Photo by Yan Krukov on Pexels

Η τηλεργασία, η μεγάλη ευκαιρία για τον Τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι επιλογές τηλεργασίας πολλαπλασιάστηκαν κατακόρυφα κατά τη διάρκεια των περιορισμών του Covid-19, σε όλη τη διάρκεια του 2020. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αναγκαστήκαμε να τροποποιήσουμε απότομα τον τρόπο ζωής μας και να τον προσαρμόσουμε σε μια σειρά από νέα δεδομένα, όπως περιορισμένες επαφές, κοινωνική απόσταση κι εργασία από το σπίτι. Έκτοτε, ένας μεγάλος αριθμός εταιριών προσαρμόστηκε σε αυτή την κατάσταση, εφαρμόζοντας νέα πρωτόκολλα και τεχνολογίες, που καθιστούν πλέον δυνατή την καθιέρωση απομακρυσμένων θέσεων εργασίας για πάντα, προσφέροντας μια καλή ευκαιρία για τον τουρισμό.

Είναι τώρα που βλέπουμε την επιρροή του τουρισμού και της τηλεργασίας να συνυπάρχουν αρμονικά, προσδίδοντας νέες δυνατότητες ανάπτυξης στον ξενοδοχειακό κλάδο, ιδίως σε αγαπημένους προορισμούς για απομακρυσμένη εργασία.

Τηλεργασία: Μια νέα ευκαιρία για τον τουρισμό

Η τηλεργασία επιτρέπει στους εργαζόμενους να εκτελούν τα εργασιακά τους καθήκοντα από οποιαδήποτε γεωγραφική τοποθεσία, αρκεί να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και μια καλή σύνδεση στο διαδίκτυο. Εκμεταλλευόμενοι αυτή τη νέα προσέγγιση, πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να επισκεφθούν και να εγκατασταθούν για κάποιο διάστημα σε κάποιον προορισμό, εκτός μόνιμης κατοικίας, χωρίς να απαιτούνται ημέρες διακοπών.

Η παραμονή τους είναι μεγαλύτερη όταν ταξιδεύουν με αυτόν τον τρόπο, αφού δεν έχουν περιορισμένο χρόνο μέχρι να επιστρέψουν στα εργασιακά τους καθήκοντα. Επιπλέον, καθώς συνεχίζουν να εργάζονται ενώ περιηγούνται στα αξιοθέατα, αποτελούν πολύ ελκυστικό προφίλ για έναν τουριστικό τομέα που έπρεπε να προσαρμοστεί σε αυτά τα νέα προφίλ επισκεπτών.

Ο κλάδος των διακοπών δεν άργησε να προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα περίσταση και ευκαιρία για τον τουρισμό. Ένας μεγάλος αριθμός εταιριών του τομέα έχουν εφαρμόσει νέες στρατηγικές μάρκετινγκ που απευθύνονται σε αυτό το είδος κοινού και έχουν θέσει σε εφαρμογή τους απαραίτητους πόρους, για να εξασφαλίσουν ότι θα έχουν μια διαμονή προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους.

Προσαρμογή της προσφοράς, αφού δεν πρόκειται μόνο για αναψυχή

Ο τομέας του τουρισμού έχει βιώσει μια καλή στιγμή με αυτή την αλλαγή, αλλά και μια διαδικασία προσαρμογής, στην οποία η αναψυχή δεν είναι πλέον το μόνο που μετράει και στην οποία πρέπει να επανεφεύρει τον… εαυτό του για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτών των νέων προφίλ.

Κατάλληλες προτάσεις διαμονής

Η φιλοσοφία των καταλυμάτων για τους τηλεργαζόμενους επισκέπτες είναι κάπως διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Δεν πρόκειται για ταξιδιώτες που σχεδιάζουν πολύ σύντομες διαμονές με τα πάντα συμπεριλαμβανόμενα και δραστηριότητες παντού, αλλά αναζητούν ένα ήσυχο, άνετο κατάλυμα, όπου μπορούν να εργαστούν και να συναναστραφούν με τους ντόπιους.

Καλές συνδέσεις

Οι καλές συνδέσεις είναι ζωτικής σημασίας σε αυτό το μοντέλο τουρισμού, το οποίο δεν θα μετακινηθεί χωρίς να διασφαλιστεί ότι μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα από τη νέα του θέση. Ο τομέας αντιμετωπίζει τώρα την πρόκληση της εξασφάλισης του δικτύου Wi-Fi ανά πάσα στιγμή, με επαρκή ταχύτητα και σταθερότητα για την ομαλή διεκπεραίωση πλήρων εργάσιμων ημερών.

Ιδανικοί χώροι εργασίας

Επί του παρόντος, υπάρχουν διάφορες επιχειρήσεις που σχετίζονται με το co-working και μια ποικιλία χώρων για τη διεξαγωγή συναντήσεων, τηλεδιασκέψεων και άλλων δραστηριοτήτων που επικεντρώνονται στον εργασιακό χώρο. Αυτό είναι ένα κίνητρο για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν στο πλαίσιο τηλεργασίας, καθώς η ύπαρξη αυτών των μηχανισμών υποστήριξης καθιστά έναν προορισμό πολύ πιο ελκυστικό.

Ευέλικτο χρονοδιάγραμμα

Οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται έναν προορισμό στο πλαίσιο τηλεργασίας πρέπει να συμμορφώνονται αυστηρά με τα ωράρια εργασίας τους, κάτι που δεν αντιστοιχεί πάντα στη ζώνη ώρας της χώρας προορισμού. Έτσι, είναι απαραίτητο ο τουριστικός τομέας να είναι ευέλικτος από την άποψη αυτή και να προωθεί χώρους στους οποίους πρωταγωνιστεί η ηρεμία, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας, ώστε να μπορούν οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι να εργάζονται άνετα, ανά πάσα στιγμή.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *