η Globalsat, έχοντας σηµαντική εµπειρία στον ξενοδοχειακό κλάδο, έχει αναπτύξει ολοκληρωµένες τεχνολογικές λύσεις, οι οποίες εξασφαλίζουν τον εκσυγχρονισµό και την ψηφιακή και ενεργειακή µετάβαση των ξενοδοχείων. Το portfolio των υπηρεσιών περιλαµβάνει: επαγγελµατικές οθόνες και λύσεις ψηφιακής σήµανσης, λύσεις ηλιακής ενέργειας, λύσεις IoT Smart Metering και τέλος λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχηµάτων.

O κ. Λάζαρος Τσώνης, Δ/ντής Πωλήσεων του Οµίλου Globaslat-Teleunicom αναλύει στην συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, πως οι ολοκληρωµένες λύσεις που προσφέρει ο Όµιλος µπορούν να µετασχηµατίσουν ψηφιακά και ενεργειακά το σύγχρονο ξενοδοχείο.

Η συνέντευξη

-Πως βλέπετε την εξέλιξη των ψηφιακών τεχνολογιών και τις επιλογές που προσφέρουν στις ελληνικές επιχειρήσεις; 

-Ο εκθετικός ρυθμός προόδου της τεχνολογίας καθώς και η παγκόσμια υγειονομική κρίση έθεσαν νέες προκλήσεις για την επιτυχή μετάβαση των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή. H τεχνολογία οδηγεί τις εξελίξεις και προσφέρει νέες επιλογές και δυνατότητες στις ελληνικές επιχειρήσεις αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας τους, την αξιοποίηση των πόρων τους καθώς και των υπηρεσιών που παρέχουν στους τελικούς τους πελάτες. Η υιοθέτηση των ψηφιακών τεχνολογιών και η επέλαση της αυτοματοποίησης, ωστόσο απαιτούν κατανόηση των ευκαιριών και των προκλήσεων από τον επιχειρηματικό κόσμο. Η περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακής ωριμότητας των επιχειρήσεων και της οικονομίας απαιτεί τεχνογνωσία και υψηλά επίπεδα ψηφιακού αλφαβητισμού.H Globalsat εκπροσωπεί κορυφαία τεχνολογικά brands της παγκόσμιας αγοράς στην Ελλάδα, αλλά παράλληλα παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναζητά νέες συνεργασίες με σκοπό να ενισχύσει το portfolio της με προϊόντα που ενσωματώνουν τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και προσφέρουν στις επιχειρήσεις νέες επιλογές και δυνατότητες. Επιπρόσθετα την τελευταία 5ετία η εταιρεία αναπτύσσει ολοκληρωμένες επαγγελματικές λύσεις, με βάση την τεχνολογία, και σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους εταιρικούς της πελάτες να μετασχηματιστούν ενεργειακά και ψηφιακά.

-Ποιες ακριβώς είναι οι υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρετε στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά;

-Η Globalsat, σε επίπεδο επαγγελματικών λύσεων τεχνολογίας, παρέχει ένα ολοκληρωμένο πορτφόλιο υπηρεσιών που απευθύνεται στο σύγχρονο ξενοδοχείο που μετασχηματίζεται ψηφιακά και επιδιώκει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του στη σύγχρονη εποχή. Η εταιρεία προσηλωμένη στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της ποιότητας των υπηρεσιών μιας επιχείρησης, παρέχει επαγγελματικές οθόνες και λύσεις ψηφιακής σήμανσης τελευταίας τεχνολογίας, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας της με τον κολοσσό τεχνολογίας Samsung. Επιπρόσθετα, ως επίσημος εμπορικός αντιπρόσωπος της Blink Charging Hellas, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις προμήθειας, διαχείρισης και διασύνδεσης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Στρατηγική προτεραιότητα για την Globalsat αποτελεί και ο πυλώνας της πράσινης μετάβασης των επιχειρήσεων και στο πλαίσιο αυτό, προσφέρει ένα πλήρες φάσμα εξειδικευμένων λύσεων που περιλαμβάνουν την χρηματοδότηση, τη μελέτη και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών έργων ιδιοκατανάλωσης στα κτίρια ή τα οικόπεδα των επιχειρήσεων, με σκοπό την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Επιπλέον μέσω των λύσεων IoT Smart Metering δίνεται η δυνατότητα στο ξενοδοχείο να παρακολουθεί και να ελέγχει την κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και του νερού στις εγκαταστάσεις του απομακρυσμένα και σε πραγματικό χρόνο, να δημιουργεί αναφορές και να επιτυγχάνει ακόμα μεγαλύτερες εξοικονομήσεις.

-Αντιπροσωπεύοντας μια σειρά από μεγάλα διεθνή brands στην ελληνική αγορά, ποια είναι τα οφέλη που απολαμβάνουν οι πελάτες σας;

-Ο Όμιλος εισέρχεται στην τρίτη δεκαετία λειτουργίας του, αξιοποιώντας την εμπειρία και την ισχυρή θέση που έχει στις υπηρεσίες διανομής, τη δύναμη των κορυφαίων τεχνολογικών brands που εκπροσωπεί, καθώς και τις μακροχρόνιες συνεργασίες του με όλα τα δίκτυα λιανικής, τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και τις μεγαλύτερες πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις. Παράλληλα αναπτύσσει προηγμένες επαγγελματικές λύσεις με βάση την τεχνολογία και την πράσινη μετάβαση. H Globalsat προσφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία συνεργασίας στους πελάτες της. Αποτελεί για τη σύγχρονη επιχείρηση που μετασχηματίζεται ψηφιακά, τεχνολογικά και ενεργειακά, έναν one stop business solution provider: προηγμένες λύσεις τεχνολογίας που βασίζονται σε εξοπλισμό και προϊόντα κορυφαίων κατασκευαστών της παγκόσμιας αγοράς, λύσεις πράσινης ενέργειας καθώς και υπηρεσίες τεχνολογίας προστιθέμενης αξίας και συνδυασμός αυτών δημιουργούν οικονομίες κλίμακας και συμβάλλουν καθοριστικά στην εξέλιξη και την αλλαγή του επιχειρηματικού κλάδου στην χώρα.

-Στο portfolio σας περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη του δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Blink στην Ελλάδα. Πόσο σημαντική είναι αυτή η υπηρεσία για το ελληνικό ξενοδοχείο και ποιες οι προοπτικές;

-Η ηλεκτροκίνηση είναι ένας επιπλέον πυλώνας για την ανάδειξη ενός σύγχρονου ξενοδοχείου, τεχνολογικά εξελιγμένου και με περιβαλλοντική συνείδηση. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση και η παροχή λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από τις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, αποτελεί πλέον σημαντικό κριτήριο επιλογής από τους επισκέπτες, δημιουργεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ενδυναμώνει την εμπειρία του πελάτη.

Η επένδυση σε τέτοιου είδους λύσεις γίνεται πλέον επιτακτική. Στη Globalsat, σχεδιάζουμε και προσαρμόζουμε λύσεις φόρτισης με βάση πάντα τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη μας και της εκάστοτε τοποθεσίας, κάνοντας πιο εύκολη και ομαλή την μετάβασή τους προς τη νέα εποχή. Η ελληνική τουριστική βιομηχανία είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει στην «πρόκληση» και υπάρχουν ήδη ξενοδοχειακές μονάδες που πρωτοπορούν στον τομέα αυτό. Ο τουρισμός, μία από τις κινητήριες δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας, δεν μπορεί επ’ ουδενί να απέχει από τις εξελίξεις και οφείλει να πρωτοστατεί στο πεδίο των αλλαγών.

-Το κόστος της ενέργειας έχει εκτοξευθεί στα ύψη, δημιουργώντας πολύ μεγάλες δυσκολίες στα ελληνικά ξενοδοχεία και τα καταλύματα εν γένει. Πείτε μας για την λύση Smart Metering.

-Ο περιορισμός και ο έλεγχος της κατανάλωσης ενέργειας αποτελεί μείζον θέμα όχι μόνο για τις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά εν γένει για τον επιχειρηματικό κλάδο, τόσο για λόγους μείωσης του λειτουργικού κόστους, όσο και για λόγους μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Μέσα από μια σειρά κατάλληλων εργαλείων που προσφέρει το ΙοΤ (Internet of Things) και η λύση Smart Metering της Globalsat, το ξενοδοχείο μπορεί να παρακολουθεί συστηματικά, απομακρυσμένα και σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και του νερού στις εγκαταστάσεις του, καθώς και να ελέγχει την ποιότητα του αέρα, μετρώντας τους ατμοσφαιρικούς δείκτες. Η εξειδικευμένη ομάδα της Globalsat, μελετά τις ανάγκες της κάθε μονάδας, σχεδιάζει τη βέλτιστη λύση και πραγματοποιεί την εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών. Οι πληροφορίες από τους αυτόματους μετρητές, συγκεντρώνονται, καταγράφονται και παρακολουθούνται μέσω της πλατφόρμας IoT της Globalsat και το ξενοδοχείο απολαμβάνει απομακρυσμένο έλεγχο των συνδέσεων, αναλυτικές αναφορές, περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση του λειτουργικού του κόστους.

-Δραστηριοποιείστε και στον τομέα των φωτοβολταϊκών, ο οποίος επίσης είναι πολύ σημαντικός. Ποιες είναι οι υπηρεσίες σας και τι πρέπει να προσέξουν οι ξενοδόχοι;

-Στη Globalsat, διαθέτουμε εξειδικευμένες λύσεις ηλεκτροπαραγωγής, που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη, το σχεδιασμό και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών έργων ιδιοκατανάλωσης. Με την παραγωγή ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών panels, τα οποία είναι εγκατεστημένα στα κτίρια ή τα οικόπεδα των τουριστικών μονάδων, το ξενοδοχείο παράγει τη δική του ενέργεια, επιτυγχάνει σημαντική εξοικονόμηση στον λογαριασμό του ρεύματος και συμβάλλει ενεργά στον ενεργειακό μετασχηματισμό και στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου σε περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Η Globalsat, με το πρωτοποριακό επιχειρηματικό μοντέλο PPA (Power Purchase Agreement) αναλαμβάνει τις σχεδιαστικές και κατασκευαστικές άδειες, τη μελέτη, το σχεδιασμό, την εγκατάσταση, τη συντήρηση του φωτοβολταϊκού έργου, όλα τα λειτουργικά κόστη, το ρίσκο του έργου και τη χρηματοδότηση, χωρίς καμία επένδυση από την πλευρά του επιχειρησιακού πελάτη. Η τουριστική επιχείρηση παραμένει προσηλωμένη στο δικό της αντικείμενο, επενδύει τα όποια διαθέσιμα κεφάλαια στην επέκταση των δραστηριοτήτων της και απολαμβάνει τα οφέλη της λειτουργίας ενός φωτοβολταϊκού συστήματος στις εγκαταστάσεις της. Επιπρόσθετα περιορίζει την εξάρτησή της από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, επιτυγχάνει μείωση των Ρυθμιστικών τελών στον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας, αυξάνει την αξία των παγίων στοιχείων της, μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και τελικά συμβάλλει σημαντικά στην ενεργειακή μετάβαση.

Tagged

1 σχόλιο στο “Τεχνολογικές Λύσεις Globalsat: Eκσυγχρονίζοντας και ενδυναµώνοντας την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *