Τέλος στον “γάμο” Tuifly – Eurowings

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λήγει μετά από 14 χρόνια, η συμφωνία wet lease της Tuifly με την Eurowings, η οποία, αρχικά είχε κλείσει από την Air Berlin, η οποία στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την Eurowings.

Το 2009 η Air Berlin αγόρασε το δίκτυο πόλεων της Tuifly, συμπεριλαμβανομένων των χρονοθυρίδων και των δικαιωμάτων κίνησης. Προκειμένου να είναι σε θέση να εκτελεί τα δρομολόγια, η τότε δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρία μίσθωσε 14 Boeing 737, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμάτων, από τον αερομεταφορέα διακοπών για τα επόμενα δέκα χρόνια. Λέγεται, μάλιστα, ότι επρόκειτο για μια πολύ δαπανηρή συμφωνία για την Air Berlin.

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρία χρεοκόπησε το 2017. Μετά την κατάρρευση της Air Berlin, η Eurowings αναγκάστηκε να αναλάβει τη συμφωνία με την Tuifly, προκειμένου να μπορέσει να επεκτείνει το δίκτυό της. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προσαρμόσουν τη συμφωνία και να τη μειώσουν από 14 σε επτά αεροσκάφη. Στη συνέχεια, τα αεροσκάφη έλαβαν τα χρώματα της Eurowings, την άνοιξη του 2019. Η συμφωνία wet lease επρόκειτο να λήξει στο τέλος της χειμερινής περιόδου 2020/21.

Τα δύο τελευταία Boeing 737

Ομολογουμένως, και οι δύο πλευρές έχουν μειώσει τον αριθμό των αεροσκαφών αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, πρώτα σε τέσσερα και στη συνέχεια σε δύο. Αλλά μόνο με την έναρξη του χειμερινού προγράμματος πτήσεων στις 29 Οκτωβρίου η συνεργασία μεταξύ Eurowings και Tuifly ολοκληρώνεται πραγματικά μετά από 14 χρόνια.

Στη συνέχεια, η Eurowings θα επιστρέψει τα δύο τελευταία Boeing 737-800 με τα αναγνωριστικά D-ABKJ και D-ABMQ στην Tuifly, γεγονός που επιβεβαίωσαν οι δύο γερμανικές αεροπορικές εταιρίες επιβεβαίωσαν στην aeroTELEGRAPH.

Σύμφωνα με την Tuifly τα δύο τελευταία Boeing 737-800 θα επανενταχθούν στον δικό της στόλο. “Αυτό σημαίνει ότι και τα 23 αεροσκάφη θα πετούν στη συνέχεια για τον γερμανικό ταξιδιωτικό πράκτορα”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στην aeroTELEGRAPH. Τα δύο Boeing, τα οποία σταθμεύουν τελευταία στο αεροδρόμιο της Κολωνίας/Βόννης, θα αποκτήσουν και πάλι τα χρώματα της Tuifly. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Tuifly.

Η Eurowings δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αντικαταστάτη, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, καθώς προσφέροντας ένα σημαντικά μικρότερο πρόγραμμα πτήσεων τον χειμώνα, δεν χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *